Head ja parimat kõigile äsja hakanud aastaks.
Kahjuks pean jälle kord heatahtlikke inimesi kiusama - mida kirikhärra siia üles on sehkendanud (huvi on keskendunud just Rosenthalide ettevõtmistele):
Saaga EAA.1270.2.10:154?1439,1531,1015,122,0
Palun abi.
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
- Status: Eemal
Palun abi.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
Traaditu köne 56 48 43 78.
Assar
- Kontakt:
Loeksin välja nõndamoodu:
"der Schneidergeselle Karl Friedrich Michelson, ein Sohn der verwts. Urbsche Krüger Gottlieb Michelson , mit Juula rosentaal, der Tochter des Verwt. Krüger Peter Rosenthal aus Urbs.
A B Geschiedertenkinder???? bekommen??? für Dispensation v. Oberkommis. d.d. Riga 20 Jan. 1833 Nr. 111 ratione gradus prohibits."
Abiellunud on rätsepasell Karl Friedrich Michelson, lesestunud Urvaste (Urbs?) kõrtsmik Gottlieb michelsoni poeg ja
Juula rosentaal, lesestunud kõrtsmik Peter Rosenthali tütar Urvastest.
A ja B on mingid lühendid vist - ei saa aru. Edasi ma enam aru ei saa hästi
Riiast ülemkommisjonilt on saadud mingisugune kohustustest vabastamine kuupäev ja koht üleval + ladina keelne tekst.
Ma ainult oletan, aga äkki on neil olnud abieluväliseid lapsi, kes on nüüd seadustatud. Ladina keelt mõistate Teie vist paremini.
Äkki oli natuke abi.
"der Schneidergeselle Karl Friedrich Michelson, ein Sohn der verwts. Urbsche Krüger Gottlieb Michelson , mit Juula rosentaal, der Tochter des Verwt. Krüger Peter Rosenthal aus Urbs.
A B Geschiedertenkinder???? bekommen??? für Dispensation v. Oberkommis. d.d. Riga 20 Jan. 1833 Nr. 111 ratione gradus prohibits."
Abiellunud on rätsepasell Karl Friedrich Michelson, lesestunud Urvaste (Urbs?) kõrtsmik Gottlieb michelsoni poeg ja
Juula rosentaal, lesestunud kõrtsmik Peter Rosenthali tütar Urvastest.
A ja B on mingid lühendid vist - ei saa aru. Edasi ma enam aru ei saa hästi
Riiast ülemkommisjonilt on saadud mingisugune kohustustest vabastamine kuupäev ja koht üleval + ladina keelne tekst.
Ma ainult oletan, aga äkki on neil olnud abieluväliseid lapsi, kes on nüüd seadustatud. Ladina keelt mõistate Teie vist paremini.
Äkki oli natuke abi.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Ladinakeelsest osast "gradus prohibiti" viitab sellele, et tegemist on sugulusastmega, mille korral on keelatud abielu sõlmida.
Viimati muutis Katsa, Neljapäev 01. Jaanuar 2009, 19:21:01, muudetud 1 kord kokku.
Katrin H.
-
Kirsti Ervola
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.