Palun abi

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
ingrid oja
Kontakt:
Status: Eemal

Palun abi

Postitus Postitas ingrid oja »

Saaga EAA.1271.1.227:29?868,374,1572,543,0Siin on sisserännanute raamat.Tahaks teada mis on kirjas Johann Kiss sünd.Unipihas 07.nov.1828 kohta veel järgmistes lahtrites.Veel ei loe ma välja kus on sündind Juhanni pojad (see on nr.5 - 8 lapseni) Ja kogu see märkuste lahter jääb mulle segaseks.Ehk keegi saab rohkem aru.Tänud ette!
algaja paluks infi, kas keegi uurib hermanni sugupuud urvaste kihelkond. roosbaumi nim.
Katsa
Status: Eemal

Re: Palun abi

Postitus Postitas Katsa »

See on parajalt segane käekiri, aga mulle tundub, et see Juhan Kiss koos teiste meestega sai 1871 kevadel Vastseliinas hakkama mingi vargusega. Ja seoses sellega on pastor väljastanud tema kohta atestaadi (arvatavasti kohtu jaoks). Võib-olla saab paremini selgust, kui otsida personaalraamatust üles teised mehed, kellega ta kambas arvatavasti oli (loen välja Hindrik Lepson, Juhan Urmaker). Edasi tulevad märkused selle kohta, milline tüdruk kellega abiellus.

Lapsed nr. 5 ja 6. on sündinud Vastseliinas Schloss Neuhausen, nr. 7 ja 8 Pihkva kubermangus. Ma ei tunne Pihkva kandi külasid - kohanimedeks võiksid olla Kirjakowa ja Ratschowa. Aga võib olla ka midagi muud.
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”