Tere õhtust,
Palun abi nimede ja elukohtade suhtes. Mul on sellised andmed olemas:
1795 – Sänna mõis, kok Jaan – WIRGA Reino poeg (1795 = 19 aastane * 1776?)
Sünni andmed siiamaani pole leidnud. Rõuge khk pole nimi/talu/koht WIRGA olemas.
1798 – oo Sänna kok Jaan ja Vana Nursie tarre tüdruk Marri (Juhanni t.)
Vastavalt teiste abiellu andmetega, vanemate andmed pole sellesuhtes olemas.
1800 -1811 Jaan ja Marri olid mõisa pere, lapsed sündisid Sännas (Liso, Lena, Mina, Widrik, Aleksander) (von Budbergi ajal, vadderit lastel)
1812 - Jaan (nüüd perkonna nimega REINEKE) sai vabaks inimeseks ja peale selle läks naisega ja kahe lapsega Pölva poole, kolm last jäid Sänna mõisas elamas (imelik küll aga nii on andmed). Hilejem läksid Jaan ja Marri Sänna tagasi. Jaan + 1824 aa. Sännas / Marri + peale 1847, kus?
1817 – Minu v-v-isa August REINEKE * Alt Koikül (Vana Koiula) / Pölva khk (isa Jaan oli Wisse körtsi mees)
Kunas ma Rõuge khk sünni andmed Jaani kohta pole leidnud ja mulle tekkis küsimus mille pärast ta läks perega Pölva poole, ma hakkasin uurima selle WIRGA nime kaudu ja leidsin siis VIRGA järve, Pölva, Vastse kuuste vald, Lootvina küla). Vönnu khk leidsin hulgas WIRGA nimelised inimesed, kuigi muidugi mulle selge pole, kas nad olid köik sugulased. Vadderite hulgas leidsin 1776 Marri WIRGA Reino naine, Kriimanni vald, Pekste külast. (seda Pekste küla ma kuidagi ei oska kokku panna, Oli ta osa Brinkenhofi mõisast? Kus ma vöiks seal otsida sünni andmed näitest 1776 aa?). Ebakindel on mulle Pölva ja Vönnu sidemed.
WIRGA nimelised olen ma Vönnu khk siiamaani leidnud 1760 – 1882 (isegi Kambja khk ühe pere).
Täpsemad kohad Vönnu khk on: Lewe?, Kuuste, Aija mötsküla, Kagwere, Loodwinna, Kidiwere (Tikkita), vana mõisa küla, vana kastre küla, Dorf Kersa, Alt Kusthof, Loggina, Alt Kusthof.
Geograafiliselt pole mulle nii lihtne otsustada, kas nende WIRGA perkonnade elukohad vöiks olla seotud suguvösa suhtes? Kuidas Pölva ja Vönnu sobivad kokku? Kas oli ültse vöimalik, et Jaan on näiteks sündinud Pö
lva vöi Vönnu khk ja oli siis Sännas kok? Tema vanmad ma küll kuskil Sännas ei ole leidnud.
Vöibolla et kellegil spetsialistide hulgas on mingi idee? Äkki keegi isegi uurib Pölva vöi Vönnu khk. Isegi WIRGA nime. Mul on neid hulgas olemas. Pakkun midugi välja oma uuringud.
Ette tänades.
Rita Zimmermann
Spetsialistide abi vaja: Pölva/Vönnu/Röuge sidemed
-
Rita Zimmermann
- Status: Eemal
-
Rita Zimmermann
- Status: Eemal
Re: Spetsialistide abi vaja: Pölva/Vönnu/Röuge sidemed
Tere,
Mõnikord ongi kasulik, küsimused paika panna ja siis tulevadgi vastused iseenesest. Vöibolla et keegi on huvitatud, isiklikud vastused minu küsimustele:
Hea on muidugi, et vanad külade nimed on siiamaani enamvähem olemas, raskemaks mulle isiklikult läks se, et nimed on väga erinevalt kirjutatud. Kunas mulle tuli meelde et uus Tartumaa kaart on olemas kodus (viimase Eesti reisilt), lahendas se muidugi. Näiteks: Aija – Aya = Ahja, vöi Pekste – Paxte = Päkste.
Minu leitud WIRGA nimelised (mönes vanemas raamatus ka WIRKA) inimesed on köik kaunis lähema ümbruses elanud, suguvösased sattumised ongi minu arvates vöimalikud. Esimesed nimed on siiamaani 1730 aasta ringi kirjas. Ongi nii, et neid leiab Haaslava, Vastse-Kuuste ja Ahja vallas, Vönnu khk, nii kui ka Kambja khk ja vöibolla isegi Pölva khk.
Tervitates
Rita Zimmermann
Mõnikord ongi kasulik, küsimused paika panna ja siis tulevadgi vastused iseenesest. Vöibolla et keegi on huvitatud, isiklikud vastused minu küsimustele:
Hea on muidugi, et vanad külade nimed on siiamaani enamvähem olemas, raskemaks mulle isiklikult läks se, et nimed on väga erinevalt kirjutatud. Kunas mulle tuli meelde et uus Tartumaa kaart on olemas kodus (viimase Eesti reisilt), lahendas se muidugi. Näiteks: Aija – Aya = Ahja, vöi Pekste – Paxte = Päkste.
Minu leitud WIRGA nimelised (mönes vanemas raamatus ka WIRKA) inimesed on köik kaunis lähema ümbruses elanud, suguvösased sattumised ongi minu arvates vöimalikud. Esimesed nimed on siiamaani 1730 aasta ringi kirjas. Ongi nii, et neid leiab Haaslava, Vastse-Kuuste ja Ahja vallas, Vönnu khk, nii kui ka Kambja khk ja vöibolla isegi Pölva khk.
Tervitates
Rita Zimmermann