Palume tarkade ja osavate abi!

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
annyka85
Status: Eemal

Palume tarkade ja osavate abi!

Postitus Postitas annyka85 »

Otsin oma vanavanaisa kohta infot, aga tulutult. Äkki oskab keegi aidata?
Johannes Kelt (1912-1944) Augusti poeg. Surma sai Saaremaal.
malle

Postitus Postitas malle »

Kas sa otsid militaarset infot või seda, kus ta sündis,kellega abiellus,kes olid lapsed??
Andrus A

Postitus Postitas Andrus A »

Surmaasta järgi otsustades võiks väita, et tegemist oli laskurkorpuslasega. Neid jäi 1944 aasta sügisel väga palju Saaremaa kivisesse pinda. Küsiks siis, kust kandist ta pärit oli?
Raamat "Eestlased vene sõjaväes 1940-1945" ei pruugi siin aidata, sest minu vanaonu hukkus Sõrves 1944 ja tema kohta selles raamatus infot polnud.
Proovisin otsida lehelt http://www.obd-memorial.ru/, kuid tulemusteta. Õnneks see baas täieneb pidevalt ja ühel hetkel võib info seal üleval olla.
annyka85

ma tean et ta võitles vene armee all ja langes samuti Sõrves 24 nov 1944.
Pärit oli ta minu teada Põlva kandist. Tahaks teada kõike mis võimalik, sünnikuupäeva, abiellumist, tema isa ja ema kohta. Aga ma pole kusagilt leidnud tema kohta. Ja vene keelt ma ka ei mõista et sealt arhiivist otsida.
Andrus A

Johannese isa nimi oli August. Äkki oli Johannese vanaisa nimi Mart?
AIS-i päring annab viite Kelt Augusti (Mardi poja) optandi toimikule.
Kui Johannes sündis 1912 võib see viidata sellele, et tema sünni ajal elas kogu pere Venemaa territooriumil ning Eestisse tulid nad kahekümnendate alguses (miks mitte Põlva kanti).

Kui tõesti huvi on edasi asjaga tegeleda, siis soovitan minna arhiivi ja tutvuda dokumentidega, mille viide on ERA.28.2.5429. Kui minu oletus peab paika, siis peaks seal olema ka Johannesest juttu.

Jõudu tööle :)
annyka85

asja teebki keeruliseks just see et samanimelisi on väga palju.Augusti isa nimi oli Johan.
Põlva kirikuraamatutest pole ma neist kedagi leidnud. Ma tean veel ühtesid kelle sugupuus on Johan Kelt olemas, aga vanusevahe on 20 aastat. Ja ma olen teada ka saanud seda et Augustil oli kaks venda ja kaks õde. Nendel vendadel on AIS andmetel juba2-3 samanimelist, aga õdede kohta pole tuhkagi. Ja mina nt leidsin AIS-ist kolm erineva isaga augustit, aga ükski pole õige.
Vbl on tõesti asi nii et tuleks oodata, äkki lisatakse sinna juurde.
Ja sealt teise sugupuu poolepealt öeldi mulle et see perekonna nimi läheb 18 sajandisse välja.
Andrus A

Vot nüüd on küll nii, et hetkel ei oska enam kaasa rääkida :)
siirite

Postitus Postitas siirite »

Tere!

Kuna Johannes Kelt'i sünniaasta on 1912, siis võiks küsida abi Siseministeeriumi Rahvastikutoimingute Osakonnast info@siseministeerium.ee . Kindlasti tutvustada oma sidet uuritavaga, esitada nii palju andmeid kui on teada, kindlasti vanavanemate andmed. Mitte jätta märkimata, missuguseid andmeid neilt ootate (st Johannese vanemate nimed, võimalusel ka sünnikohad, ... jms)
Oleneb ülesande keerukusest ja andmete kättesaadavusest saate vastuse paari päevaga, aga võib minna ka kauem. Seni olen selle asutusega väga rahule jäänud. Ja kui nad mingeid andmeid ei leia, siis antakse soovitusi kuhu pöörduda või kuidas otsida.

Siiri
malle

Postitus Postitas malle »

Peale Põlva võiks läbi vaadata ka Rõngu ja Rõuge raamatud.Samas esineb sellel nimel ka teine variant:Keldt
Osad Keltid,Keldtid on Kambjast ja Rõngust tulnud Tartu.
Tervitused
annyka85

Ma lõpuks leidsin midagi, aga jäin jälle toppama oma puuduliku vene keele pärast.
http://www.obd-memorial.ru/ leidsin ülesse otsitava, aga seal olidveel mingid numbrid mille järgi saab lisa otsida. Aga kust ja kuidas?
название источника информации: цамо
номер фонда источника: 58
номер описи источника:18003
номер дела источника:34
Kui keegi oskab aidata siis oleksin eriti tänulik!
oskar4
Kontakt:

Leidsin Teie vanavanaisa!

Postitus Postitas oskar4 »

Sellelt lehelt koopiat teha ei saa aga saab printida.Siin on tema andmed:

nimi - Кельт Иоханнес Аугустович __.__.1912

sünnikoht- ЭССР, Выру уезд, Кариласты вол.

teenis- 249 сд

auaste- рядовой-reamees

surma põjus- убит(tapetud) 23.11.1944
kaire.ley

Postitus Postitas kaire.ley »

... Ja veel on seal kirjas, et Johannes Kelt oli reamees - laskur, maetud Sõrve poolsaare Torgu valla Torgu küla vennaskalmistule nr. 19b (vene keele б) ning tema lähim sugulane oli naine Eleonora Kelt ?Gustavi t., aadress Võru raj. Põlva vald.
Võibolla on see sama vennaskalmistu:
http://www.photoblog.com/saaremaa/2007/ ... orgus.html
Kuigi Torgus on neid matmiskohti ilmselt rohkem, sest lahingud olid ägedad ja langenuid palju.

Kaire
annyka85

aitähh, jah kõik ongi täpselt nii!!!
Nüüd kui olen ühe vaarisaga ühelepoole saanud, siis pean ka teise ülesse leidma, kuigi see on natukene raskem variant, sest tean ainult umbkaudseid nimesid ja kohti. Isegi mitte ühtegi kuupäeva ei tea..
Aga äkki keegi oskab soovitada kust võiks otsida Ivan Mäk(g)ilainen. Ingeri-soomlane, sõja ajal tulid perega eestisse. Naise nimi oli Aino Rouhiainen, tütre nimi Sirka-Kadri (Sirje) Mäkilainen.
Jutu sees mainiti et Ivan võis olla seal Klooga koonduslaagris või töölaagris, Aga vaevalt sealt mingit nimekirja on...
Samas mu tädi rääkis et keegi oli sealt tulema saanud ja oli öelnud et Ivan ka tuleb, aga koju ta ei jõudnud...
Mardo Margumets
Kontakt:

Postitus Postitas Mardo Margumets »

Sõja eest toodi Leningradi oblastist eestlased ja (ingeri)soomlased Eestisse. Nad viidi Klooga karantiinlaagris (mitte koonduslaagrisse, Kloogal oli mitu laagrit). Eestis pole Klooga laagri kohta dokumente säilinud, kuid Soome Rahvusarhiivis on mingid dokumendid olemas. Kuid selle kohta ma midagi täpsemat ei tea.
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”