Tartu Maaja kogudus
-
terjeliisa
- Status: Eemal
Tartu Maaja kogudus
Tartu Maarja koguduse kirikuraamatutes olevad andmed lõppevad 1800 ja natuke peale andmetega, kas ja kuidas tuleks vastava koguduse liikmete varasemaid andmeid otsida? On kellegil kogemusi?
-
Arvo.Jägel
Re: Tartu Maaja kogudus
Meetrikalisi andmeid enne 1775 aastat ma leidnud ei ole, ilmsesti need pole säilinud. Saaga/Estica all peaks Liivimaa adramaarevisjonide all eelnevast ajast mõningaid vakuraamatuid leiduma, paraku nendest mingit suguvõsa ehitada küll ei õnnestu.
Kui keegi teab midagi rohkemat (sh meetrikalisi andmeid enne 1775 kohta), olen ka ise huvitatud.
Kui keegi teab midagi rohkemat (sh meetrikalisi andmeid enne 1775 kohta), olen ka ise huvitatud.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
-
terjeliisa
Äkki need kaks sündmust on kuidagi omavahel seotud: "Tartu linnaarhitekt G.F.W. Geist projekteeris 1834. aastal Tartu linna ja selle ümbruskonna eestlaste koguduse ehk Tartu-Maarja kihelkonna jaoks uue kiriku. Jaani kirik, milles seni nii eestlaste kui ka sakslaste kogudus teenistusi pidas, jäi kitsaks ja vajati uut kirikut.
Hilisklassitsistlikus stiilis kivist kirikuhoone ehitati 1836-1841. Kirik pühitseti 1. pühapäeval pärast kolmekuningapäeva, 11. jaanuaril 1842." http://www.tartu.ee/lang_id=1&menu_id=6 ... 7&pro_id=2" onclick="window.open(this.href);return false;
1841 aastal sünnimeetrikad on kanntud inimesi väga katkendlikult.
Persnoaalraamtut ju algavad üks ainus 1868 - ülejäänud enamik 1870 või peale seda. Kui ennem seda pandi need inimesed suurema üksuse all kirja, siis kuhu?
Hilisklassitsistlikus stiilis kivist kirikuhoone ehitati 1836-1841. Kirik pühitseti 1. pühapäeval pärast kolmekuningapäeva, 11. jaanuaril 1842." http://www.tartu.ee/lang_id=1&menu_id=6 ... 7&pro_id=2" onclick="window.open(this.href);return false;
1841 aastal sünnimeetrikad on kanntud inimesi väga katkendlikult.
Persnoaalraamtut ju algavad üks ainus 1868 - ülejäänud enamik 1870 või peale seda. Kui ennem seda pandi need inimesed suurema üksuse all kirja, siis kuhu?
-
Arvo.Jägel
Ma arvan, et personaalraamatud pole lihtsalt säilinud.
Kas teil on mingi konkreetne isik kadunud ja milline sündmus täpselt?
Kas teil on mingi konkreetne isik kadunud ja milline sündmus täpselt?
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga