Palun abi leidmaks perekonnanimega Pitkä

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Tiinamariia
Status: Eemal

Palun abi leidmaks perekonnanimega Pitkä

Postitus Postitas Tiinamariia »

Soovin leida oma ema Valentina Pitkä poolseid sugulasi
Tean ,et ema sündis Kalininski rajoon-Saratovi oblast.
1945 2 juuli.
Tean ,et pere oli suur ja lapsed läksid eesti ja soome laiali(osad ka lastekodusse) ema-ema olevat andnud minu ema Väike-Maarja valda mõisa teenijale? kuna ma pole kunagi ,ühegi tema sugulasega saanud kontakti siis ei oskagi öelda kas jutt ka õige on.

Tänan kõiki kes vastavad või edasi oskavad viidata

päikest
Andrus A

Re: Palun abi leidmaks perekonnanimega Pitkä

Postitus Postitas Andrus A »

Arvatavasti 1945 aastal last ilma vormistamata naljalt kellelegi üle anda ei saanud. Selle kohta peaks olema perekonnaseisuametis märge. Kas ta anti 1945 aastal endisele mõisateenijale? Äkki on võimalik tema nime välja selgitada. Juhul kui see teenija ema üles kasvatas, ta kindlasti teab seda nime.
Pisut vähe on hetkel seda infot, mille põhjal midagi järeldada või otsida.

A
Tiinamariia

Ja nii ma olen kuulnud ja tean ,et ta lapsendati selle teenija käest
Leidsin ka selle nime kes lapsendas kuid paraku on ka seal puus pikk suremuse jälg.Küsida kelleltki on liiga teema võõrad ja jälg perekonnaseisuametis on ainult lapsendamis tunnistus ,paraku ei vii see mind kuhugi.

aga aitäh sulle kes sa vaevusid siia vastama
hindan seda väga
Harri.Värs

Postitus Postitas Harri.Värs »

Tiinamariia kirjutas:Soovin leida oma ema Valentina Pitkä poolseid sugulasi
Tean ,et ema sündis Kalininski rajoon-Saratovi oblast.
1945 2 juuli.
Tean ,et pere oli suur ja lapsed läksid eesti ja soome laiali(osad ka lastekodusse) ema-ema olevat andnud minu ema Väike-Maarja valda mõisa teenijale? kuna ma pole kunagi ,ühegi tema sugulasega saanud kontakti siis ei oskagi öelda kas jutt ka õige on.

Tänan kõiki kes vastavad või edasi oskavad viidata

päikest
Äkki on kohalikus koolis olemas dokumendid õppimise kohta? Kui jah, siis ilmselt on seal kirjas ka hooldaja nimi.

Väide, et osad lapsed läksid Soome, on huvipakkuv. Stalin teatavasti pidas inimesi kõige suuremaks ressursiks üldse ja niisama ei antud kedagi käest ära:
Gustav Hilger, Saksa Riigi diplomaat kirjutas:Lähtudes sellest teeb ta [Stalin] Saksamaale ettepaneku, et viimane võtaks endale 4 miljonit poolakat, kes elavad Lublini vojevoodkonnas ja Warszowa vojevoodkonna põhjapoolses Bugi jõega külgnevas osas. Ta ei saa nõustuda hr välisasjade riigiministri arvamusega, et Nõukogude valitsuse poolt pakutud kompensatsioon ei ole küllaldane. Aladel, millised jäävad Wislast ida poole ja lähevad Saksamaale, elab vähemalt 4 miljonit poolakat, samal ajal kui Leedu elanikkond on vaid 2 miljonit inimest. Saksamaa teeb head äri, sest inimesed –see on kõige väärtuslikum, mida on võimalik saada.
http://www.ra.ee/public/TUNA/Artiklid/2 ... k42-55.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; lk 7
Kõik mured ja teated privasse või e-mailile: harri.vars ät gmail.com
Uurin: Vers, Värs, Värsi, Väärsi, Brecher (Kivinurm), Neljas, Kristal, Dubro(v) (Tammeorg), Põld (Saaremaa, Pilguse), Dubrovkin (juudid Tallinnas)
Tiinamariia

Kõik selle olen ajapikku teada saanud aga küsida pole enam kellelti (kõik kes teaks on manalas)
Kas nt keegi teab mõnda kotakti seal oblastis kuhu saaks helistada ja uurida,on ehk neil mingi arhiiv

räägin vabalt nii soome kui vene keelt

parimate soovidega
Harri.Värs

Postitus Postitas Harri.Värs »

http://www.vm.ee/?q=node/4813" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rusarchives.ru/state/saratov.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Kõik mured ja teated privasse või e-mailile: harri.vars ät gmail.com
Uurin: Vers, Värs, Värsi, Väärsi, Brecher (Kivinurm), Neljas, Kristal, Dubro(v) (Tammeorg), Põld (Saaremaa, Pilguse), Dubrovkin (juudid Tallinnas)
Tiinamariia

Suur tänu sulle kes sa vastasid. katsun nüüd edasi kuhugi jõuda

parimate soovidega
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”