mihkel veske

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
manny16
Status: Eemal

mihkel veske

Postitus Postitas manny16 »

kas on keegi uurinud kunagi mihkel veske sugupuud,ta on tegelikult ju üsna tuntud kultuuritegelane olnud.on kellelgi midagi äkki teada
manny
Kalmerm
Status: Eemal

Postitus Postitas Kalmerm »

Mõned lõigud Juhan Aaviku mälestustest Mihkel Veske sugupuu kohta:
„Oma emapoolset vanaema, Massumõisa talu vanaperenaise Mall Ainsoni, olen juba mõneti puudutanud. Lisan juurde vaid, et ta põlveneb Holstre vallast Veske talust. See tallu asub Viljandi-Pikasilla maantee ääres nagu Linsigi, viimasest napp verst edasi Tarvastu poole. On kaunis suur ja kena talu just Tarvastu valla piiril.
Vanaema isa Veske peremees Peeter Veske oli kaks korda abielus. Esimesest abielust oli tal poeg Aadam, kellest sai peremehe järglane, tütar Mall (minu vanaema) ja veel kaks tütart, kelle nimesid ma ei mäleta, kuid ema juti järele olid need Jürimatsi tädi ja Kansi tädi, olles mainitud taludes perenaisteks. Kas Peetril sellest abielust teisi poegi oli, ei mäleta emalt kuuönud olevat. Küll oli tal aga teisest abielust kolm poega ja nimelt: Juhan – läks Riimaku tallu koduväiks, Hans – elatas end maa rentimisega, pärastpoole maatöölisena, ning noorim poeg Mihkel, pärastine dr phil. Mihkel Veske. Viimane veetis oma puhkeajad ikka Massumõisas, kuna tal oma sünnikohaga ja poolvenna Aadamiga ei olnud kuigi sooja vahekorda. Massumõisas aga oma poolõe juures oli tal alati lahke kodu valmis ja pärastpoole õepoja Peetri suuremaks sirgudes kujunes viimasest ka hea ja arusaaja sõber. Oli ju nende vanuse vahet ainult 7 aastat. Veske oli Massumõisa onuga pidevas kirjavahetuses ning tema Leipzigi-aegne ja muu kirjakogu olid sattunud Massumõisa hoiule. „
(Juhan Aavik. Muusika radadelt. Mälestusi ja mõlgutusi eluteelt. Orto. Toronto. 1959, lk 45)
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”