Selline küsimus mind juba lapsest saati kiusanud:
Millise kalendri järgi oleks tänapäeval õigem sündmuseid publitseerida kui sündmus leidis aset enne 1918 ehk siis vana kalendri järgi?
Samas ka isikute sünnidaatumid. Kataloogi panen andmed küll vana kalendri järgi kui orig. dokument näitab selle aja daatumit ja uue kalendri järgi sisestan andmed kui orig. dok. on koostatud uue kalendri ajas.
Kui sündmus leidis aset vana kalendri järgi, siis tähtpäeva tänapäeval tähistada kas vana- või uue kalendri järgi?
publitseerimine kalendri järgi
-
Wilholmensis
- Status: Eemal
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: publitseerimine kalendri järgi
Mina olen pannud kuupäevad kirja vana kalendri kuupäeva järgi. Kui ma neid mingis teises kontekstis presenteerin - näiteks sakslastele, kel uus kalender juba sajandeid kehtinud on, siis ma pean seda muidugi eraldi rõhutama.Wilholmensis kirjutas:Selline küsimus mind juba lapsest saati kiusanud:
Millise kalendri järgi oleks tänapäeval õigem sündmuseid publitseerida kui sündmus leidis aset enne 1918 ehk siis vana kalendri järgi?
Samas ka isikute sünnidaatumid. Kataloogi panen andmed küll vana kalendri järgi kui orig. dokument näitab selle aja daatumit ja uue kalendri järgi sisestan andmed kui orig. dok. on koostatud uue kalendri ajas.
Kui sündmus leidis aset vana kalendri järgi, siis tähtpäeva tänapäeval tähistada kas vana- või uue kalendri järgi?
Aga mõnedel põhjustel, näiteks religioosetel, tähistatakse tähtpäevi ka praegu vana kalendri kuupäeva järgi. Ju siis nii on õige, eks jumal teab.
Teine asi on see, et erinevatel sajanditel toimunud sündmusi tuleb veidi erineva valemiga tänapäeva ümber arvestada ja sealt võib tekkida omakorda vigu. Parem on siiski, ma arvan, kui originaalkuupäev on teada. Samas kuhugi entsüklopeediasse panekuks tuleks ikkagi ümberarvestus teha.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716