Mis on siin kirjas???

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Eilish
Kontakt:
Status: Eemal

Mis on siin kirjas???

Postitus Postitas Eilish »

Loen ja loen, aga targemaks ei saa, ehk oskab keegi aidata?

1811 Vaemla mõisa hingeloendid

Niipalju loen välja:

Dorf Engo 1. talu

Hanso Juhhan
Sohn Siim und Hans ............ (tundmatu sõna)
Kristian wirths bruder (peremehe vend) 42 ................. (tundmatu sõna)
sohn Hans (und Siim ........................(tundmatu sõna))
ja rida selle all ei loe ma ka välja.

Ette tänades

Eilish
Patrick Rang

Postitus Postitas Patrick Rang »

Tere,

kirjas peaks olema alljärgnev:

Hanso Juhhan 45 /61
Sohn Siim, muss Hans heissen (poeg Siim, nimi peab olema Hans ) 1 /17
Kristian, Wirths Bruder 42 / Kirchenarmen (kirikuvaene)
Sohn Hans, muss Siim heissen (poeg Hans, nimi peab olema Siim) 2 / on praegu kirjas mõisas
Knecht (sulane) Tonnis 20 / 36
Knecht Ado war ausgelassen (oli välja jäänud) / 20
Aufzögling Peter sündimata / 7
viimase vend Siim sündimata / 3

Ehk siis teisisõnu oli 1795 hingeloendis Juhani ja Kristiani laste nimed ära vahetatud.

Terv,

PR

PS: Pole siiani olnud mahti Hansleppade sugupuuga tegeleda ;( Aga proovin end lähitulevikus parandada
Eilish
Kontakt:

Aitäh!

Suur tänu! Mõtlesin ennast peaaegu lolliks, kaalusin mitut variant, aga selle peale ei tulnud, et keegi võiks nimed ära vahetada. Kuigi kirikuraamatutes tehti vahest vigu.

Uurin hetkel tervet Õngu küla alates 18.sajandi algusest ja üritan seega ühte suurt puzzlet kokku panna. Muidugi keskendun Hansleppadele, aga olen nüüd ette võtnud ka Metsalode ja Väljaste sugupuud. Kui midagi kokku olen suutnud panna, jagan hea meelega oma materjale.

Igatahes tänud veelkord.
Patrick Rang

Postitus Postitas Patrick Rang »

Tere veelkord,

tore, et sain abiks olla.

V-olla sellest perest siis veel niipalju, et Kristiani poeg Siim (26 Jul 1792) tegi "karjääri" ja suri Uuemõisa mõisa (Ridala khk, Läänemaa) "Amtmann"ina 24 Nov 1840. Ta sai Uuemõisa mõisas perenimeks Enghoff ja tema haud peaks olema veel praegugi Haapsalu vanal kalmistul säilinud. Siimu naine oli Isabella Louise / Charlotte Helene / Elisabeth (olen kohanud kõike 3 varianti...) Karell (31 Oct 1798 Tallinn), kes oli tsaaride Nikolai I ja Aleksander II ihuarst dr Karelli õde. Siimu poeg Friedrich Fabian oli samuti arst, kes teenis arstina kaardiväe ratsapolgus; tõusis oma ametis kõrgele ja ülendati tõeliseks salanõunikuks.

Vt ka http://www.emakeeleselts.ee/yritused/Peterburi.htm ja http://www.oei-muenchen.de/ext_dateien/amb-e.htm, millest viimane ei ütle küll kahjuks midagi tarka.

Ma usun, et suhtleme Õngu küla küsimustes veelgi.

Terv,

PR
Eilish
Kontakt:

Oh sa poiss, mida veel vanas eas teada ei saa! Mina küll seda oma nappide eluaastatega öelda ei tohiks, aga see on lihtsalt tore ütlus. Paraku olemegi siiani uurinud otseliini ja sestap on kõrvalharud jäänud kõik uurimata.

Igatahes asi läheb huvitavaks!

Eilish :)
eleen.mic

Postitus Postitas eleen.mic »

Tere
ma ka siin vaikselt uurin juuri ja panin otsingusse vanaema neiupõlve nime Karell.Tean,et keegi ihuarst mul on sugulane ka,arvtavasti siis see sama,kellest siin jutt.Võin vanaemalt midagi veel küsida,kui abi oleks?:)
Eilish
Kontakt:

Karell

Aitäh, seda oleks huvitav teada küll.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”