Abipalve Rootsist / von Knorring

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
Kristy
Status: Eemal

Abipalve Rootsist / von Knorring

Postitus Postitas Kristy »

Tere,

uurides Brandtide sugulust oma sugupuuga, "komistasin" von Knorringute otsa ( Haapsalu linnast. Ja silma jäid nad mul sellepärast, et major von Knorring on päris mitmetel kordadel olnud ristivanemaks Brandtide laste sünni juures. Otsisin netist nende kohta ning leidsin kodulehe ....)
Sõnaga - sugulussidemeid Knorringute ja Brandtide vahel EI OLE, kuid ilmselt on nad kunagi ammu - ammu lihtsalt tänapäevases mõistes teretuttavad olnud.
Tuli mulle kiri Harald von Knorringult kus ta palub, et kui mulle silma jääb see, mille vastu tema huvi tunneb, siis annaksin talle teada.

panen paar lõiku kirjast, mille ta mulle saatis.
---
"About Your research in the Estonian archives, there are a few Knorrings that I am VERY interested in getting information about. You see, almoste every relative in the Baltic countries are known to us, thanks to three different researchers, active from the beginning of 1900 until 1999. Therefore, our genealogy is cleard up from the first Knorring, an Heinrich Knorr, who arrived to the Baltic countries in 1405, he came from mid-Germany. After him we have a clear genealogy of 1 639 (!) descendants, plus marriages."
---
---
"However, theres are a 3 problems. I have found (via the internet!) 3 Knorring-branches in Russia and Belorussia. You see, during the Swedish wars against the Tsar, in 1700 and 1800, and when the Baltic countries (and Finland) was ruled by Sweden, Baltic citizens (like the Knorrings) was active as soldiers and officers in the swedish army. Therefore, they where forced to participate against Russia. And all of them did not come back! Some were kept as prisoners of war, and some settled down there and started a new life.

I think that these 3 branches are of such origin. And I have also indications showing that they originate from one of the Baltics countries.

So, my whish to You is to keep Your eyes open for the following datas (note: dates can differ some weeks as usual, due to different calenders, and excuse me for bad "russian" spelling):

1. Baron Nikolai von Knorring, born 1844 26/6 dead 1905 4/10. Married 1st to Alexandrine Caroline Luise Catharina von Baranoff, born 1840 10/1 dead 1886 8/2. Married 2nd to Ljubow Stegelman.
We know all his ancestors, plus that he had children born before 1886 8/2 with his 2nd wife. All kind of information of these childrens are of interest.

2. Grigorij von Knorring, born at the end of 1700. And that is all datas we know of about him. One of his sons was:

3. Nikolaj Grigorjevitj von Knorring, born 1828 dead 1910. Married 1876 with Elizaveta Andrejevna, born 1859 dead 1882.

So, these are what is of our interest. Do You think You will be looking in archives containing these years? If so, I will be most greatful for any kind of copies. And I will also contact the board of our family society and tell them. I am sure they will feel positive to contribute to You for information about these "lost relatives". .... "

lühidalt tunneb ta huvi nende inimeste vastu, ning nende laste vastu.
Kui keegi "koperdab" nende otsa, oleks vahva, kui paneks lingi siia teemasse.

Teema ei ole püstitatud eesmärgiga, et keegi neid otsima hakkaks vaid lihtsalt, et kui kellelegi jääb silma.

Aitäh
tervitustega
kristy
Liina Muuga

Postitus Postitas Liina Muuga »

ma ei ole küll nimetatud isikutele komistanud, küll aga kellelegi Rasina mõisahärrale Artur von Knorringule, kes resideeris seal vähemalt 1858. aasta hingeloendi aegu.

http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=34 ... 20a49a1607
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

Leidsin omasuguvõsast mõned Knorringud.
Ühe Arturi ka, aga puudub teave, kas olid Rasina mõisaga seotud:

Knorring, von, Carl Otto Arthur
oo Alexandra Jasykoff

1. Knorring, von, Vladimir, * 1861, + Ajaccio/ Corsica 1891
oo 1888 Mary Ann Mühlen, von zur

1.1 Knorring, von, Marie, * 1889
oo Tartu Ernst Brasche

1.2 Knorring, von, Vladimir, *1891

Veel: Knorring, von, Heinrich, * 1635, + Peddast 1699
oo 1679 Maria Catharina Schreiterfeld, von

1. Knorring, von, Maria Hedwig, * Breslau 1681

2. Knorring, von, Heimert, * 1684

Noh! Tegelikult on mõned veel siin ...
Inglise keelt kahjuks ei valda üldse. Seega ei saanud aru, kas too härrasmees huvitub vaid nimetatud Knorringutest või on huvi laiem. Äkki keegi valgustab.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Kristy

Tere Assar :)

oi, suured tänud!
Ta ütleb, et tegelikult on neile teada sugupuu alates 1405 aastast Eestis. Aga just need tumedaks tehtud nimed on neil "kadunud" Juhatasin ta meie Saagasse ja eile ta kirjutas mulle, et pärast kolimist, kavatseb ta Saagasse sukelduda.
Ma need Sinu antud andmed saadan kindlasti talle.
(miks ma arvasin, et Sa inglise keelt räägid vabalt? Mõtlesin just, et kuna tema pereliikmeid on Sinu puu küljes, oleksid Sa ehk tema aadressist huvitatud, et saaks ise omavahel suhelda. Kas Sa soovid, ma küsin ta käest siiski, sest saksa keelt valdab ta ka vabalt nii palju kui mina tema eelnevatest kirjadest olen aru saanud, siis Eestis olevad von Knorringud on kõik tema sugulased. )

To: Liina Muuga
Suur tänu Sulle lingi eest, saatsin selle samal päeval juba Haraldile edasi. Ta oli väga vaimustuses ja väga tänulik.
Assar
Kontakt:

Postitus Postitas Assar »

Kristy kirjutas:Tere Assar :)

oi, suured tänud!
Ta ütleb, et tegelikult on neile teada sugupuu alates 1405 aastast Eestis. Aga just need tumedaks tehtud nimed on neil "kadunud" Juhatasin ta meie Saagasse ja eile ta kirjutas mulle, et pärast kolimist, kavatseb ta Saagasse sukelduda.
Ma need Sinu antud andmed saadan kindlasti talle.
(miks ma arvasin, et Sa inglise keelt räägid vabalt? Mõtlesin just, et kuna tema pereliikmeid on Sinu puu küljes, oleksid Sa ehk tema aadressist huvitatud, et saaks ise omavahel suhelda. Kas Sa soovid, ma küsin ta käest siiski, sest saksa keelt valdab ta ka vabalt nii palju kui mina tema eelnevatest kirjadest olen aru saanud, siis Eestis olevad von Knorringud on kõik tema sugulased. )

To: Liina Muuga
Suur tänu Sulle lingi eest, saatsin selle samal päeval juba Haraldile edasi. Ta oli väga vaimustuses ja väga tänulik.

Tere Kristy!

Saksa keeles võin suhelda küll. Kuigi tundub, et väga suurt sugulust siit välja ei pruugi kooruda, aga põnev on alati kui kellegagi mingisuguseid seoseid leiab. Küsi, kas ta suguvõsas on Lantingshauseneid, Schreiterfeld ja näiteks Krusensterne. Minu aadressi leiad profiili alt, see täitsa töötab ja kui ta soovib siis võib mulle kirjutada küll. Äkki ilmneb mingeid muidki seoseid.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Kristy

Assar - mul on kodus (arvutis) tema saadetud nimekiri inimestest, kes ta puu küljes on.
Ma saaksin selle Sulle saata kui Sa mulle ps - iga oma meiliaadressi näiteks julgeks saata.

EDIT : ma õhtul napsan sealt profiili alt Su meilika ja saadan selle nimekirja-.
Liina Muuga

Re: Abipalve Rootsist / von Knorring

Postitus Postitas Liina Muuga »

siin paar leitnant von Knorringu lapse sündi:

http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=18 ... 98639e9159" onclick="window.open(this.href);return false;
morna

Postitus Postitas morna »

nikolai von knorring oli udeva -norra mõisade omanik,mul on tema allkirjastatud talu ostumüügi lepingu(originaali) koopia
Kristy

Hei, Morna :) Saatsin selle info just Haraldile edasi. Aitäh :)
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”