Tere taas,
Suur tänu huvitavate viidete eest. Tõsi Hans Brügger lahkus 1735. a detsembris ja oli tisler ning selles sissekandes on tema vanuseks märgitud 80 aastat. Siiski, siiski 1732. a. adramaa revisjon teab rääkida, et Hans Brügger on ligi 90 aasta vanune tisler ning mis veelgi huvitavam: tal on kuus last. Minu arvates oli nii, et Carl oli Hansu poeg ning see poeg, kes võttis isa ameti üle. Samuti tundub mulle, et tegemist on justkui eestistunud perekonnaga. Kui vaadata sissekannet:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,347,116,0" onclick="window.open(this.href);return false;
paistab, et Carl Brügger võis olla tuntud ka kui Nikre Karl. Mitmes sissekandes ongi juttu olnud Nikre Kaarlest või siis Nikre Hanso Kaarlest (Hans Brüggeri poeg?). Samuti on Kullamaa meetrikates juttu veel teistestki Nikre ~ Nikri inimestest. Kuna tuli välja, et teiste seas ka Nikri Jürri koht oli 1710. a. pärast katku tühjaks jäänud, seostaksingi ma hilisemaid Nikri inimesi hoopis Hans Brüggeriga, kes oli tisler või siis maakeeli äkki nikerdaja e nikker. Seega võiksid Hans Brüggeri pojad olla veel ka Nikri Johan ehk Linna Johan ja Nikri Jürri, kes mõlemad figureerivad samuti Kullmaa meetrikates. Vähemalt Nikre Carl oli Hans Brüggeri poeg, selles olen juba üsna kindel. Huvitav on veel ka, et Nikri Johanit nimetatakse vahel Linna Johaniks ning kuskil (ilmselt samuti 1732. a. adramaa revisjonis - praegu ei leia seda linki) oli Hans Brüggeri kohta kirjutatud, et tema poeg käib kuskil midagi tegemas. Ei saanud sellest sissekandest tol korral eriti aru.
Muidugi peab siinkohal tunnistama, et minu eriala käib tegelikult taolisest analüüsist kaugelt mööda ning kõik oma teadmised ja oskused meetrikate uurimisest olen saanud iseõppimise teel. Seega ei pruugi mu väited eriti pädeda. Samas on see teema minu jaoks ikkagi väga huvitav ja oleksin väga tänulik, kui keegi suuremate kogemustega vihjaks, kui ma oma oletuste ja võimalike seoste otsimisega üleliia optimistlikuks või sootuks rappa lähen.
P.S kõrtsmik Jürgen Brügger Kullamaalt on minu jaoks täiesti uus. Ma pole varem seda revisjonidokumenti uurinudki. Tänan