Palume tarkade ja osavate abi!
Palume tarkade ja osavate abi!
Otsin oma vanavanaisa kohta infot, aga tulutult. Äkki oskab keegi aidata?
Johannes Kelt (1912-1944) Augusti poeg. Surma sai Saaremaal.
Johannes Kelt (1912-1944) Augusti poeg. Surma sai Saaremaal.
-
Andrus A
- Status: Eemal
Surmaasta järgi otsustades võiks väita, et tegemist oli laskurkorpuslasega. Neid jäi 1944 aasta sügisel väga palju Saaremaa kivisesse pinda. Küsiks siis, kust kandist ta pärit oli?
Raamat "Eestlased vene sõjaväes 1940-1945" ei pruugi siin aidata, sest minu vanaonu hukkus Sõrves 1944 ja tema kohta selles raamatus infot polnud.
Proovisin otsida lehelt http://www.obd-memorial.ru/, kuid tulemusteta. Õnneks see baas täieneb pidevalt ja ühel hetkel võib info seal üleval olla.
Raamat "Eestlased vene sõjaväes 1940-1945" ei pruugi siin aidata, sest minu vanaonu hukkus Sõrves 1944 ja tema kohta selles raamatus infot polnud.
Proovisin otsida lehelt http://www.obd-memorial.ru/, kuid tulemusteta. Õnneks see baas täieneb pidevalt ja ühel hetkel võib info seal üleval olla.
-
Andrus A
Johannese isa nimi oli August. Äkki oli Johannese vanaisa nimi Mart?
AIS-i päring annab viite Kelt Augusti (Mardi poja) optandi toimikule.
Kui Johannes sündis 1912 võib see viidata sellele, et tema sünni ajal elas kogu pere Venemaa territooriumil ning Eestisse tulid nad kahekümnendate alguses (miks mitte Põlva kanti).
Kui tõesti huvi on edasi asjaga tegeleda, siis soovitan minna arhiivi ja tutvuda dokumentidega, mille viide on ERA.28.2.5429. Kui minu oletus peab paika, siis peaks seal olema ka Johannesest juttu.
Jõudu tööle
AIS-i päring annab viite Kelt Augusti (Mardi poja) optandi toimikule.
Kui Johannes sündis 1912 võib see viidata sellele, et tema sünni ajal elas kogu pere Venemaa territooriumil ning Eestisse tulid nad kahekümnendate alguses (miks mitte Põlva kanti).
Kui tõesti huvi on edasi asjaga tegeleda, siis soovitan minna arhiivi ja tutvuda dokumentidega, mille viide on ERA.28.2.5429. Kui minu oletus peab paika, siis peaks seal olema ka Johannesest juttu.
Jõudu tööle
asja teebki keeruliseks just see et samanimelisi on väga palju.Augusti isa nimi oli Johan.
Põlva kirikuraamatutest pole ma neist kedagi leidnud. Ma tean veel ühtesid kelle sugupuus on Johan Kelt olemas, aga vanusevahe on 20 aastat. Ja ma olen teada ka saanud seda et Augustil oli kaks venda ja kaks õde. Nendel vendadel on AIS andmetel juba2-3 samanimelist, aga õdede kohta pole tuhkagi. Ja mina nt leidsin AIS-ist kolm erineva isaga augustit, aga ükski pole õige.
Vbl on tõesti asi nii et tuleks oodata, äkki lisatakse sinna juurde.
Ja sealt teise sugupuu poolepealt öeldi mulle et see perekonna nimi läheb 18 sajandisse välja.
Põlva kirikuraamatutest pole ma neist kedagi leidnud. Ma tean veel ühtesid kelle sugupuus on Johan Kelt olemas, aga vanusevahe on 20 aastat. Ja ma olen teada ka saanud seda et Augustil oli kaks venda ja kaks õde. Nendel vendadel on AIS andmetel juba2-3 samanimelist, aga õdede kohta pole tuhkagi. Ja mina nt leidsin AIS-ist kolm erineva isaga augustit, aga ükski pole õige.
Vbl on tõesti asi nii et tuleks oodata, äkki lisatakse sinna juurde.
Ja sealt teise sugupuu poolepealt öeldi mulle et see perekonna nimi läheb 18 sajandisse välja.
Tere!
Kuna Johannes Kelt'i sünniaasta on 1912, siis võiks küsida abi Siseministeeriumi Rahvastikutoimingute Osakonnast info@siseministeerium.ee . Kindlasti tutvustada oma sidet uuritavaga, esitada nii palju andmeid kui on teada, kindlasti vanavanemate andmed. Mitte jätta märkimata, missuguseid andmeid neilt ootate (st Johannese vanemate nimed, võimalusel ka sünnikohad, ... jms)
Oleneb ülesande keerukusest ja andmete kättesaadavusest saate vastuse paari päevaga, aga võib minna ka kauem. Seni olen selle asutusega väga rahule jäänud. Ja kui nad mingeid andmeid ei leia, siis antakse soovitusi kuhu pöörduda või kuidas otsida.
Siiri
Kuna Johannes Kelt'i sünniaasta on 1912, siis võiks küsida abi Siseministeeriumi Rahvastikutoimingute Osakonnast info@siseministeerium.ee . Kindlasti tutvustada oma sidet uuritavaga, esitada nii palju andmeid kui on teada, kindlasti vanavanemate andmed. Mitte jätta märkimata, missuguseid andmeid neilt ootate (st Johannese vanemate nimed, võimalusel ka sünnikohad, ... jms)
Oleneb ülesande keerukusest ja andmete kättesaadavusest saate vastuse paari päevaga, aga võib minna ka kauem. Seni olen selle asutusega väga rahule jäänud. Ja kui nad mingeid andmeid ei leia, siis antakse soovitusi kuhu pöörduda või kuidas otsida.
Siiri
Ma lõpuks leidsin midagi, aga jäin jälle toppama oma puuduliku vene keele pärast.
http://www.obd-memorial.ru/ leidsin ülesse otsitava, aga seal olidveel mingid numbrid mille järgi saab lisa otsida. Aga kust ja kuidas?
название источника информации: цамо
номер фонда источника: 58
номер описи источника:18003
номер дела источника:34
Kui keegi oskab aidata siis oleksin eriti tänulik!
http://www.obd-memorial.ru/ leidsin ülesse otsitava, aga seal olidveel mingid numbrid mille järgi saab lisa otsida. Aga kust ja kuidas?
название источника информации: цамо
номер фонда источника: 58
номер описи источника:18003
номер дела источника:34
Kui keegi oskab aidata siis oleksin eriti tänulik!
Leidsin Teie vanavanaisa!
Sellelt lehelt koopiat teha ei saa aga saab printida.Siin on tema andmed:
nimi - Кельт Иоханнес Аугустович __.__.1912
sünnikoht- ЭССР, Выру уезд, Кариласты вол.
teenis- 249 сд
auaste- рядовой-reamees
surma põjus- убит(tapetud) 23.11.1944
nimi - Кельт Иоханнес Аугустович __.__.1912
sünnikoht- ЭССР, Выру уезд, Кариласты вол.
teenis- 249 сд
auaste- рядовой-reamees
surma põjus- убит(tapetud) 23.11.1944
... Ja veel on seal kirjas, et Johannes Kelt oli reamees - laskur, maetud Sõrve poolsaare Torgu valla Torgu küla vennaskalmistule nr. 19b (vene keele б) ning tema lähim sugulane oli naine Eleonora Kelt ?Gustavi t., aadress Võru raj. Põlva vald.
Võibolla on see sama vennaskalmistu:
http://www.photoblog.com/saaremaa/2007/ ... orgus.html
Kuigi Torgus on neid matmiskohti ilmselt rohkem, sest lahingud olid ägedad ja langenuid palju.
Kaire
Võibolla on see sama vennaskalmistu:
http://www.photoblog.com/saaremaa/2007/ ... orgus.html
Kuigi Torgus on neid matmiskohti ilmselt rohkem, sest lahingud olid ägedad ja langenuid palju.
Kaire
aitähh, jah kõik ongi täpselt nii!!!
Nüüd kui olen ühe vaarisaga ühelepoole saanud, siis pean ka teise ülesse leidma, kuigi see on natukene raskem variant, sest tean ainult umbkaudseid nimesid ja kohti. Isegi mitte ühtegi kuupäeva ei tea..
Aga äkki keegi oskab soovitada kust võiks otsida Ivan Mäk(g)ilainen. Ingeri-soomlane, sõja ajal tulid perega eestisse. Naise nimi oli Aino Rouhiainen, tütre nimi Sirka-Kadri (Sirje) Mäkilainen.
Jutu sees mainiti et Ivan võis olla seal Klooga koonduslaagris või töölaagris, Aga vaevalt sealt mingit nimekirja on...
Samas mu tädi rääkis et keegi oli sealt tulema saanud ja oli öelnud et Ivan ka tuleb, aga koju ta ei jõudnud...
Nüüd kui olen ühe vaarisaga ühelepoole saanud, siis pean ka teise ülesse leidma, kuigi see on natukene raskem variant, sest tean ainult umbkaudseid nimesid ja kohti. Isegi mitte ühtegi kuupäeva ei tea..
Aga äkki keegi oskab soovitada kust võiks otsida Ivan Mäk(g)ilainen. Ingeri-soomlane, sõja ajal tulid perega eestisse. Naise nimi oli Aino Rouhiainen, tütre nimi Sirka-Kadri (Sirje) Mäkilainen.
Jutu sees mainiti et Ivan võis olla seal Klooga koonduslaagris või töölaagris, Aga vaevalt sealt mingit nimekirja on...
Samas mu tädi rääkis et keegi oli sealt tulema saanud ja oli öelnud et Ivan ka tuleb, aga koju ta ei jõudnud...
-
Mardo Margumets
- Kontakt:
Sõja eest toodi Leningradi oblastist eestlased ja (ingeri)soomlased Eestisse. Nad viidi Klooga karantiinlaagris (mitte koonduslaagrisse, Kloogal oli mitu laagrit). Eestis pole Klooga laagri kohta dokumente säilinud, kuid Soome Rahvusarhiivis on mingid dokumendid olemas. Kuid selle kohta ma midagi täpsemat ei tea.