19.sajandil Eestist lahkunud isikud
-
urve.mikker
- Status: Eemal
19.sajandil Eestist lahkunud isikud
Minu isa on sündinud Siberis Omski oblastis külas nimega Novaja Revel. Tean vanaisa nime - Peeter Talvik. Ka seda, et ta oli 3-aastane, kui tema vanemad sinna jõudsid. Aasta oli siis kas 1874 või 1884. Kahjuks ei mäleta täpselt, mida tädi mulle omal ajal kirjutas. Tean ka, et pärit olid nad kuskilt Kagu-Eestist. Otsisin ja leidsin ... kaks Peeter Talvikut, kes sobiksid minu vanaisaks. Mõlemad Sangaste kihelkonnast sünniaastatega 1871 ja 1872. Kuidas kindlaks teha, kumba peaksin vanaisaks lugema? Kas kuskil eksisteerivad ka selle aja kohta Eestist lahkunute nimekirjad?
Re: 19.sajandil Eestist lahkunud isikud
Tere,
Te peaksite uurima neid Peetreid edasi. Vaadake mis on neist ja nende peredest saanud? Võibolla jätkub nende elu Eestis? Või leiate märke väljarände kohta.
edu
Te peaksite uurima neid Peetreid edasi. Vaadake mis on neist ja nende peredest saanud? Võibolla jätkub nende elu Eestis? Või leiate märke väljarände kohta.
edu
-
Kalle Kängsep
-
fred.puss
- Kontakt:
Selliseid nimekirju pole, sest liiguti ju ühe riigi sees. Olemas on Liivimaa kohta osaliselt välispassi taotlejate materjale, kuid neid pole võimalik kasutada, kuna neid on iga aasta kohta mitutuhat lehekülge ning igasugused indeksid puuduvad. Välispassi oli aga vaja riigist välja minemiseks. Vene impeeriumi sees liiguti riigisiseste passidega. Nii et selliseid andmeid tuleb otsida kohalikest materjalidest - ikka kirikuraamatud, hingeloendid, vallaliikmete nimekirjad. Ümberasunute kohta on ka mitmeid toimikuid mitmel pool arhiivifondides, kuid neiski mingeid ühtseid nimekirju pole.Illuk kirjutas:Tõstan teemat ettepoole, sest ka mind huvitab, kas on olemas sellel ajal Eestist lahkunute nimekirjad?
Fred Puss
Juhataja
Eesti Isikuloo Keskus
http://www.isik.ee
Palun erasõnumeid mitte saata - saatke e-kiri fred@isik.ee
Juhataja
Eesti Isikuloo Keskus
http://www.isik.ee
Palun erasõnumeid mitte saata - saatke e-kiri fred@isik.ee