Olen nii aru saanud, et leeris käidi peamiselt 20-aastaselt.
Leidsin Aadu, kes oli surnud 1804.a. 65-aastasena. Kahjuks sünniaega ei leia, kuna selle aja kohta puuduvad meetrikaraamatud. Leeris oli ta käinud 1771.a., seega 30-aastaselt.
Mida arvata? Kas võis see võimalik olla või on tegemist erinevate Aadudega?
Tänan.
Leeritamine
-
Maret Ehlvest
- Status: Eemal
-
Arvo.Jägel
Re: Leeritamine
Arvan tõenäolisema variandina seda, et surmakandes on vanus vale. 65 tähendab üldiselt 50 kuni 75 
Leeris käidi ka erinevalt, sõltub täiesti piirkonnast - mul ette tulnud nii 16a kui 24a.
Otse loomulikult ei saa välistada, et tegu erinevate isikutega.
Kui paneksite mõned roheliste kastidega Saaga viited üles, oleks kohe hulga lihtsam vastata
Leeris käidi ka erinevalt, sõltub täiesti piirkonnast - mul ette tulnud nii 16a kui 24a.
Otse loomulikult ei saa välistada, et tegu erinevate isikutega.
Kui paneksite mõned roheliste kastidega Saaga viited üles, oleks kohe hulga lihtsam vastata
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
-
Maret Ehlvest
Suur tänu abi eest!
Kindlasti pöördun uuesti. Püüan veel mõningaid asju täpsustada. Kihelkonnas on erinevates mõisades kolm samanimelist isikut.
30-aastane leerilaps tundub siiski kahtlane.
Kindlasti pöördun uuesti. Püüan veel mõningaid asju täpsustada. Kihelkonnas on erinevates mõisades kolm samanimelist isikut.
30-aastane leerilaps tundub siiski kahtlane.
-
Arvo.Jägel
Ja tõesti, järgmisel korral oleks Saaga viidetest huvitatud - saaks ka teada, mis kihelkonnaga tegu, võib-olla uuriks isegi, kas revisjonides midagi head ette ei jää jmt
Samuti oleks juba esimese küsimuse vastus olnud erinev Liivi- ja Eestimaa kohta...
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga