Aleksei on Räpina 1850. a. hingeloendis siin Saaga EAA.1865.2.72/9:14?161,555,1035,89,0 - selle järgi on ta oma ema Gruna (kelle kirikuraamatu kohane ristinimi peaks olema Agrippina) abieluväline laps. Revisjoni järgi on ta sündinud kuskil 1843. a. paiku, hilisemad andmed lubavad oletada ka paar aastat varasemat sündimist.
Kogu see perekond istub Räpina õigeusu koguduse pihiliste nimekirjades kenasti kirjas algul Räpina mõisa Nulga külas ja hiljem Kahkva mõisa (kui ma nüüd mööda ei pane) Suure-Veerksu külas. Aga sellele Agrippinale ei teki juurde vallaslast. Ja ma ei leia seda titte mitte kuskilt üles. Agrippina ei käi pihil 1843.-44. aastal. Mis viib mõttele, et ehk oli ta kuskil mujal ja laps sai ka seal mujal ristitud. Aga kus see "muja" siis olla võiks, vot seda ma kohe mitte ei mõista leida.
Nii et kui keegi peaks komistama mõnele sohilaps Alekseile, kelle ema on tüdruk Agrippina Andrejeva, perekonnanimeks võib olla märgitud (kuid ei pruugi) Tihanov, siis oleks mul hea meel sellest teada saada