Palun abi

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Luule Vaino
Status: Eemal

Palun abi

Postitus Postitas Luule Vaino »

Palun abi välja lugemisel personaalraamatust EAA.3159.1.450 kaader 45
esimene rida ? Leena nime järel, mis sinna on kirjutatud? Tähendab see, et surnud Jaani tütar või midagi muud? ja märkuste lahtris l Leena real, mis on kirjutatud sinna?
teisel real, mis sõna on Miina ees ja nagu aru saan on Miina laulatatud Gustav Rungega Peterburgi Jaani kirikus aga mis sõna on Runge ees?
Jaani real märkuste lahtris, mis on kirjas? seal on aasta 1915 ja mis on selle ees ja sulgudes P. Stocholm, mida tähendab P? ja kas ta läks Stocholmi?
Ja veel Jess Eva, mis on kirjutatud tema isa Augusti nime peale ja siis jälle märkuste lahtris, mis on kirjutaatud enne Mäo Waeste laste kodu?
Nüüd sai küll häbematult palju küsitud aga olen väga tänulik vastajale ja omaltpoolt kui kedagi huvitab on mul üks 1937.a. mingi teatmik vist, algus puudub, ja siin ilusti kirjas kõik vallad vallaisad ja vallasekretärid ja veel saan aidata keda huvitab soome nimi Sallinen
Lugupidamisega, luule.
Katsa

Re: Palun abi

Postitus Postitas Katsa »

Jess Lena, vanemad surnud Jaan ja Mari, sünd Sapp (vaata Tarbja Ado Kremmer lk 87) - isa on Leenal surnud, ema nähtavasti uuesti abielus selle Ado Kremmeriga.

Märkustes: Leena on 1894 läinud Pilistvere kogudusse ja 1896 tagasi tulnud.

Miina on õde - Schwester, on abiellunud - verheir(atet) - Gustav Rungega, kuid seda sealt küll üheselt välja ei loe, et Peterburis. Tema kirikutäht on saadetud Peterburgi Jaani kogudusse, arvatavasti seoses tema elama asumisega sinna.

Jaan - kirikutäht - P. S. - Peterburgi 1915. a. Ma arvan, et Stockholmi all mõeldakse kirikuõpetajat. Sellenimeline oli pikemat aega Tallinna Kaarli kiriku õpetaja. Võimalik, et 1915 oli ta Peterburis - sel aastal ta Kaarlis tegev ei olnud. Tõsi küll, ta eesnimi oli Friedrich, mitte P.

Eva - isa oli rätsep - Schneider, märkustes kirjas, et teda kasvatab Anna Alew, Jaani lesk.
Katrin H.
ruheline

Postitus Postitas ruheline »

Tere Lgp. Luule Vaino!

Friedrich Stockholm on raudselt Peterburi Ev. Lut. Jaani koguduse õpetaja - minu esivanemad Peterburis on sellenimelise isiku poolt paari pandud, lapsed ristitud jne. Fr. Stockholm on just Peterburis tegev!

Ahjaa, ega Te Tarvis-nimeliste andmeid ei ole Peterburi uuringusuunal märganud?

Jõudu pereloo uurimisse!
Luule Vaino

Postitus Postitas Luule Vaino »

Suured tänud. Sain pildi palju selgemaks. Nüüd tean, et Miina ja Gustav abiellusid hoopiski Järva-Madise kirikus ja nii on kirjatähe saatmine Pet.-gi loogiline,kuna ta elas seal kuni E.V. loomiseni. Jah, ja Mari abiellus tõesti uuesti Ado Brenneriga
Kas tõesti võib olla, et Jaani kirikutäht saadeti alles 1915. kui ta elas juba1913 seal aga arvan ,et tegelikult juba1904.
Aga, kuna Leena on esimeses reas , kas see tähendab, et on pere pea (taluperemees) sest tema isa on ju surnud?
Ja kui teie esivanemaid ristis F.Stocholm, mis aastatel see toimus, kas ka nemad on koolis käinud Petrburgi eesti koolides?. Mul veel see probleem, et vaja leida, millistes koolides Pet.-is õppisid alates 1912 või 1913 Need lapsed olid orvud.
Salme Jess s.1900
August Jess s.1904
Jaan Jess s.!900
seoses Venemaaga s.t.Pet.-giga on need eespool loetud nimedele veel lisaks
Raag rätsep
August Otto Jess rätsep
Gustav Runge rätsep
August Alev lukksepp
ja laste ristivanematena on veel Vilma Baldan, Karl Teetsov, Eduard Silbermann, Anna ja Peeter Turva, Alvine Ulst ja Pauline Erman.
Teile tänulik luule.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”