Arusaamatud märkused

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
evelikad
Status: Eemal

Arusaamatud märkused

Postitus Postitas evelikad »

Palun abi...mida võiks tähendada perek. Kaddaja juures Saaga EAA.3172.1.109:202 Josepi naise Marri taga märkuste lahtris olev märge?
Tütar Lena on sündinud juba Venemaal?
Vallaliikmete nimekirjas Saaga EAA.3213.1.163:40 lahtris 11 tütre Liis juures arusaamatu.
Nende kohta on üleüldse segane vist, kahes kohas leidsin veel küsimärgid: Saaga EAA.3213.1.164:28 Mari Kadak'u ees midagi suurelt, millest ei saa aru ja 1890. a vallaliikmete nimekirjas Saaga EAA.3213.1.164:106 esitatud küsimused. Ei oska arvata kas see millest ma aru ei saa viiks mind edasi või mitte.
Tänud ette!
Uuritavad perenimed *Pärle, Pärend* Vastse-Kuuste>Rasina kandist
Plaanis uurida *Erli, Kadarik, Purge, Sakk, Kivi *
Assar
Kontakt:

Re: Arusaamatud märkused

Postitus Postitas Assar »

evelikad kirjutas:Palun abi...mida võiks tähendada perek. Kaddaja juures Saaga EAA.3172.1.109:202 Josepi naise Marri taga märkuste lahtris olev märge?

Tütar Lena on sündinud juba Venemaal?
Vallaliikmete nimekirjas Saaga EAA.3213.1.163:40 lahtris 11 tütre Liis juures arusaamatu.

Nende kohta on üleüldse segane vist, kahes kohas leidsin veel küsimärgid: Saaga EAA.3213.1.164:28 Mari Kadak'u ees midagi suurelt, millest ei saa aru ja 1890. a vallaliikmete nimekirjas Saaga EAA.3213.1.164:106 esitatud küsimused. Ei oska arvata kas see millest ma aru ei saa viiks mind edasi või mitte.
Tänud ette!
Esimene on, et 25 III 1880 on Toomkirikust kirikutäht tulnud.

Liis tundub, et on kolmeaastaselt 1876 surnud (kui ma sain õigesti aru)

Viimases lingis on Helene Pauline Kadak "leidmata" ehk nende jaoks teadmata kadunud.

Rohkem hetkel ei oska aidata
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
moonika.pohla

Postitus Postitas moonika.pohla »

Kas sa mõtled neid küsimusi? Siin on kirjas eesti keeles, et surnud venemaal?
Mehele läinud venemaal?

Sa võiksid neile kohtadele. mis sind huvitavad kasti ümber panna, siis on lihtsam sinu esitatud küsimustest aru saada :D

Palun abi...mida võiks tähendada perek. Kaddaja juures Saaga EAA.3172.1.109:202 Josepi naise Marri taga märkuste lahtris olev märge?

Julgen arvata, et venemaal on olemas koht Tomkino, äkki oli ikka mõeldud seda. Mul oma esivanemad läksid ka sinna Rasina kandist.
Aga ei julge Assarile vastu väita, et Domkino ka Toomkirikut võib tähendada. :)

Tervitades
Moonika
Assar
Kontakt:

Võib küll Domkino olla kui tagant-järele vaadata.
Kuid ei saa aru, miks sellepärast, et eksisin peaks kohe välja naerma hakkama :!:

See küll ilus ei olnud
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
moonika.pohla

Postitus Postitas moonika.pohla »

Assar, palun vabandust, kui Sa tõlgendasid seda väljanaermisena.
Lihtsalt ma olen selles valdkonnas täielik algaja ja ma väljendusin nii, et ega mind ei saa puhta kullana võtta. :oops: Veel kord, palun südamest vabandust.

Moonika
Assar
Kontakt:

moonika.pohla kirjutas:Assar, palun vabandust, kui Sa tõlgendasid seda väljanaermisena.
Lihtsalt ma olen selles valdkonnas täielik algaja ja ma väljendusin nii, et ega mind ei saa puhta kullana võtta. :oops: Veel kord, palun südamest vabandust.

Moonika
:oops:
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
evelikad

Postitus Postitas evelikad »

Moonikale: Ma pean veel õppima kohtadele, mis huvitavad kasti ümberpanemist. Edaspidi proovin... 2 viimase lingiga mõtlesin, et uuritavate raamatute koostajatel on ka arusaamatu olnud, mis ja kuidas selle perekonnaga juhtunud on. Tõenäoliselt on läinud Venemaale.
Ise arvasin ka, et Domkino. Aga ma ei saanud aru, mis sellega on. Assarile: Kas võib olla, et kirikutäht on tulnud 25 III 1880 Domkinost? Marri armulaual käimistest 1875-76 on käinud ja siis on justkui ära lõpetatud aga 1881 all mingi märge, mida see võiks tähendada? Tütre Liis surma 3-aastaselt ei leidnud kiirel läbivaatamisel. Saaga EAA.3213.1.163:40 on märgitud, et hoopis tütar Leno on surnud. Helene Pauline Kadak pole minu uuritavatega otseselt seotud.
Uuritavad perenimed *Pärle, Pärend* Vastse-Kuuste>Rasina kandist
Plaanis uurida *Erli, Kadarik, Purge, Sakk, Kivi *
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”