Lapse sünni kandes algab vanemate kirje tavaliselt kohanimega. Kas see näitab kohta, kus on pärit isa või siis pere momendi elukohta?
Teine küsimus on, et kas hingerevisjone ei tehtud hiljem kui 1858 või on hilisemad veel Saagasse panemata?
üldine küsimus
-
Kalev Kask
- Status: Eemal
Re: üldine küsimus
Tere!
Tavaliselt isa ees olev talu nimi/kohanimi on lapse sünni hetkel pere elukohaks olnud talu/koht.
Hingerevisjone peale 1858.aastat ei tehtud
Kalev
Tavaliselt isa ees olev talu nimi/kohanimi on lapse sünni hetkel pere elukohaks olnud talu/koht.
Hingerevisjone peale 1858.aastat ei tehtud
Kalev
kiriku vahetus
Suur tänu selgituse eest. Sel juhul tekkib mul taas küsimus, et minu esivanemad on hingekirjas revisjonide järgi Võrumaal Timo mõisas ja hiljem Klein- Koiküllis. 1882.a. läks AÕk Võru kogudusse. Jäljed kaovad peale seda ning siis 1893.a on tal tütar, kes on ristitud Värsk kirikus. Seal on elukohaks ikka Timo mõis ja Pille küla nagu varemgi.
Mis võib olla sellise kiriku vahetamise põhjuseks? Ma ise arvasin algul, et nad kolisid ära aga kuna kandes on sama elukoht siis ei oska ma põhjust oletada. Äkki on sellel mingi loogiline seletus.
Mis võib olla sellise kiriku vahetamise põhjuseks? Ma ise arvasin algul, et nad kolisid ära aga kuna kandes on sama elukoht siis ei oska ma põhjust oletada. Äkki on sellel mingi loogiline seletus.