Kui peale vanema (vanemate) surma "ilma peale" jäänud lapsed jagati teistesse peredesse laiali (lapsendati), siis kas sellise toimingu kohta on ka konkreetset märget võimalik leida - et kuhu lapsed laiali anti? Ei tea, mida täpselt otsida...
Ette tänades!!
Lapsed orbudena peredesse laiali...
-
kristiina v.
- Status: Eemal
Lapsed orbudena peredesse laiali...
ei ole tulevikku ilma minevikuta...!!
Kui on tegemist vanema ajaga (18.-19.sajand), siis tuleb vaadata, kas kuskile peredesse pole ilmunud kasvandikke. Tõenäolisemad on lähisugulased (ema/isa vennad-õed), üldse sugulased või siis küla jõukamad pered, kes suutsid lisaks omadele ka võõraid lapsi kasvatada.
Hilisemate aegade puhul peaks vist abi olema valla dokumentidest.
Hilisemate aegade puhul peaks vist abi olema valla dokumentidest.
-
kristiina v.
Tänud vastuse eest...
ema jutu järgi tean nii palju, et oma sugulased polnud lapsi kasvatada võtnud.... (olevat öeldud: "kuna need lapsekesed ikka päris ilma peale jäänud on...")
Aga püüan vaadata ja uurida.... ise alles algaja selles vallas, nii et pusimist piisavalt
ema jutu järgi tean nii palju, et oma sugulased polnud lapsi kasvatada võtnud.... (olevat öeldud: "kuna need lapsekesed ikka päris ilma peale jäänud on...")
Aga püüan vaadata ja uurida.... ise alles algaja selles vallas, nii et pusimist piisavalt
ei ole tulevikku ilma minevikuta...!!
-
Karin Lindsalu(Heermeyer)
kindlasti tuleb vaadata ristivanemaid
Mul on omal kogemus, et algajana jätsin sünni puhul ristivanemad täiesti tähelepanuta. Kuna ma salvestan kõik leitu omale arvutisse, siis hiljem neid uuesti üle vaadates olen avastanud väga olulisi juhtlõngu. Nüüd uurin hoolega kõiki nimesid, mis kirikuraamatutes kirjas.
Edu otsingutes,
Karin
Edu otsingutes,
Karin