Soovin arvamusi sõnakese kohta Tomase sünnikandes

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Arvo.Jägel
Status: Eemal

Soovin arvamusi sõnakese kohta Tomase sünnikandes

Postitus Postitas Arvo.Jägel »

Ilus kena sünnikanne (viidatud kastis umbes keskel!) - ... Tomas, Vat. Pert, Poio Marti poeg ...: Saaga EAA.1287.3.1:261?47,423,543,173,0

Nüüd aga on Poio ja Marti vahele üks sõna juurde kirjutatud, millest ma ei saa tegelikult sedagi aru, kas see pole mitte eelmise rea lisaks. Arvan siiski, et see peab Poio Marti täpsustama, eriti kuna neid oli sel ajal mitu.

Mida rahvas arvab, mis sõna (nimi) see olla võib? (Ma võimalikke variante pigem ei paku :))
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga :)
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
ren345

Re: Soovin arvamusi sõnakese kohta Tomase sünnikandes

Postitus Postitas ren345 »

Olen seda sõna paar päeva põrnitsenud. Tundub, et see peab olema eestikeelne.Algul kangastus "venna". Tundub aga, et see sõna siia ei sobi, siis pakun hoopis vana. Poio vana Mart.
Aga ega ma kindel ei ole.

Tervisi

RK
Arvo.Jägel

Re: Soovin arvamusi sõnakese kohta Tomase sünnikandes

Postitus Postitas Arvo.Jägel »

No ma ei mõelnud, et selle peale päevi kulutama peaks :)

"Wanna" on huvitav idee, seda enam et Poio Martidest üks kindlasti vanem oli kui teine. Seda ma siiski enne ei kommenteeri kui selle aja muud kirjed üle vaatan; see kanne on leitud ligikaudse kuupäeva ja lapse nime alusel.

Pakun siis mõningaid endapoolseid variante ka. Tohwri või Pedi vastaksid mõningatele tõendatud isikutele (ehkki Pedi ei sobi kirjapildiga ja Poio Tohwri Mart oli minu senistel andmetel üks teine Mart). Tehwne, Tenno või Toma sobiks natuke kirjapildiga, aga neid ma ei suuda jälle konteksti panna. "h" täht seal nagu oleks - eelmise rea peale ju koma ei sobi?
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga :)
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”