Palun abi tõlkimisel, kellega Kirsti abiellus?

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Juta Märtin
Status: Eemal

Palun abi tõlkimisel, kellega Kirsti abiellus?

Postitus Postitas Juta Märtin »

Tere,
Palun taas abi välja lugemisel, 02.12.1795 abiellus Terrend. Jani Mihkli tütar Kirsti, kuid mida on kirjutatud sinna pikalt peigmehe kohta? Ma ei leia ega loe välja isegi peigmehe nime?? :?

http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=14 ... a4d297[url]

Aitäh vastajale :)[/url]
mlauri

Postitus Postitas mlauri »

See link on vist viltu läinud, ma näen üknses sakslaste sünde.
Juta Märtin

Postitus Postitas Juta Märtin »

mlauri

Postitus Postitas mlauri »

Jään pisut hätta, vast keegi oskab täpsemalt öelda.
Tundub, et tegemist on ... köster Carl Jürgensoni ... poja Andresega. Tema, tema isa ja vanaisa ...[siit ei saa pikalt aru, kuid võib-olla, et anti vabadus] Torma pastor Eisen ....
Kirsti Ervola

Postitus Postitas Kirsti Ervola »

Jah, täpselt nii. Peigmees on kohaliku küsteri Carl Jürgensohni järeltulev poeg Andrus. Pastor on täiendanud, et tema, tema isa ja vanaisa on nende hea esinemise pärast vabadustähe Torma õnniselt möödunelt pastor Eisenilt saanud, see olen ma (siis pastor) ka südamlikult meelsasti alla kirjutanud.
Mit des hiesigen Küsters Carl Jurgensohn seinem hinterlassenen Sohn Andrus. Er, sein Vater und Grossvater haben wegen ihres Wohlverhaltens einen Freÿschein von pie defuncto Pastore Tormaviensi Eisen, den ich auch hezlich gerne unterschrieben habe.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”