Riia - St Peterburi - Pihkva - Häädemeeste - Tartu
Riia - St Peterburi - Pihkva - Häädemeeste - Tartu
Soovin St Peterburis elanud Panov aadliperekonna sugupuuga edasi liikuda, kuid meie sugupuu uurimine lõppebki paraku Venemaa avarustega. Loo keskmes on vanaema VARVARA DUBKOVSKI sünd PANOV.
Varvara Panov sünd. 12.12.1901.a. St. Peterburis
1918.a. Lõpetas Pihkvas Novo-Aleksandr Gümnaasiumi
30.12.1925.a. abiellus(Tallinnas) Häädemeeste kooliõpetaja Aleksander Dubkovski´ga
1940-ndate alguses moodustasid sakslased nende kodumajja Häädemeestel staabi ning
perekond kolis Kolkjale, kus Varvara oli Vene keele õpetaja. Elutee lõppes Tartus.
Varvara ema
Olga Panova neiuna NIKOLSKAJA sünd. 1.07.1868.a. St. Peterburis
Varvara isa
Nikolai Panov sünd. 14.12.1866.a. Riias
legendi kohaselt oli tegemist kõrgema auastme sõjaväelasega. Perekonnale kuulusid mitmed hooned Peterburi kesklinnas...
Mida ma leidnud olen ja mida mitte? Kust otsinud?
Vaatasin Raduraksti Riia õigeusu kirikuraamatute 1866-1867 sissekanded üle ning ei leidnud mitte ühtegi Nikolai Panov´i, kes oleks 14.12.1866.a. sündinud. Osadel kogudustel mingil põhjusel puudusid antud aastate kirikuraamatud. Vaatamata on veel vanausuliste kirikuraamatud.
Kui kusagilt saaks isanime kätte oleks Venemaa ja SP-ga tunduvalt lihtsam edasi liikuda, sest SP kalendrites ja aadressiraamatutes on palju Nikolai Panov´e ning Olga Panova´sid.
Kas on veel mingi võimalus Riiast infot saada peale kirikuraamatute?
Järgmine õlekõrs on Pihkva, sest Varvara lõpetas seal gümnaasiumi. Millise arhiivi poole pöörduda?
Kas 1917 aasta järgselt Venemaalt Eestisse "ümberasujate" kohta on Eesti arhiivides info kättesaadav? AIS on mul üle vaadatud, aga sealt ma oluliselt targemaks ei saanud.
Kuidagi need inimesed ju muutusid Eesti kodanikeks ja said siinsed elamis load? Tõenäoliselt Varvara koos vanaemaga jõudis Pihkva kaudu Eestisse. Vaevalt, et 1918 peale kooli lõpetamist sooviti enam Peterburi naaseda. Tema ema ja isa kohta sõjajärgsel perioodil andmed puuduvad. Vend asus Belgiasse elama.
Kui kellelgi on kogemusi sellise sasipuntra lahendamisega, siis oleksin nõuannete eest äärmiselt tänulik!
30.12.1925.a. abiellus(Tallinnas) Häädemeeste kooliõpetaja Aleksander Dubkovski´ga
1940-ndate alguses moodustasid sakslased nende kodumajja Häädemeestel staabi ning
perekond kolis Kolkjale, kus Varvara oli Vene keele õpetaja. Elutee lõppes Tartus.
Varvara ema
Varvara isa
legendi kohaselt oli tegemist kõrgema auastme sõjaväelasega. Perekonnale kuulusid mitmed hooned Peterburi kesklinnas...
Vaatasin Raduraksti Riia õigeusu kirikuraamatute 1866-1867 sissekanded üle ning ei leidnud mitte ühtegi Nikolai Panov´i, kes oleks 14.12.1866.a. sündinud. Osadel kogudustel mingil põhjusel puudusid antud aastate kirikuraamatud. Vaatamata on veel vanausuliste kirikuraamatud.
Kui kusagilt saaks isanime kätte oleks Venemaa ja SP-ga tunduvalt lihtsam edasi liikuda, sest SP kalendrites ja aadressiraamatutes on palju Nikolai Panov´e ning Olga Panova´sid.
Järgmine õlekõrs on Pihkva, sest Varvara lõpetas seal gümnaasiumi. Millise arhiivi poole pöörduda?
Kas 1917 aasta järgselt Venemaalt Eestisse "ümberasujate" kohta on Eesti arhiivides info kättesaadav? AIS on mul üle vaadatud, aga sealt ma oluliselt targemaks ei saanud.
Kuidagi need inimesed ju muutusid Eesti kodanikeks ja said siinsed elamis load? Tõenäoliselt Varvara koos vanaemaga jõudis Pihkva kaudu Eestisse. Vaevalt, et 1918 peale kooli lõpetamist sooviti enam Peterburi naaseda. Tema ema ja isa kohta sõjajärgsel perioodil andmed puuduvad. Vend asus Belgiasse elama.
Kui kellelgi on kogemusi sellise sasipuntra lahendamisega, siis oleksin nõuannete eest äärmiselt tänulik!
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: Riia - St Peterburi - Pihkva - Häädemeeste - Tartu
Kas seda olete juba vaadanud Rida number 16 on üks Nikolai Aleksandri poeg Panovi opteerimistoimik. Selle võiksite välja tellida seal on enamasti isikuandmed ka enamasti ilusti kirjas ja soovitaks visata pilgu ta teistele asjadele, mis nimekirjas on.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
ok, tellin selle välja, kuigi olemasoleva info põhjal võib oletada, et Varvara vanemad mitte kunagi ei jõudnud Eestisse. Mul on olemas ja kogutud päris huvitavat infot Venemaalt, aga kuna infot ei ole veel õnnestunud sünnikupäevadega kõrvutada, siis siis on raske mingeid lõplike järeldusi teha.
Täna oleks oletatavad elukohad ja inimesed viia sünnikuupäevadega vastavusse, mida mul seni ei ole veel õnnestunud teha...
Täna oleks oletatavad elukohad ja inimesed viia sünnikuupäevadega vastavusse, mida mul seni ei ole veel õnnestunud teha...
AIS-is on paar Nanseni passi taotlust ka, needki võiks üle vaadata. Kui see Aleksander Dubkovski oli Eesti kodanik, siis Varvaral langes kodakondsuse taotlemise vajadus abiellumisega ära - toona kehtis enamikes Euroopa riikides põhimõte, et naine omandas abiellumisel automaatselt mehe kodakondsuse.
Katrin H.
Tõenäoliselt see nii oligi, et jõukas eesti mees võeti eesmärgipäraselt...
ok, vaatan passitaotlused üle.
ok, vaatan passitaotlused üle.
Kellegi on Riia arhiivist info saamise kogemust?
-
Luule Vaino
- Status: Eemal
Et millisest arhiivist venemaalt midagi küsida saab eelpärimise teha aadressil: http://spb.rusarchives.ru/guestbook" onclick="window.open(this.href);return false;. Võibolla see aitab.piret. kirjutas:Soovin St Peterburis elanud Panov aadliperekonna sugupuuga edasi liikuda, kuid meie sugupuu uurimine lõppebki paraku Venemaa avarustega. Loo keskmes on vanaema VARVARA DUBKOVSKI sünd PANOV.
Varvara ema
Varvara isa