Ehk keegi aitaks teksti mõista. Personaalraamatu paremalpoolsel lehel esimeses lahtris on Gustavi (s.1876), Hansu (s.1867) ja Kustase (s.1872) kohta mingid märkused. Mida need võiksid tähendada?
Sattusin taaskord märkuse peale, mida ei suuda ise välja lugeda: Personaalraamatu parempoolsel lehel esimeses lahtris on midagi kirjas Miina Uster`i(s.1865) kohta, ent ma ei mõista seda. (selle eelnevas lahtris peaks olema kirjas, et ta on läinud 1902.a. Pühavaimu kogudusse-ehk on mingi seos selle faktiga?)
Herumtreiber on suli, pettur jne., verkommen tähendab alla käima, degenereeruma.
Ehk tähendab see, et on täiesti alla käinud, suli??
Eksimisvõimalus on ka olemas -- H-täht sõnas Herumtreiber on ja ei ole niisugune, nagu peaks. Käekiri on segane. Samas ei suutnud ühtegi teist sõna pildi ja kontekstiga klappima panna.
Ehk oskab keegi esimesele palvele ka vastata või teist täiendada.
Miina Usteri kohta lisaksin veel lehe eelmisest personaalraamatust: Saaga EAA.1211.1.141:345. Miina Usteri kohta olnud tekstile, 2.-s palves, sarnane tekst on siin lehel Mari Põllenikkko kohta ka kirjutatud.
Esimese küsimuse puhul julgeksin kolmanda isiku puhul välja pakkuda Trinker, mis leebes tõlkes oleks napsumees.
Teise küsimuse puhul (Miina & Mari) olen Tiinaga väljalugemise osas täiesti nõus.
Terv.Riina
Samas on kurb kuulda, et nood sugulased on selliste halbade elukommetega. Kui ma nüüd hoolega vaatama hakkan, siis kas mitte Hansu juures oleva märkuse esimene sõna samuti trinker ei ole?
Personaalraamatu paremalpoolsel lehel esimeses lahtris on Gustavi (s.1876) ja natuke all pool oleva Hansu (s.1867) kohta mingid märkused. Ehk keegi oskab neid välja lugeda ja tõlkida.