Palun abi tõlkimisel

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
merle
Status: Eemal

Palun abi tõlkimisel

Postitus Postitas merle »

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 01/0000367
Peter Adamsoni ja Anno poeg Peter sünd. 4aug 1949. Ei saa aru viimasest lahtrist- mida tähendab lühend P.S.N 79 1/4 60 /. Ringen
(Mina pakun, et 1 apr 1860 kutsuti Peter sõtta?)
Kuna olen alles vähe uurimisega tegelenud, siis valmistab mulle tõlkimine suurt peavalu. Olen tänulik igasuguse abi eest.
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

Tähendab kaadri numbrit nüüd paraku ei olnud ja see on väga vilets. Kui tead mitmes kaader sul kuskil midagi huvitavat saagas oli, ning valid kohe vastava numbri, siis interneti aadressriba seda tõesti ei näita. Küll, aga näitab kui kerida nooltega edasi ja jälle tagasi. Ma ei tea miks selline jama peab olema seal saagas.
mida tähendab lühend P.S.N 79 1/4 60 /. Ringen
Aga nüüd teemast. Ma ei leidnud küll sellist lehte kuid ma pakkun, et st. Parochialschein Nr. 79 am 1 April 1860 aus Ringen

Kirikutäht nr. 79 1 aprillist 1860 Ringen´st (st. Rõngu Tartumaal Võrtsu lähedal). Kas ta sõjas käis ei oska öelda.

Kirikutähti saadeti tavaliselt siis kui inimene oli oma perekonnaseisu asju ajanud erinevates kogudustes. Tavaliselt just siis kui inimene rändas ühest kohast teise (jäädavalt/ päriseks ära/ läks hiljem tagasi) või asusid kirikud väga lähedal, et kuidas kunagi mugavam käia oli. Sellest tulenevalt tekkis kogudustel vajadus informatsiooni küsida ja vahetada. Või kui inimene abiellus teisest kogudusest pärit inimesega, siis saadeti mujalt tulnu kohta andmed - "jah meil on selline inimene olemas sündis siis, leeris ka käinud ja võib abielluda küll"
Võib olla teadsite niigi minust paremini, sel juhul vabandan!

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
merle

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 7&curr=157
Ehk nüüd õnnestub ka koos kaadriga.
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

No siis oligi nii nagu ennegi kirjutasin. Peter on sündinud 1849. 1860 tuleb Rõngust kirikutäht. Seega Peter oli 11 aastat vana. Võimalik, et ta pidi leeri minema (tundub natuke vara küll). Igatahes viimane leer Paistus toimus 1854 , 1855 sureb pereisa ja tundub, et ema koos kõigi lastega on Rõngu ära läinud. Võib olla teate paremini, kas sinna oli põhjust minna. Esimene kirikutäht sealt tuleb 1856 juba poeg Johhani kohta - kaua aega ei viidetud siis. Kui teid huvitavad selle pere järeltulijad siis soovitaks Rõngu kirikuraamatuid uurima hakata.

Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
merle

Aitäh!
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”