Palun abi lugemisel
-
indrek.sirp
- Status: Eemal
Palun abi lugemisel
Küsimus Juli Orb'i ja tema poeg Juhan Orb'i asjus. Kas eeldan õigesti, et nad tulid Vastse-Antslasse Tartust 1872? Mida tähendab Juhan Orbi "besondere bemerkungen" lahtri sissekanne? Ning samuti sissekanded Juhan ja Juli Orbi viimases lahtris? Kas seotud Narvaga?
Saaga EAA.1270.1.851:305
Ma loen välja, et veerus "millal kogudusse tulnud..." on kirjas Taufschein aus Dorpat 1872 - ristimistunnistus Tartust 1872. Märkuste veerus oleks nagu getauft in der Griech. Kirche zu Dorpat - ristitud Tartu õigeusu kirikus. Viimases veerus P. S. nach Narva Joachmisthal 1888 Dbr 29 - kirikutäht Narva Joaoru 1888 dets. 29.
Katrin H.
-
Riina.Kallas
Re: Palun abi lugemisel
Juli Orb'i puhul on viimases lahtris kirjas surmadaatum. Surmameetrikast (nr.199 Saaga EAA.1270.1.257:147) sain kinnitust, et Juli neiupõlvenimi oli "Wiitkal", ning ka on seal kirjas sünnikoht - Tartu. Kas Teil on andmeid Juli vanemate kohta - mul just sarnase perenimega isikuid "kaotsi läinud".indrek.sirp kirjutas:Ning samuti sissekanded Juhan ja Juli Orbi viimases lahtris?
Terv.Riina
-
indrek.sirp
Kahjuks ei ole andmeid Juli vanemate kohta. Kui te need juhuslikult leiate, siis oleksin ka ise huvitatud teada saama. Jõudsin Juli'ni eelkõige Urbide jälgi ajades. Juli Urb (kirikuraamatutes sageli Orb) peaks olema minu vana-vana-vanaema.
Juli oli soldat Kusta Orb (Urb) lesk. Nende (ainus?) poeg Juhan Urb abiellus Anna Pantaloniga. Lapsed: Bernhard, Reinhold, Gustav, Salme ja Karl Urb. Juhan Urb koos lastega kolis ümberasujana Venemaale, vist Krasnojarski kanti.
tervitades
Indrek S.
Juli oli soldat Kusta Orb (Urb) lesk. Nende (ainus?) poeg Juhan Urb abiellus Anna Pantaloniga. Lapsed: Bernhard, Reinhold, Gustav, Salme ja Karl Urb. Juhan Urb koos lastega kolis ümberasujana Venemaale, vist Krasnojarski kanti.
tervitades
Indrek S.
Julia Urb
Tervist!Olen Juhan Urb.
Julia on minu vana-vana-vanaema
Reinhold minu vanaisa
Ferdinand isa
Neist sissekannetest ei tea midagi,ehk oskab minu isa sellest midagi rääkida. Ta elab hetkel Tartus. Ise olen Soomes. Aga ka vaikselt uurin oma sugupuud.
Tore oli näha et ka keegi veel tunneb huvi
Julia on minu vana-vana-vanaema
Reinhold minu vanaisa
Ferdinand isa
Neist sissekannetest ei tea midagi,ehk oskab minu isa sellest midagi rääkida. Ta elab hetkel Tartus. Ise olen Soomes. Aga ka vaikselt uurin oma sugupuud.
Tore oli näha et ka keegi veel tunneb huvi
-
sirliliisa1
Re:urbide sugupuu
olen ise urbide sugupuust Bernhard Urb minu vanaisa.
Re: Re:urbide sugupuu
Hm. Ma kah Urbsirliliisa1 kirjutas: Reede 08. Jaanuar 2010, 23:35:01 olen ise urbide sugupuust Bernhard Urb minu vanaisa.
-
merle_zimmer
Re: Palun abi lugemisel
Tere Urbide uurijad:)
Postitused on küll mitme aasta tagused, aga ehk keegi veel siit näeb seda ja leiab minu infokillu huvitava.
Uurin hetkel oma vanaisa, Richard Zimmer' it (sünd Tsoorus, 1904, väidetavalt mõisa moonakate peres). Kui Richard suri aastal 1977, sai minu vanaema Alice Zimmer kirja Haapsalust Karl Urb'ilt (minu isa Osvald Zimmer avastas selle oma ema Alice kirjade hulgast alles 2018 aastal). Nad ei tundu olevat võõrad, teadsid/tundsid teineteist, vist käidi kuidagi läbi, teads minu isa meenutada. Karl kirjutas Alicele, et avaldab kaastunnet Richardi surma puhul, tundis kahju, et ei saa kehva tervise tõttu ise teda ära saatma tulla, kuid soovib avaldada "miskipärast kiivalt hoitud saladuse". Kuna asjaosalised on juba lahkunud. Karl teatas, et Juhan, Ju(u)li poeg Urb, kes on tema isa, on ühtlasi ka Richard Zimmeri bioloogiline isa. Kirjas seisis veel, et Karli õde Salme hakkab just Soome tütre juurde kolima neil päevil. Kuna need nimed käisid teie postitustest läbi, otsustasin selle info siia kirja panna.
Richard Zimmer rändas välja Venemaale koos perega aastal 1917. Genist leidsin Richardi jälgi, mida me enne ei teadnud, aga sealt tuli välja (arvan, et see nii on, pean veel uurima), kes on tema ema, kuid mitte isa. Ema abiellus tal hiljem uuesti. Siis oli ta perekonnanimi Pantalon, kui see nüüd on tema ema, aga tundub, et on. Meil enda peres antud info ja teadmine puudus.
Loodan, et infokild pakub huvi sugupuu mõttes.
Tervitades
Merle Zimmer (zimmermerle@gmail.com)
Postitused on küll mitme aasta tagused, aga ehk keegi veel siit näeb seda ja leiab minu infokillu huvitava.
Uurin hetkel oma vanaisa, Richard Zimmer' it (sünd Tsoorus, 1904, väidetavalt mõisa moonakate peres). Kui Richard suri aastal 1977, sai minu vanaema Alice Zimmer kirja Haapsalust Karl Urb'ilt (minu isa Osvald Zimmer avastas selle oma ema Alice kirjade hulgast alles 2018 aastal). Nad ei tundu olevat võõrad, teadsid/tundsid teineteist, vist käidi kuidagi läbi, teads minu isa meenutada. Karl kirjutas Alicele, et avaldab kaastunnet Richardi surma puhul, tundis kahju, et ei saa kehva tervise tõttu ise teda ära saatma tulla, kuid soovib avaldada "miskipärast kiivalt hoitud saladuse". Kuna asjaosalised on juba lahkunud. Karl teatas, et Juhan, Ju(u)li poeg Urb, kes on tema isa, on ühtlasi ka Richard Zimmeri bioloogiline isa. Kirjas seisis veel, et Karli õde Salme hakkab just Soome tütre juurde kolima neil päevil. Kuna need nimed käisid teie postitustest läbi, otsustasin selle info siia kirja panna.
Richard Zimmer rändas välja Venemaale koos perega aastal 1917. Genist leidsin Richardi jälgi, mida me enne ei teadnud, aga sealt tuli välja (arvan, et see nii on, pean veel uurima), kes on tema ema, kuid mitte isa. Ema abiellus tal hiljem uuesti. Siis oli ta perekonnanimi Pantalon, kui see nüüd on tema ema, aga tundub, et on. Meil enda peres antud info ja teadmine puudus.
Loodan, et infokild pakub huvi sugupuu mõttes.
Tervitades
Merle Zimmer (zimmermerle@gmail.com)