Kes aitaks otsida?
Kes aitaks otsida?
Johan Rostocki pere saatus on minu jaoks täiesti kaduma läinud.
Võib olla kirjutatud ka Berend Johann Rostock (sellise nimega ta abiellus 1770. aastal ja elas sellal Leppneemes)
1782. aasta hingeloendis on ta siin:
Saaga EAA.1864.2.IV-1:67?1300,304,1024,380,0
Järgmistest hingeloenditest ma selle pere jälgi leida enam ei suuda. Samuti ei leia selle pere laste surma või leeri või abiellumise kohta ainsatki märki, otsi kuis tahad.
Kas kellelgi on teravam nina ja ta suudab leida midagi selle pere edasisest käekäigust?
Võib olla kirjutatud ka Berend Johann Rostock (sellise nimega ta abiellus 1770. aastal ja elas sellal Leppneemes)
1782. aasta hingeloendis on ta siin:
Saaga EAA.1864.2.IV-1:67?1300,304,1024,380,0
Järgmistest hingeloenditest ma selle pere jälgi leida enam ei suuda. Samuti ei leia selle pere laste surma või leeri või abiellumise kohta ainsatki märki, otsi kuis tahad.
Kas kellelgi on teravam nina ja ta suudab leida midagi selle pere edasisest käekäigust?
-
Arvo.Jägel
- Status: Eemal
Re: Kes aitaks otsida?
1795 aastaks kadunud - Saaga EAA.1864.2.V-28:480?1198,1042,1156,416,0
Kas nüüd enne seda on järsku midagi nende kohta kirjas (pikk jutt seal), seda mina välja lugeda ei mõista.
Kas nüüd enne seda on järsku midagi nende kohta kirjas (pikk jutt seal), seda mina välja lugeda ei mõista.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
Oh, aitäh!
Aga vanused on seal antud 1782 seisuga, uusi vanuseid ei ole... mida see tähendada võiks? Kust neid edasi otsida?
Aga vanused on seal antud 1782 seisuga, uusi vanuseid ei ole... mida see tähendada võiks? Kust neid edasi otsida?
-
Arvo.Jägel
See tähendab, et nad ei ela enam seal. Enne neid inimesi on pikk jutt (algab eelmiselt leheküljelt), selle peab keegi ära lugema ja tõlkima - seal võib midagi asjalikku kirjas olla. Ma tõesti ei suuda seda kirja välja lugeda 
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga 
Jutu mõte on selles, et tegemist on võõraste ja vabade inimestega, kes eelmise revisjoni ajal siin mõisas elasid, nüüdseks on lahkunud ja ei ole teada, kus nad praegu asuvad. Seega ei aita see jutt kuigivõrd edasi.
Katrin H.
Suured tänud abistajatele!
Seega ei jäägi muud üle kui naaberkihelkondi läbi kammima hakata - äkki leidub seal mõni samade nimede ja vanustega vaba pere...
Aga see oleks vist hirmus suur töö.
Seega ei jäägi muud üle kui naaberkihelkondi läbi kammima hakata - äkki leidub seal mõni samade nimede ja vanustega vaba pere...
Aga see oleks vist hirmus suur töö.
-
Arvo.Jägel
No ma läheneks ise niimoodi, et võtaksin PR otsingus kõik Rostokid ette ja vaataksin, kas mõni neist võib teie poolt otsitavate järeltulija olla. Vahet on küll mitu põlvkonda (PR tulemused kipuvad olema 19 saj lõppu), aga võib näkata. Rapla khlk Rostokid on üsna tõenäoliselt samanimelisest talust (seal on lahe Vahakõnnu küla, kus kõik talud said mingil hetkel linnade nimed, nagu Lüübeki ja Portsmuthi ja Rostoki jne); ülejäänud siis on veidi perspektiivikamad.
Samuti võib AIS otsing mõne vihje anda.
Kihelkondade revisjonide läbiuurimine on suur töö, eriti kuna ilmselt peab kõikvõimalikud mõisad läbi vaatama. Võib-olla tasub alustada hoopis laulatustest - see maht on oluliselt väiksem; laste vanuste alusel võib ju ligikaudse aja välja mõelda.
Samuti võib AIS otsing mõne vihje anda.
Kihelkondade revisjonide läbiuurimine on suur töö, eriti kuna ilmselt peab kõikvõimalikud mõisad läbi vaatama. Võib-olla tasub alustada hoopis laulatustest - see maht on oluliselt väiksem; laste vanuste alusel võib ju ligikaudse aja välja mõelda.
Otsingu kasutamine tundus hea mõte. Kammisin nii palju kui oskasin, aga need Rostokid, kes silma jäid, ei ole ükski minu otsitavate järeltulijad.
Ja tegelikult ei pruukinud nimi Rostock üldse edasi kanduda. Mul suguvõsas on üks selline juhtum, kus esiisa perekonnanimeks on Wellin, aga tema järeltulijatest ühelgi seda perekonnanime miskipärast enam ei ole.
Laulatuste järgi on ka suht võimatu midagi oletada. Selle variandi ma olen juba läbi proovinud. Kui tegu oli vaesemat sorti vabatalupoja perega, siis võisid ta lapsed vabalt kuskile taludesse sulasteks-teenijateks minna ja laulatuse sissekanne võib kõlada a la "peig: Jaan, Miku Mardi sulane Leppneemes, pruut: Tiiu, Käära Madise tüdruk Muugal". Selliseid paare, kus üks abiuellujaist kandis Rostockite pere laste eesnime, olen ma välja kirjutanud 32 tükki. Aga kui nad hoopis mõnda teise kihelkonda maandusid, siis laulatuste järgi näib suht võimatu neid otsida.
Ja tegelikult ei pruukinud nimi Rostock üldse edasi kanduda. Mul suguvõsas on üks selline juhtum, kus esiisa perekonnanimeks on Wellin, aga tema järeltulijatest ühelgi seda perekonnanime miskipärast enam ei ole.
Laulatuste järgi on ka suht võimatu midagi oletada. Selle variandi ma olen juba läbi proovinud. Kui tegu oli vaesemat sorti vabatalupoja perega, siis võisid ta lapsed vabalt kuskile taludesse sulasteks-teenijateks minna ja laulatuse sissekanne võib kõlada a la "peig: Jaan, Miku Mardi sulane Leppneemes, pruut: Tiiu, Käära Madise tüdruk Muugal". Selliseid paare, kus üks abiuellujaist kandis Rostockite pere laste eesnime, olen ma välja kirjutanud 32 tükki. Aga kui nad hoopis mõnda teise kihelkonda maandusid, siis laulatuste järgi näib suht võimatu neid otsida.
Loogiliselt mõeldes on kõige tõenäolisem, et nad läksid Tallinna. Leppneeme on ju Tallina külje all.
Võibolla oleks kaval heita pilk hoopis Pühavaimu laulatustele?
Võibolla oleks kaval heita pilk hoopis Pühavaimu laulatustele?