Jama naistega!? palun abi

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Lembit Idvand
Status: Eemal

Jama naistega!? palun abi

Postitus Postitas Lembit Idvand »

Öelge palun kuidas teie, sissekanne nr 8, Tagaaia Hans Reemani naised välja loeksite? Ann Paumeister on 2. naine ex? nii aga esimne siis? ja kuidas neist sünni surma ja abieluaegadest aru saada. minul mingi oletus aga kuna olen seda juba 2 korda muutnud ja ikka arvan et vale, siis seda hetkel ei avalda. Keegi selge silmaga vaadake ja pakuge :wink: :) Tänud ette!!
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1216.1.274:146
avagula

Postitus Postitas avagula »

Esimese lapse, Jaagupi taha on kirjutatud, et tema ema on Kai. Jaani taha pole midagi kirjutatud kuna ta on surnd või kadund. Hans on juba uue naise laps, sest tema sünnikuupäev on vanemate abiellumise omast aasta hilisem.
Lembit Idvand

segadus naistega

aa, et 07.67 on abiellumise kuupäev aga mis siis se 21.10.76 seal nime taga? ma mõtlesin et see ja esimese naise taga oleks surmaaastaks 1875? tunduks nagu loogilisem ... eksin ikka??
Kadri102

Postitus Postitas Kadri102 »

avagula

Kuna mees suri 1875, siis tundub, et see 1876 on teise naise uuesti abiellumise kuupäev ja viide vastavale personaalraamatu lehele. Kohanime ei loe välja, äkki on Wesenberg (Rakvere)? Kuna kõik see tegevus toimus ühe personaalraamatu jooksul, siis võib Paumeister olla isegi tema uus nimi ja neiupõlve nimi on see, mis on seal Sepa Jüri t. ..., mida ma ka hästi välja ei loe.
avagula

aa, ikka Paumeister oli tema esialgne nimi ja Sepa Jüri taga on lühendatult Pirsalliku kohanimi.
avagula

Ja muidugi pole segadus mitte Hansu, vaid Jürgi naistega...
Hans oli ilmselt uus peremees pärast isa surma (vabandust ma ajasin esimeses kirjas Hansu ja Juhani segi..., Juhan oli esimene poeg teisest abielust)
Kadri102

Postitus Postitas Kadri102 »

Lembit Idvand

tänud suured jah nüüd kui puust ette tegite ja punaseks värvisite... lisaks veel hommikul "selge" peaga, asi täita loogiline. :D hea et EE. öösel voolu ära võtis, ja mul edasi ei lasknud mõelda :? :lol:
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”