Palun abi

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Saile
Status: Eemal

Palun abi

Postitus Postitas Saile »

Tegelen paari omasuguvõsa liini uurimisega(olen jõudnud juba ka piisavalt kaugele, aga kunagi ei ole infot palju)
Suguvõsad seotud Läänemaa ja osaliselt Pärnumaaga. Paatsalu, Paadrema,Varbla, Saulepi, Virtsu, Karuse,Hanila,Vatla piirkonnad (hetkel teadaolevalt) Kirjutan mõned esisugulased siia.

TURMANN (osaliselt on seda nime ka eestitatud)
*Alexander Turmann1884-1938 Paatsalu eestitatud Roosaar

*Kristian Turmann s1886-? eestitatud Leinsaar ,suguvõsas räägiti Liiase Kristianist
*Leno Turmann abielus Hans Veltenbergiga , neil oli tütar Helene- Amalie Veltenberg
Nende vanemad olid Jaan Turmann s1854-? ja Trino (REDER)Turmann, pärit Saulepi Pallatolt,tema isa Hans Reder

TURMANN
*Mihkel Turmann,koolmeister(a1838) Käomardil (sünd u 1817)
oli tütar Mari Turmann, kes abiellus Madis Lämergas(Lemmerkas), kes oli pärit Vatla Mäemetsalt.Neil oli omakorda 4 last- Mihkel, Marie, Liisu ,Madis Lämergas.
TURMANN
Hendrik Turmannil oli naine Liso (Lankuse Mihkli tütar),tal omakorda poeg Jaan Turmann (eesistatud Tuurand) ja tal omakorda poeg Heinrich Turmann(Tuurand)
Mari Turmann abielus Jaan Ansmanniga(kes oli Ristikivi Kustavi ja Ann poeg Tõniselt), neil oli üks lastest Miina Ansmann

TURMANN
Karl(Karel) Turmann (tõenäoliselt eestitatud Tuurmaa), naine Liisa ja neil olid lapsed Kirill ja Veera. Elasid Tallinnas.
Ado(Aadu)Turmann(tõenäoliselt võis olla ka eesitatud nimi Tuurmaa)1877-1935, elas Keilas/v Harku piirkonnas, töötas Keila Postkontoris ja ta peres võis olla 2 kasupoega.

Samas huvitavad mind ka nimed ADLER, MISS(MIS)?Seotud Varbla, Saulepi, Paadremaa, Paatsalu kandiga..

Kui kellegil tekkis mõtteid või äratundmisi, iga tagasiside on teretulnud.
Kas Paadremaa, Saulepi, Varbla, Paatsalu kandis on suguvõsa uurijaid?
Tänan Saile
estmati

Re: Palun abi

Postitus Postitas estmati »

Minu vanaisa on Juhan Adler (1872--1944). Tema isa on Jüri Adler (1842--1904). Mõlemad seotud Paatsalu kandiga. Adlerite kohta andmeid http://www.geni.com" onclick="window.open(this.href);return false; portaalis.

Mati Rahu
Saile

Tere ja tänan! KIndlasti uurin genist , mis seal kirjas. Ise olen uurinud seni vanu kirikuraamatuid ja muid võimalusi, mis internetist saadaval olnud.
Tõenäoliselt sellenimelised inimesed vanast ajst mingeid teid pidi ikka seotud kuna liikumist kaugemale toimus vähe. Ja kuna minu isapoolsed sugulased on kõik vanadest aegadest seotud Paatsalu, Varbla kandiga, siis olen huvitatud ka Adleritest.
Ise olen seotud Adleritega naisliinipidi. Minu vanaema Marie Turmanni isa(Jüri Turmann) ema Marri(sü1836)Adler oli (Patzal).

Oma materjali ei ole ma päris jõudnud veel kokku panna. Kas te olete praegu ka miskit moodi veel Paatsalu/Varbla kandiga seotud?
Tänan teid
estmati

Postitus Postitas estmati »

Tere

Paatsalust viidi mind 1945. a Tallinnasse ja sinna jäingi. Nüüd tegutsen sugupuuandmetega Genis ja Paatsalu inimestega seal palju virtuaalset kokkupuudet.

MR
Saile

Tänan! Kirikuraamatutest Adlerite jälgi otsides olen leidnud ka Jüri (Hõbesalust) ja Leeno(Welterman)(Nehatust) nimed .Samal aastal abiellusid ka minu vanaema vanaema Marri Adler ja Hendrik Turmann.(Paatsaluga on nad mõlemad paarid seotud). Kirikuraamatud näitavad, et nad on abiellunud 1859. Mul on enda jaoks üsna tuttav Paatsalu kant ja seal elab veel sugulasi. Üsna tõenäoline, et sellekandi Adlerite järglased on omavahel sugulased . Püüan oma andmetest, mida on piisavalt mingi süsteemi kokku panna . Mul on heameel, kui on veel inimesi, kes on asjast huvitades.
Yllea

Postitus Postitas Yllea »

Tere

Minu isa oli sündides Mihkel Turmann (Kaljuste), siis koolmeister Mihkel Turmanni järeltulija.
Minu onu on teinud väga põhjaliku sugupuu ja seda saaks kindlasti jätkata.
Kahjuks jäi ta töö eelmisel sügisel pooleli, aga koopia on ka minu isal olemas.

Ülle
Katz12

Postitus Postitas Katz12 »

Sattusin siia foorumisse, sest otsisin infot ema vanaema kohta.Tema nimi Miina Ansmann, pärit Paatsalust, Kangrult. Abiellus Priidik Albergiga. Ema emapoolsed sugulased pärit Nehatust, Veltermannid. Varbla lähedalt Nõmme külast Kruusiaugult pärit Adlereid teab ema hästi ja et Liiase talu sealsamas kõrval,siis Kristjani perest peaks ema ka ühtteist mäletama, vanust emal 86 . Kui arvate, et mu emale teadaolevast infost oleks kasu, siis mu meiliaadress on ossu7@hot.ee
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”