Tere!
Mil viisil võiks vene keelde tõlkida kuule aga kuule!
Kuule aga kuule
Re: Kuule aga kuule
Oleneb kontekstist. Ma pakun, et tähendus on enam-vähem sama, mis väljendil "vaata aga vaata", "vaat kus lugu" jne., mis väljendab imestust. See imestamise väljendamine käib eesti keeles päris mitmes variandis sõnade "vaata", "näe", "kuule" (s. t. nägemis- ja kuulmismeelte aisting) abil.
http://www.eki.ee/dict/sys/index.cgi?Q=ennäe&F=M&C06=en
Kuidas seda vene keeli kõige parem oleks öelda - ausõna ei tea. Ma ütleks umbes et "Ну и ну!", "Неужели!", "Ну ничего себе..."
või midagi taolist.
http://www.eki.ee/dict/sys/index.cgi?Q=ennäe&F=M&C06=en
Kuidas seda vene keeli kõige parem oleks öelda - ausõna ei tea. Ma ütleks umbes et "Ну и ну!", "Неужели!", "Ну ничего себе..."
Katrin H.
-
turvamees
- Status: Eemal
Ma tänan, hää Katrin!
"Kuule aga kuule. Või Põrgupõhjas uus pererahvas. Endist peremeest hüüti Vanapaganaks, eks näeb, kuis sinuga jääb, kas astud vana jälgedesse." (Tammsaare, Kaval-Antsu kõne).
Mu tõlge oli nisuke:
«Ты смотри. Стало быть, в Пыргупыхья новая власть. Прежнего-то хозяина Ванапаганом величали. Глядишь, и тебе прозвище старика перейдёт, если пойдёшь по его cтопам».
"Kuule aga kuule. Või Põrgupõhjas uus pererahvas. Endist peremeest hüüti Vanapaganaks, eks näeb, kuis sinuga jääb, kas astud vana jälgedesse." (Tammsaare, Kaval-Antsu kõne).
Mu tõlge oli nisuke:
«Ты смотри. Стало быть, в Пыргупыхья новая власть. Прежнего-то хозяина Ванапаганом величали. Глядишь, и тебе прозвище старика перейдёт, если пойдёшь по его cтопам».
Ma arvan, et täitsa sobilik tõlge. Kas Sa tõlgid "Põrgupõhja uut Vanapaganat"?
Katrin H.
-
turvamees
- Status: Eemal
Tänud!
Mullu olen tõlkinud eesti keelest vene keelde.
Teen praegu nii autori st tõlkija, — kui ka keelilist korrektuuri kirja- ja trükivigade parandamised.Näpukad on ju veel olemas.
Kas ilmub raamatuna - ma ei tea. Vana nõuka aja A. Sokolovi (1956 jt) tõlge on vananenud. Vaata aga vaata. Kuule aga kuule.
Vikatimees on jällegi siin.
Mullu olen tõlkinud eesti keelest vene keelde.
Teen praegu nii autori st tõlkija, — kui ka keelilist korrektuuri kirja- ja trükivigade parandamised.Näpukad on ju veel olemas.
Kas ilmub raamatuna - ma ei tea. Vana nõuka aja A. Sokolovi (1956 jt) tõlge on vananenud. Vaata aga vaata. Kuule aga kuule.
Vikatimees on jällegi siin.