Paluks abi tõlgendamisel

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
jorss
Status: Eemal

Paluks abi tõlgendamisel

Postitus Postitas jorss »

Leidsin oma esiisa andmed ,kuid siin ka rõõm lõppes,kuna jäi arusaamatuks kes on Karl Tomas Welt ja kõik ,mis jääb sellest allapoole,ka järgmine Karel Andres Welt ja sellest alla poole.Mul lihtsalt tekkis küsimus ,et kuidas nad on seotud samal lehel üleval asuva Hindrikuga,kes on minu vanavanaisa.Segadus tekkis sellest,Hindriku isa nimi on And????? Karel Welt abielus Anna Aunpu"ga ning allpool on veel Karl Tomas Welt ,kes ka abielus kellegi An Aunpu"ga .Link ise siin : http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... 592f79410f
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Andrese ja Toomase ees olev Karli (Karel) on isanimi - Andres ja Toomas on esimese mehe, Andrese Karel Welti pojad. Tema lapsed tulevad riburadapidi ja sealt on näha, et poeg Toomase ja allpool oleva Karli Toomas Welti sünnikuupäev on täpselt sama. Karel Andrese puhul ma lihtsalt oletan, et see on vanim poeg, kes kirikuraamatu sisseseadmise ajaks oli oma pere juba loonud ja seetõttu kirjas eraldi. Sünnimeetrikatest saab seda kontrollida. Andrese Karel Welti isanimi on omakorda Andres.

Seega - 1874. a. sündinud Hindrikule peaksid nad olema poolvennad, kuna Hindriku ema paistab olevat Kareli teine naine, Toomase ja Andrese ema aga esimene naine (vt abiellumis-, surma- ning sünnikuupäevi). Anno ja An Aunapuu on kaks erinevat naist erinevas vanuses, milline on nende omavaheline sugulus, siit ei selgu.
Katrin H.
jorss

Katsa kirjutas:
Seega - 1874. a. sündinud Hindrikule peaksid nad olema poolvennad, kuna Hindriku ema paistab olevat Kareli teine naine, Toomase ja Andrese ema aga esimene naine .
Aga kuidas seda näha või vaadata ,mulle tundub kõik ühe pere lastena.
Katsa

Karel Welti esimene abielu Maiga on sõlmitud 1834. a. (kolmas tulp on andmed abielu kohta, esimene looksulg). Mai on surnud 14.9.1865 (teisel lehel viimane tulp). Karel Welti järgmine abielu Anno Aunapu-ga on sõlmitud 16.6.1866 (kolmandas tulbas teine looksuluga kokkutõmmatud abielu). Kõik lapsed, kes on sündinud esimese naise surmakuupäevast hiljem, ei saa olla tema lapsed. Toomas ja Andres on sündinud esimese abielu ajal, Hindrik teise abielu ajal.
Katrin H.
jorss

jah,kui aus olla siis jäin ka selle Mai koha pealt hätta,ei oska kohe vaadata ,aga selge on nüüd ka see.

Tänud abi eest.
jorss

Nüüd leidsin sellised andmed Karel Veldi kohta.Mis on kirjutatud ta nime taha,ja siis veel see ,et kas tegemist on sama inimesega kelle olen postitanud eelnevalt,sest ei klapi sünniaastad,kuid klapivad Anna sünniaastad ,kellega ta abielus on.

http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=15 ... a4f2b3ea89
Katsa

Need on ju kaks täiesti erinevat Karelit ja kaks täiesti erinevat Annat.

Avinurme Karel Welti abielu sõlmimine An(no) Aunapuuga:
Saaga EAA.1265.1.471:42?355,864,1035,157,0

Pajusi Karel Welti abielu sõlmimine Anno Peberkiga:
Saaga EAA.1168.1.200:87?386,853,1091,224,0
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”