palun abi

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
johans
Status: Eemal

palun abi

Postitus Postitas johans »

johans

Re: palun abi

Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Esimeses lingis on paras sodi, millest mina küll suurt midagi välja ei loe. Näib, et keegi Natalie Kulbok(?) on andnud teada millegi kohta, mis on toimunud 1900. a. Misasi see oli, seda ei tea. Midagi ehk abielu kohta (nagu oleks sõna Ehe seal vahepeal).

Teises lingis olevat tõlgendaksin nii, et see Jaan Ütsik on Mari esimese vallaslapse Jaani isa (ja ka teise vallaslapse). Mari on hiljem selle Jaan Ütsikuga abiellunud leheküljele 440 - äkki sealt saab mingit selgitavat infot juurde? Ja otsige üles laste sünnikanded, võib-olla on seal midagi kirjas. Ja veel pakun, et Mari isa on Märt, kes on elus ja ema on surnud. Vaadake üle Mari sünnikanne Ulilast (Puhja kihelkond vist, kui ma ei eksi), saate kohe selgeks, kas mu pakutu on õige.
Katrin H.
johans

Suured tänud vastuste eest.Genis mul muidu andmed olemas ,aga ei osanud neid "sodisid"tõlgendada.Kui keegi oskaks veel selle Natalie Kulbok?-iga aidata...
Kirsti Ervola

Postitus Postitas Kirsti Ervola »

Tagada ei söanda, aga arvan ära et see sodine märkus viitab Kusta Ketsiku ja Ann Matsalu kihlumise ja maha kuulutamise kohta kevadel 1903. Võimalikult on see Natalie K. sellal väitanud et Kusta oleks a.1900 talle abielu lubanud. – Kihlumine kuulutati maha 3 korda sellepärast, et keegi kes teab midagi nende isikuide abielu vastu, võib seda teada anda.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”