Kuhu te järgmisena pöördute? Kas saab meili teel küsida maavalitsustest infi ja kas on tasuline ka? Või peab ise kohal käima?
Andmed alates u. 1900 kuni tänapäevani
Andmed alates u. 1900 kuni tänapäevani
Paljudel on ehk juba kogemusi ja ei leidnud mina teemat, kus oleks arutletud, et kuidas minna edasi sugupuu uurimisega, kui on andmed käes kirikuraamatutest ja kuskil 1900 algusega saab mõistus otsa
.
Kuhu te järgmisena pöördute? Kas saab meili teel küsida maavalitsustest infi ja kas on tasuline ka? Või peab ise kohal käima?
Ma usunu,et äkki oleks lihtne minna siseministeeriumisse. Seal perekonnaarhiiv kus on andmeid 01.01.1892 kuni 30.06.1926. ja siis võib edasi otsida saagast. perekonnaarhiiv avatud E:14-16; K:10-14; R:10-12; ja asukoht on vanalinnas Pikk tn 61, kuid sisse saab külje pealt aadressiga Oleviste 1.
Jõudu otsimisel.
Jõudu otsimisel.
-
Andrus A
- Status: Eemal
Kui on teada nimed ja elukohad (kihelkond), siis soovitan pöörduda piirkonna perekonnaseisuametisse. Mina saatsin näiteks üleeile e-kirja Saaremaa Perekonnaseisuosakonda ja sain eile vastuse, mis ületas minu ootusi. Andmeid antakse minu teada isikute kohta, kelle sünnist on möödunud enam kui 110 aastat.
-
Andrus A
Lisan veel niipalju, et ma saatsin sinna oma vana-vanaisa ees- ja perenime ning sain vastuseks tema vanemate andmed, tema naise andmed ja tema naise vanemate andmed, millest on vääääga palju abiAndrus A kirjutas:Kui on teada nimed ja elukohad (kihelkond), siis soovitan pöörduda piirkonna perekonnaseisuametisse. Mina saatsin näiteks üleeile e-kirja Saaremaa Perekonnaseisuosakonda ja sain eile vastuse, mis ületas minu ootusi. Andmeid antakse minu teada isikute kohta, kelle sünnist on möödunud enam kui 110 aastat.
-
Assar
- Kontakt:
Põhimõtteliselt on võimalik taotleda andmeid ka rahvastikuregistrikeskuselt. Andmete hind on 25 krooni inimese kohta. Taotlus peab olema põhjendatud. Üks võimalikke põhjendusi on ka suguvõsa kokkutuleku korraldamine. siis võib olla ka niim et nad pöörduvad nende isikute poole, kelle kohta andmeid tahad ja küsivad neilt, kas nad tahavad, et sa nende andmeid omad. Aastas võid taotleda andmeid kuni 100 inimese kohta. Kui rohkem tahad saada, siis pead siseministeeriumi poole pöörduma. Maavalisuse per.s. on andmete väljastamine piiratud selle vanusepiiranguga, mis vist oli kunagi 110 aastat. Sealt saab pigem kellegi esivanemaid kui järglasi. Iseasi kui tegemist pole sinu esivanemaga. Ma saan aru, et sind huvitavad "mitteesivanematest" sugulased. Mina ise olen küla peal andmeid kogumas käinud. võtan telefoniraamatu helistan tutvustan, kui nad tahavad muga tegemist teha siis saame kokku ja räägime. Üks küsimus on kindlasti, kes veel võiks midagi teada (järgmine ohver). Inimesed on tegelikult üsna vastutulelikud. Internetist võib ka oma potentsiaalseid sugulasi otsida ja nendega meile vahetada.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg