Saaga EAA.1919.1.247:5
Palun abi Onissi (30.12.1909) juurde kirjutatud tekstist arusaamiseks. Minu vene keel ei ole kahjuks piisav.
Palun abi
Re: Palun abi
Onisi vanemateks on Sangaste lossi? Mäe küla talupoeg Jakob Juhani poeg Ader (luteri usku) ja tema seaduslik naine Jelena Ivanova (vene õigeusku), paremal on vaderiteks sama küla talupoeg Andrei Antonov Kerk ja samast külast talutüdruk Jelisaveta Ivanova Lääts.
Suured tänud 
Ega keegi ei oska öelda, mis loogika järgi neid venepäraseid nimesid eesti nimedeks muudeti? Minu andmete järgi oli Onisi emaks hoopis Miina (tegelikult oli Onisi ka passi järgi Oskar hoopis): kas võib olla siiski tegu sama Jelenaga või pean ma ürikutest uurima, ehk oli Jakobil mitu naist? Ivanova täh. vist isanime, kas selleks võib Ivan kirjutada või on tegu Jaaniga siiski?
Ette tänades
Ega keegi ei oska öelda, mis loogika järgi neid venepäraseid nimesid eesti nimedeks muudeti? Minu andmete järgi oli Onisi emaks hoopis Miina (tegelikult oli Onisi ka passi järgi Oskar hoopis): kas võib olla siiski tegu sama Jelenaga või pean ma ürikutest uurima, ehk oli Jakobil mitu naist? Ivanova täh. vist isanime, kas selleks võib Ivan kirjutada või on tegu Jaaniga siiski?
Ette tänades
-
moonika.pohla
- Status: Eemal
Tegelikult ikka peadki lappama kindluse mõttes neid ürikuid läbi, et olla igas nimes kindel. Vaatama abielumeetrikatesse jne, jne. See eestistamise ja jälle venekeelseteks nimedeks kirjutamine käis ju lihtsalt, kes parajasti kirjutas ja kuidas tal mugavam oli. Omadest tean, et vanaema oli Peetri tütar ja kui passi kätte sai oli hoopis Petrovna ja eesti keelsel lehel Petrovi t. Ja Jaanist sai sama lihtsalt Ivan 
Kõiki nimesid peabki kontntrollima ja kui sünniaegu ei tea, siis kammima leht lehelt läbi kuni leiad. Kas või 500 lehte järjest. (räägin oma kogemustest
)
Edu sulle
Moonika
Kõiki nimesid peabki kontntrollima ja kui sünniaegu ei tea, siis kammima leht lehelt läbi kuni leiad. Kas või 500 lehte järjest. (räägin oma kogemustest
Edu sulle
Moonika
Aitäh
See saab raske olema..