Saaga EAA.1265.1.62:147
All paremal on pikem tekst, kuidas Mihkli Pareli naine Mai piksest surma sai. Suutsin aru saada, et ta oli teel Avinurme. Siis ta tegi hobuse vankrist lahti või ei teinud? Ja tuli äike ning mingil hetkel (teise löögiga?) ta sai vist siis pihta? Aga mis selle hobuse ja vankriga edasi sai? Kas need vedasid ta koju?
Vabandan, kui uuesti sama asjaga tülitan. Mul on tunne, et keegi on kuskil sellest kirjutanud, kuid ma ei osanud foorumist üles leida, kas siin (tähendab ei leidnud).
Palun täpsemat selgitust saksakeelse teksti osas
-
marvi meriniit
- Status: Eemal
Mina saan nii aru:
Dieses gute Weib fuhr zu Avinurme und da sie eben die Pferde loszumachen vom Wagen absteigt wird sie vom Blitze gerührt. Sonderbar war es, dass dieses der einzige heftige(?) Schlag - auch das Gewitter überhaupt sehr gelinde(?) war. Das Pferd war vor dem Wagen ?dergefallen hatte sich aber wieder erhohlt.
See hea naine sõitis Avinurme ja hetkel kui ta hobuste lahti tegemiseks vankrilt maha astub, tabab teda välk. Eriline on, et see oli ainuke tugev löök - ka äike oli üldse väga ?. Hobune oli ka vankri ees kukkunud, aga ta kosus uuesti.
Dieses gute Weib fuhr zu Avinurme und da sie eben die Pferde loszumachen vom Wagen absteigt wird sie vom Blitze gerührt. Sonderbar war es, dass dieses der einzige heftige(?) Schlag - auch das Gewitter überhaupt sehr gelinde(?) war. Das Pferd war vor dem Wagen ?dergefallen hatte sich aber wieder erhohlt.
See hea naine sõitis Avinurme ja hetkel kui ta hobuste lahti tegemiseks vankrilt maha astub, tabab teda välk. Eriline on, et see oli ainuke tugev löök - ka äike oli üldse väga ?. Hobune oli ka vankri ees kukkunud, aga ta kosus uuesti.