Palun abi surmapõhjuse väljalugemisel:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 0,463,81,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Tänan!
Surmapõhjuse väljalugemine
Re: Surmapõhjuse väljalugemine
Gottlieb Lucht suri In Folge schwerer Körperverletzung durch ....fall? ehk siis raske trauma tagajärjel. Paraku ei loe ma välja, mis selle trauma võis põhjustada. Paistab, et ta ise kukkus kuskilt või kukkus midagi talle peale. Põhimõtteliselt sama asja on kirjeldatud siin Saaga EAA.1215.1.119:9?2955,836,322,137,0, aga ega ma seda paremini välja loe
Surmameetrika ülejäänud tekst viitab Kose pastorilt saadud või mittesaadud andmetele. Kahjuks viidatud dokumenti nr. 53 ma kirikutähtede alt ei leidnud. Ta oli ju Poolas sündinud ja näib, et Kose pastoril oli raskusi Poolast andmete kättesaamisega.
Tundub, et Luchtid läksid 1890-ndate alguses Ravilast Purdi mõisa elama. Nad olid arvatavasti Ravila mõisa omaniku ja ühtlasi Varssavi kindralkuberneri Paul Demetrius von Kotzebue poolt metsatöödele palgatud Poola sakslased (peale Luchtide veel umbes 3 perekonda tuli sedaaegu Poolast Ravilasse - me oleme sel teemal suhelnud, eks?), seepärast ma kaldun arvama, et see õnnetusjuhtum võis metsatöödel juhtuda, aga tont seda teab. Ehk keegi suudab välja lugeda, minul igatahes "ei sütti lambike põlema". Purdis elasid nad juba enne seda, kui nad Anna koguduse alla ümber kirjutati, mida tõendab see, et Anna personaalraamatus on Gottliebi naine kirjas kui lesk ja kirikutähed koguduste vahel liikusid pärast Gottliebi surma (Paide kirikutähtede all olemas). Gottliebi mattis Anna pastor arvatavasti siis Anna kalmistule.
Tundub, et Luchtid läksid 1890-ndate alguses Ravilast Purdi mõisa elama. Nad olid arvatavasti Ravila mõisa omaniku ja ühtlasi Varssavi kindralkuberneri Paul Demetrius von Kotzebue poolt metsatöödele palgatud Poola sakslased (peale Luchtide veel umbes 3 perekonda tuli sedaaegu Poolast Ravilasse - me oleme sel teemal suhelnud, eks?), seepärast ma kaldun arvama, et see õnnetusjuhtum võis metsatöödel juhtuda, aga tont seda teab. Ehk keegi suudab välja lugeda, minul igatahes "ei sütti lambike põlema". Purdis elasid nad juba enne seda, kui nad Anna koguduse alla ümber kirjutati, mida tõendab see, et Anna personaalraamatus on Gottliebi naine kirjas kui lesk ja kirikutähed koguduste vahel liikusid pärast Gottliebi surma (Paide kirikutähtede all olemas). Gottliebi mattis Anna pastor arvatavasti siis Anna kalmistule.
Katrin H.
-
Kirsti Ervola
- Status: Eemal
Re: Surmapõhjuse väljalugemine
Pole mitte sugugi kindel, aga pakun et põhjus traumale oleks kallaletung (või langemine?) . . . bei einem Überfall.