Tere!
Oman vanavanaisa teise naise Liis (Liso) Bärenstrauch'i kohta vaid umbmäärast infot surmadaatumi (13.07.1884) kohta ja seda et ta on õigeusku olnud v koguni usku v kogudust v mõlemat vahetanud. Peale selle on tal abielust Josep Tedderiga (12.05.1844 Teddre, Vana-Roosa, Rõuge) tütar Ann Tedder (*05.09.1881). Kuidas soovitaksite läheneda probleemile? Põgus kokkupuude Saagas EAÕK meetrikatega tundus kaelamurdev.
terv,
Kadri
kas jagate kogemusi EAÕK perekonnaaktide v usuvahetusega
Isiklik kogemus EAÕK meetrikatega kahjuks ei võimalda siinkohal eriti lohutada
Erinevalt luteri kirikuraamatute lihtsatest ja arusaadavatest tabelitest on õigeusu raamatud täidetud raskestiloetava, vanamoelises kirjas tekstimassiiviga, mille läbilugemiseks läheb rohkem aega ja arusaamise eelduseks on vene grammatika tundmine ja keele mõningane valdamine.
Siiski, meetrikakeel on õpitav, näitena kasvõi luteri meetrika saksa keel. Paljud meist pole saksa keelt ju koolis õppinud, esimene kokkupuude leisid aset kirikumeetrikas, nüüd on juba tekkinud teatud vilumus.
Vene keele kohta tasub endale kohe alguses luua andmebaas, kuhu salvestatud levinumad väljendid ja kogu tähestik. Loodetavasti loob mingi abistava andmebaasi ka Saaga toimetajate seltskond
Aga isiklikku algust tuleb ilmselt teha lihtviisil küsides, kasutades käesoleva foorumi külastajate abivalmidust. Mina olen siit alati oma küsimusele vastuse leidnud
Kui EAÕK tundub siiski ülejõu käiv, võiks uurida vallaelanike nimekirju. Sealt saab info elusolevate inimeste kohta siiski kätte
Siiski, meetrikakeel on õpitav, näitena kasvõi luteri meetrika saksa keel. Paljud meist pole saksa keelt ju koolis õppinud, esimene kokkupuude leisid aset kirikumeetrikas, nüüd on juba tekkinud teatud vilumus.
Vene keele kohta tasub endale kohe alguses luua andmebaas, kuhu salvestatud levinumad väljendid ja kogu tähestik. Loodetavasti loob mingi abistava andmebaasi ka Saaga toimetajate seltskond
Aga isiklikku algust tuleb ilmselt teha lihtviisil küsides, kasutades käesoleva foorumi külastajate abivalmidust. Mina olen siit alati oma küsimusele vastuse leidnud
Kui EAÕK tundub siiski ülejõu käiv, võiks uurida vallaelanike nimekirju. Sealt saab info elusolevate inimeste kohta siiski kätte