paluks abi mõistmaks
-
Lembit Idvand
- Status: Eemal
paluks abi mõistmaks
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1251.1.191:15
Madise ja Mai esimene laps Hiibus Mari kes sündis 1869 aastal tagumises lahtris kus kirjutatud tavaliselt abielu, midagi Kiisaga seunduv ei mõista ja viimane lahter kuidas neid lühendeid mõista. Palun aidake!! Nimed Kiisk Ja Hiibus ristusid küll aga hoopis onupojaga ju!, mida se kanne tähendab?
Madise ja Mai esimene laps Hiibus Mari kes sündis 1869 aastal tagumises lahtris kus kirjutatud tavaliselt abielu, midagi Kiisaga seunduv ei mõista ja viimane lahter kuidas neid lühendeid mõista. Palun aidake!! Nimed Kiisk Ja Hiibus ristusid küll aga hoopis onupojaga ju!, mida se kanne tähendab?
-
Lembit Idvand
veel abielu lahtrid
ja järgmise tütre Mai tagumised lahtrid mis seal??
-
Lembit Idvand
ja veel
Kelle naine on siis siiski se 1886 aastal surnud Mari enne Pärnit?
Re: paluks abi mõistmaks
1891 Juhan Kiisaga kuskilt x kohast abiellunud, 1893 kogudusest lahkunud (seal on kirikutähe number ja koht). Ma ei tunne seda kanti üldse, seega leiad äkki kohad ise üles või keegi aitab.Lembit Idvand kirjutas:http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1251.1.191:15
Mai - pakuks, et abiellunud leheküljele 113, aga siin raamatus teda seal küll pole, seega mõni teine köide neist viiest?
Mari on wittwe - lesk, kuna sama nimega, siis arvatavasti peremehe ema, aga see on ainult oletus, võib ka võõrasema või lihtsalt sugulane olla.
-
Lembit Idvand
tänud
Seda ma kartsin Ja see koht on siis Kails ehk ikkagi Kaelase ja lahkunud Pärnu-Jaagupi Kogudusse See tähendab et hoopis tema minu vanavanaema, uh... keerab minu sugupuu peapeale, kui just vana-vanaisal korraga 2 naist polnud
peab nüüd teised allikad uuesti hoolega üle lugema vot mis välja tuleb kui lähed vanaema õemehe vanemaid uurima 
Ei maksa meelt heita. Hästi läbi saavad suguvõsad olid teinekord ristirästi abielus.
Mul omal oli vanaonu, kelle naine oli ühtlasi ka minu vanatädi, ainult teise vanavanema poolt. Teisalt, mitme naise variant pole ka võimatu, mõni võis ju ära surra, mõnikord isegi teine naine sama eesnimega, või näiteks naine pärast mehe surma abiellunud mehe noorema vennaga või mida iganes.
Kui ma oma vanavanaisa üritasin tuvastada, siis sama ees- ja perekonnanimega sugulasi (ja umbes sama vanu) oli oma 3 tükki, samas külas kah veel takkapihta - lõpuks üks kaugem sugulane aitas hädast välja, kuna tal oli mõnevõrra rohkem infot.
Mul omal oli vanaonu, kelle naine oli ühtlasi ka minu vanatädi, ainult teise vanavanema poolt. Teisalt, mitme naise variant pole ka võimatu, mõni võis ju ära surra, mõnikord isegi teine naine sama eesnimega, või näiteks naine pärast mehe surma abiellunud mehe noorema vennaga või mida iganes.
Kui ma oma vanavanaisa üritasin tuvastada, siis sama ees- ja perekonnanimega sugulasi (ja umbes sama vanu) oli oma 3 tükki, samas külas kah veel takkapihta - lõpuks üks kaugem sugulane aitas hädast välja, kuna tal oli mõnevõrra rohkem infot.