Meeder ja Tekko

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
heidi33
Status: Eemal

Meeder ja Tekko

Postitus Postitas heidi33 »

Tere.
Palun abi Meeder Villemi, Jaani, Mihkli , Elfriede leidmisel.
Villem elas viimati Viljandimaal kuskil Kuudeküla kandis. Jaan oli minu vanavanaisa. Hilisemat aega ja inimesi tean, aga varasemast, kui 1923 pole mingit märki.

Teine nimi, mida otsin, on Tekko. Tean, et 23.03.1901 abiellusid Tekko Hans ja Pelt Anna, aga kustkohast Hans pärit on, ei leia.

Äkki on mõnel kompetentsemal aega mind õigele teele juhatada?
Ette tänades Heidi
Ragneke

Postitus Postitas Ragneke »

:)
Viimati muutis Ragneke, Esmaspäev 04. Aprill 2022, 12:34:04, muudetud 1 kord kokku.
urmo

Postitus Postitas urmo »

tere oleks huvitatud meeder-i sugupuust kui keegi teab sellest midagi siis teavitage.

aitäh
heidi33

Tere Urmo.

Postitus Postitas heidi33 »

Oled sa äkki ise ka Meeder ja pärit Ramsilt? Mina olen Heidi Saarepeedilt ja senini edutult Meederite jälgi ajanud. Kuuldavasti olla minu vanavanavanaisa Villem tulnud Saaremaalt siia Viljandi kanti, ehk siis täpsemalt Kuudeküla või Tusti ümbrusse. Osa allikaid väidab, et (siis meie haru) Meederid olla olnud hoopis baltisaksa soost, mine võta kinni... Igatahes sellenimelisi, kes miskil moel minu ja meie suguvõsaga seostuks, pole seni õnnestunud leida. Samas olen sellega ajapuudusel ka väga vähe alles tegelenud. Muide, Meeder Hubert oli minu vanaonu, kui Sa nüüd SEE Urmo oled, siis mina olen Sinu vanaisa õepoja tütar. Kui midagi huvitavat kuskilt Meederite kohta avastad, siis äkki oled kena ja annad ka mulle teada.
Tervitades Heidi :lol:
urmo

Postitus Postitas urmo »

jah olen küll, ning mina olen Huberti tütrepoeg.
(vanaema) Elinor teadis rääkita et Villem oli Saaremalt pärit Maasi vallast.
Nii rääkis vanaemale Helmi Meeder ehk Huberti ema. Nad tulid Saaremalt ära sest töö puudus oli suur.

Nii palju olen saanud teada..

Tervitades Urmo..
tets

Postitus Postitas tets »

tere,

soovitan otsida AIS-ist http://ais.ra.ee/ Lööge otsingusse Meeder ja saate vastuseks üsna palju erinevates arhiivides olevaid toimikuid Meederite kohta, sama soovitus ka teise nime, Tekko kohta.

Tervitades
Lea
Kalmerm

Postitus Postitas Kalmerm »

Meder, Mihkel Priidku poeg, abielus, pärit Mäetaguse vallast, vanus 50-aastane, viibis juulis ja augusti algul 1921 Tallinnas.
Meder, Joann (Jaan), Fjodori poeg, sünd 1890, Saaremaalt, Maasi vallast, poissmees, käsitööline elas sept 1921–august 1924 Tallinnas Köie tn 1c-3. Läks Tallinnast Kloogale.
Teised 1920- aastatel Tallinnas elanud Mederid (ka Meederid) oli enamus pärit samuti Saaremaalt, Maasi vallast, Kavandast, mõned ka Järvamaalt Mäost ja Koigist ja Virumaalt Mäetaguselt. Meder ,(või ka Meedar) Martin on 1928. aastal lahkunud Tallinnast Hiinamaale.
Anne-LyM

Postitus Postitas Anne-LyM »

Et siis Minu vanaisa oli oskar meeder :D tal oli minu teada 2 poega, abiellus Virve Tellas´ega :D
Uku.Velbri
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Kämblaga Medereid (ka all olevad sarnased nimed affatlust täis):
http://www.ra.ee/dgs/addon/nimreg/resul ... _fr=&e_to=
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”