Isad ja pojad

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Assar
Kontakt:
Status: Eemal

Isad ja pojad

Postitus Postitas Assar »

Tervist!
Vajaksin abi järgmise lehekülje juures ...
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?web=saag ... .2.V-51:13
... siin on Johann Friedrich minu esiisa. Huvitab, aga mis on märkustesse kirjutatud.

Esimesest märkusest loen välja, et pereisa oli eelmise revisioni ajal ilmselt kusagil mujal olnud. ...?... Lõpus tunduks nagu kuuluks mees kaupmeeste gildi. Mis on selle poolest ka huvitav, et hiljem on ta müürsepana kirja pandud. Kui arvestada, et tol ajal pidi olema kodanik, et olla see või teine ja mingil alal meistriks saamine oli pikk protsess, siis oleks päris huvitav kuidas taoline ümberkvalifiktseerumine tollal käis.

Teine märkus käib Friedrich Nicolaus Heydeken kohta. Ma saan aru, et ta oli eelmise revisioni ajal oma "isa all" Wettigfer või Wottigfer mõisas.
mis koht see praegu on? Kus kihelkonnas asuda võiks. Ma saan aru, et see võiks anda vihjeid pereema liikumise kohta. Praegu ongi mul uurimine selle sama koha peal toppama jäänud.

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
Tiiu Høvik

Postitus Postitas Tiiu Høvik »

Võtikvere mõis

Wottigfer in Kirchspiel Torma, Kreis Dorpat

http://www.mois.ee/tartu/votikvere.shtml

Terv.

Tiiu
Assar
Kontakt:

Suur tänu Tiiule!

Loodan, et keegi oskab mind aidata ka teise märkuse osas. Kas ka Jacob Johann on kuskilt mujalt tulnud?

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
Kirsti Ervola

Postitus Postitas Kirsti Ervola »

Tere,
kahjuks jääb paar sõna selgimatuks, aga mõistan nii et Jacob oli paikkondal ju eelmise revisjooni ajal: war bei der letzten Revision hierselbst unter die freien Leute .... .... aufgeschrieben und ist bei der gegenwärtiger Revision in den hiesigen Kaufmanns Gilde getreten.
Assar
Kontakt:

Tervitused veelkord Norra ja Soome!
Muuseas tegemist on rootsi päritoluga perega.
Kahju, et see letzte Revision Saagast puudub. Nüüd olen ikka natuke kurb,aga Tabachidega saab ehk edasi minna küll, kuigi revisionid on selleks korraks otsas.
Suured tänud kõigile:
Assar Järvekülg
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”