Ado või Peter

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Eilish
Kontakt:
Status: Eemal

Ado või Peter

Postitus Postitas Eilish »

Olen siin kimpus Peerna Tootsi poja Ado otsingutega.
Tahaksin teada, mida loete siit välja: Saaga EAA.1260.2.1:32?176,206,125,57,0 Kas tegu võib olla Peteriga, mis on parandatud Adoks? Või mis seal üldse kirjas?

Asi selles, et personaalraamatud annavad kõik Ado sünniks 1750, samuti teeb seda arvutades surmameetrika (suri 1804 54-aastasena). Samas on hingeloendite andmetel Ado ja tema poja Jaani vanusevahe täpselt 30 aastat. Et Jaan sündis 1787, võiks Ado sünniaeg olla jällegi 1757. 7 aastane erinevus on üsna suur tegelikult.

1750. aastast ma Ado sünnikannet ei leidnud ja personaalraamatutes pole märgitud jällegi Peteri nimelist poega. Keeruline lugu.

Tänud juba ette.
Mari.Sarv

Re: Ado või Peter

Postitus Postitas Mari.Sarv »

Peter / An ?
Eilish
Kontakt:

Jah, An võib sealt isegi välja lugeda. Siis peaks aga 1745. aastal sündinud Peerna Tootsi tütar An olema vahepeal surnud. Seda ma jällegi meetrikast välja ei loe, et ta oleks surnud, aga kindel olla ei saa. An siis meetrikas siin: Saaga EAA.1260.1.9:249?1019,997,577,37,0
müürisepp

Postitus Postitas müürisepp »

Esimene täht on H. Ma pakun, et see on sama nimi, mis esimesel vaderil?
Eilish
Kontakt:

Jah, Han võib see ka olla. Suured tänud. See on tõenäolisem kui An. Aga seda va Adot ei leia ka kuidagi üles :/ Ma ei taha hästi uskuda, et ta sünd teises koguduses registreeriti. Võimalik, et jäi ka lihtsalt märkimata. Juhtus sedagi.
maidu.leever
Kontakt:

Postitus Postitas maidu.leever »

Kuna vaderite hulgas on kaks meest ja üks naine, siis laps peaks olema meessoost ehk An siis mitte.
Eilish
Kontakt:

Selle peale ei tulnudki. Tänud!

Han kusjuures ongi mehenimi. An muidugi mitte. Nii et võib olla Han tõesti.
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Olete Te ikka kindlad kõik, et Te seal vaime ei näe. Mina sealt küll midagi muud välja ei loe, kui et Peter on maha tõmmatud (allpool veel üks selline). Järsku sures ära ...
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
Kontakt:

Eks ta ole jah, see on ka võimalus. Põhiline on see, et tegu pole ilmselt otsitud Adoga, küll aga tema vennaga. Lepime siis sellega, et tegu on Peteriga. Kes võib olla ka Han.

Mul tegelikult küsimus: kui levinud on see, et mõni sünd jäi meetrikasse sisse kandmata? Lihtsalt lohakusest näiteks?
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”