Palun abi :
Sissekanne nr 324 (viimane sellel lehel) on kirjutatud Mollokko Jago Pedo ja ta naise Mai kohta midagi, aga ei saanud kõigest aru.
Kuna see on mu esimene postitus siia foorumisse, siis loodan, et panin lingi õigesti.
Igaks juhuks lisasin arhiiviallika numbri ja lehekülje.
http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=18 ... db1ae35113" onclick="window.open(this.href);return false;
EAA.3172.2.3; 1766-1800
lk.121/544
Tänan juba ette kõiki aitajaid!!!
Palun abi!
-
Mailis Mölder
- Status: Eemal
Re: Palun abi!
Kirjutatud on, et tuuleveski Mollokko Jago Pedo naine Mai sai 14 päeva pärast laulatust maha poja Andresega. Ta jäi rasedaks majapidamises teeninud Jürrist (des Windmüllers Molloko Jago Pedo Weib Mai kam 14 Tage nach der Trauung nieder mit einem Sohne Andres. Sie war von dem Wirthschaftsbedienten Jürri geschwängert worden)
Otsisin kontrolli mõttes välja ka sama aasta abielumeetrikast selle koha, sama raamat kaader 406:
Saaga EAA.3172.2.3:406?81,871,551,134,0 on sündmus olemas, samas 11. oktoobrist 1. novembrini on natuke rohkem kui 14 päeva ja ab.meetrikast ma loen naise nimeks Mari, mitte Mai.
Mõningased ebatäpsused olid tol ajal küll levinud, kuid sellise juhtumi juures võiks jälle arvata, et märgitakse täpselt asju (kui juba märkimiseks läks) - nii et nende isikute puhul tasuks tähelepanelik olla, kas hilisemates hingeloendites või personaalraamatutes veel mingeid täpsustavaid märkusi pole.
Parimat,
Mailis
Otsisin kontrolli mõttes välja ka sama aasta abielumeetrikast selle koha, sama raamat kaader 406:
Saaga EAA.3172.2.3:406?81,871,551,134,0 on sündmus olemas, samas 11. oktoobrist 1. novembrini on natuke rohkem kui 14 päeva ja ab.meetrikast ma loen naise nimeks Mari, mitte Mai.
Mõningased ebatäpsused olid tol ajal küll levinud, kuid sellise juhtumi juures võiks jälle arvata, et märgitakse täpselt asju (kui juba märkimiseks läks) - nii et nende isikute puhul tasuks tähelepanelik olla, kas hilisemates hingeloendites või personaalraamatutes veel mingeid täpsustavaid märkusi pole.
Parimat,
Mailis
Re: Palun abi!
Suur tänu!
Tõepoolest, kaks aastat hiljem said mölder (Müller) Pedo ja naine Mari poja!
Aitäh veel kord!
Tõepoolest, kaks aastat hiljem said mölder (Müller) Pedo ja naine Mari poja!
Aitäh veel kord!