Otsin andmeid Andres Laev´a kohta. Kahjuks ei tea kust ta pärit on. Otsing personaalraamatute nimeregistrist andis vastuseks mitu Laeva, leidsin neist ainult ühe, mille võiks seostada Andres Laevaga: http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 6&curr=101 Andre Laiw.
Ise lugesin sealt niipalju välja et Andre Laiw, Jaani poeg, on tulnud Rõngust Otepääle 11.nov. 1884, sünd(?) Udernas 6.juulil 1867, ristitud Rõngus, leeritatud Otepääl 9.dets. 1884, vallaline.... Rohkem ei loe välja. Ehk oskab keegi terve teksti ära tõlkida? (siis oskaks edasi otsida) Kas võib olla tegu Andres Laevaga? Onomastika näitab et Tartumaal Udernas on esinenud nimi Laev originaalkujuga Laiw.
Ette tänades
Palun abi tõlkimisel
-
Kalev.Jaago
- Status: Eemal
Re: Palun abi tõlkimisel
1895 on Andres tulnud Tartu-Maarja kogudusse.PilleLaev kirjutas:Otsin andmeid Andres Laev´a kohta. Kahjuks ei tea kust ta pärit on. Otsing personaalraamatute nimeregistrist andis vastuseks mitu Laeva, leidsin neist ainult ühe, mille võiks seostada Andres Laevaga: http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 6&curr=101 Andre Laiw.
Ise lugesin sealt niipalju välja et Andre Laiw, Jaani poeg, on tulnud Rõngust Otepääle 11.nov. 1884, sünd(?) Udernas 6.juulil 1867, ristitud Rõngus, leeritatud Otepääl 9.dets. 1884, vallaline.... Rohkem ei loe välja. Ehk oskab keegi terve teksti ära tõlkida? (siis oskaks edasi otsida) Kas võib olla tegu Andres Laevaga? Onomastika näitab et Tartumaal Udernas on esinenud nimi Laev originaalkujuga Laiw.
Ette tänades
Viimati on käinud armulaual Otepääl 20.8.1895. Elukoht 1895 a Ropkas.
1896 abiellus Elisabeth Ello Koivaga
Lapsed Minna sünd 28.10.1899, surn 18.6.1901; Hella sünd 20.4.1902; Erna Elfriede sünd. 21.5.1907; Karl 1912-1918
Lugupidamisega
Kalev Jaago
Kas sul umbkaudseidki sünniaegu ei ole Andrese ja ta poja Emili kohta?
võib ju olla, et Emil siiski on selle Andrese poeg, lihtsalt ta ei ole seal personaalraamatus kirjas?
Laev-asid on ju palju üle Eesti, sul on väga raske leida, kui sa kasvõi umbkaudugi ei tea, kust otsida, mina olen ise kokku puutunud Kanepi Laev-adega (Laiw), kahjuks ei leidu Andrest ega Emilit.
võib ju olla, et Emil siiski on selle Andrese poeg, lihtsalt ta ei ole seal personaalraamatus kirjas?
Laev-asid on ju palju üle Eesti, sul on väga raske leida, kui sa kasvõi umbkaudugi ei tea, kust otsida, mina olen ise kokku puutunud Kanepi Laev-adega (Laiw), kahjuks ei leidu Andrest ega Emilit.
-
PilleLaev
- Status: Eemal
Emili sünniaeg on 18.okt.1909. Ja teada on, et tema isa nimi on Andres. Emil suri 1952 aastal Tallinnas tuberkuloosi. Säilinud on mõned Emili dokumendid aga sünnikohta neis kahjuks kirjas ei ole (ainult isanimi). Kahjuks pole õrna aimugi kust nad pärit on. Laevasid on jah palju üle Eesti. Muidu otsiks Emili sünniaja järgi sünnimeetrikatest, aga Saaga andmebaasi on nii hiliseid aastaid lisatud väga väheste kihelkondade kohta.