Kahjuks ei saa käekirjast mitte möhkugi aru
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=TLA. ... ,398,948,0" onclick="window.open(this.href);return false;
Tänud ette.
paluks lugemisabi
Re: paluks lugemisabi
ist laut Kameralhofs Befehl v. 11ten August 1867 Nr. 4406 aus der Zahl der Bauern Nr. 13 des Gutes Rosenthal von der 2ten Hälfte dieses 1867. Jahres ab, in die Zahl der freien Leute des Doms zu Reval geführt worden.
Katrin H.
-
ebemann
- Status: Eemal
Suur tänu Katsa!
Tundub vist, et Möisavalitsuse käsul, mingil kindlal pöhjusel, vöi omal soovil saadeti, lubati? Tallinna vabade inimeste hulka minna.
Vöib-olla oli Tallinnas sel ajal tööjöu puudus, vöi hoopiski maal oli töö puudus?
Kas kogemuste järgi oli selline asi tavaline vöi erandlik?
Tundub vist, et Möisavalitsuse käsul, mingil kindlal pöhjusel, vöi omal soovil saadeti, lubati? Tallinna vabade inimeste hulka minna.
Vöib-olla oli Tallinnas sel ajal tööjöu puudus, vöi hoopiski maal oli töö puudus?
Kas kogemuste järgi oli selline asi tavaline vöi erandlik?
Ma ei oska öelda, mis põhjusel see mees võis Tallinna minna - ajaloolisest tauastast on hea lugeda näiteks SIIT. Seal on vist vähemalt üks viga ka - passiseadus kehtestati 1863, mitte 1868.
Kameralhof ehk Kroonupalat või Kameraalkoda tegeles maksude haldamisega ja nekrutikohuslaste üle arvepidamisega, lingis mainitud käsk isik ühest kohast teise kirjutada oli eelkõige maksude kogumise üle arvepidamise huvides - see mees kirjutati nüüd ümber Tallinna Toompea vabade inimeste oklaadi ehk maksukategooriasse ja oma makse maksis ta nüüd sellele oklaadile kehtivate reeglite kohaselt. Nii saan mina asjast aru.
Kameralhof ehk Kroonupalat või Kameraalkoda tegeles maksude haldamisega ja nekrutikohuslaste üle arvepidamisega, lingis mainitud käsk isik ühest kohast teise kirjutada oli eelkõige maksude kogumise üle arvepidamise huvides - see mees kirjutati nüüd ümber Tallinna Toompea vabade inimeste oklaadi ehk maksukategooriasse ja oma makse maksis ta nüüd sellele oklaadile kehtivate reeglite kohaselt. Nii saan mina asjast aru.
Katrin H.