Mida see tähendab?

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
mirjam
Status: Eemal

Mida see tähendab?

Postitus Postitas mirjam »

Millegipärast kohtan perekonnanime Sternwart juures märkust TERWELL (loodetavasti saan kirjapildist õieti aru). Mida see tähendada võiks? Kas keegi suudaks ära seletada?

Viide on siin: Saaga EAA.1234.1.145:49
mirjam

Lisan veel minu eelmisele küsimusele foormumis lingi:
Saaga EAA.1234.1.142:205

Aga kui vaadata seda lehte: Saaga EAA.1234.1.142:204, siis siin Sternwartidel Terwelt juurde pole kirjutatud.
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

Vaatan, et antud käekirjas on suured T ja J väga sarnased - erinevus on minimaalne. Äkki sinna on kirjutatud Jerwelt ehk siis Järvelt. viide siis mingile kohale või talule, aga väga kindlalt ei julge väita.

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
mirjam

Assar kirjutas:Vaatan, et antud käekirjas on suured T ja J väga sarnased - erinevus on minimaalne. Äkki sinna on kirjutatud Jerwelt ehk siis Järvelt. viide siis mingile kohale või talule, aga väga kindlalt ei julge väita.

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg

Ma ise kaldun siiski arvama et algab ikkagi T tähega kuna olen võrrelnud erinevaid kirikuraamatuid. Võiks ju oletada, et tegemist on perekonnanimega - vt linki Jago Siim Saaga EAA.1234.1.139:67
Aga miks siis hiljem on kirjas ka Sternwart? (lingid leiad mu esimestes sissekannetes selle teema juures siin foorumis)

Ajab veidi segadusse? Kes oskaks selgitada?
Assar
Kontakt:

Re: Mida see tähendab?

Postitus Postitas Assar »

mirjam kirjutas:Millegipärast kohtan perekonnanime Sternwart juures märkust TERWELL (loodetavasti saan kirjapildist õieti aru). Mida see tähendada võiks? Kas keegi suudaks ära seletada?

Viide on siin: Saaga EAA.1234.1.145:49
Sternwart ja Terwelt on muidu üsna sarnased nimed kirjapildilt. Kas pole sellist võimalust, et ta on esinenud nii ühe kui teise nime all. antud viites, aga on mõlemad ära toodud.

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
mirjam

Varasemates allikates on perekonnanimeks Terwelt, hiljem Sternwart Terwelt. Allikatena mõtlen siin kohal ainult SAAGAs esinevaid kirikuraamatuid.
marvi meriniit

Postitus Postitas marvi meriniit »

Äkki on Sternwart'i all mõeldud ametit - Sternwart on saksa keeles tähetorn, ehk siis inimesena oleks tegemist tähtede uurijaga
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”