Perekonnanimi Kaen

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Kermo.Kaen
Status: Eemal

Perekonnanimi Kaen

Postitus Postitas Kermo.Kaen »

Tervist!

Paistab, et geni.com-is on kasutajate arv eksponentsiaalselt kasvanud. Nii olengi ka ise selle "pisikuga" nakatanud. Kuna ema poolt on teiste abiga juured päris kaugele teada, siis olen ise uurima hakanud, kus kohast tuleb nimi Kaen.
Olen digiallikaid lapanud ja tekkisid esimesed küsimused.

Saaga EAA.1246.1.222:114
Kas Mart Kaen (s. 1802) ja Maddis Kaen (s. 1797) on vennad? Varasemaid raamatuid ei leidnud. Või tuleks andmete puudumisel otsad lahtiseks jätta?
Mis veerg see on, kus Mardi nime järgi on kirjutatud Jago ja Maddisel Maddise Jürri? Mida need nimed näitavad?

Saaga EAA.1246.1.222:114?1192,191,134,120,0
Mart on leeritatud mujal, aga kus? Kas selle järgi saan teada, kuhu ta minna võis? Samas naine leeritatud Vogelsangis :roll:
passer urbanus

Re: Perekonnanimi Kaen

Postitus Postitas passer urbanus »

ma pakun, et Jago ja Maddise Jürri on talunimed.

tolle ajastu sugulussidemeid on kõige mugavam revisjonidest otsida.

1835 Martna, Rannamõisa (Vogelsang) perekonnanimede raamatust (http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 2029,447,0" onclick="window.open(this.href);return false;) selgub, et Madis ja Mart on tõesti vennad, Hansu pojad, kusjuures Kaen nime juures näib [ae] võrdsustuvat [ä]-ga, kui isa Hansu nimi on Kaen siis Madis ja Mart on Kän.

St. Martens viitab ilmselt Martna kirikule (http://web.zone.ee/passergenesis/kogudus-mois.htm" onclick="window.open(this.href);return false;)
Kermo.Kaen

Postitus Postitas Kermo.Kaen »

Suured tänud! Asi jälle natukene selgem. Ma ei kujuta ette mitme kuu pärast ma ise oleksin selle revisjoni leidnud :wink:

Martna kirikuraamatuid lapates jäi silma keegi Jaan perekonnanimega Kään. Kuidas sellesse suhtuda, tasuks uurida?

http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=34 ... f7398ee841" onclick="window.open(this.href);return false; Oskab keegi selle revisjoni lahti seletada?
passer urbanus

Postitus Postitas passer urbanus »

mul läks umbes kaks kuud.

Kään - kindasti uuri - vea revisjonides 1835 nimeandmiseni tagasi, säält peaks selgust saama. Kaen, Kän, Kään, jne võivad olla vabalt sama nime variandid (mul on Haaw -> Aap -> Ab -> Aab).

viidatu on 1835 perekonna nimede andmise raamat - sellega paralleelselt tuleks vaadata 1834 revisjoni.

Sääl on kirjas

das Hans Kaen Sohn 1. Maddis Kän
dessen söhne Mart (siis Madise poeg)
Hindrich (samuti Madise poeg)
2. Mart Kän

57 on perekonna nime number

järgneb Knecht (sulane) ... ei ole pereliige

paremal lehel on naised
das Maddis weib Marri Kän (Madise naine)
dessen Tochter Stina

das Marts weib Anno Kaen (Mardi naine).

nüüd otsi sama pere üles 1834 revisjonist, saad umbes vanused ka teada (revisjonide vanused on üsna umbkaudsed - võrreldes meetrikate ja personaalraamatutega arvesta sellega - mida vanem inimene, seda suurem võib olla viga
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”