vallaslaps
vallaslaps
Kas keegi seletaks natuke lähemalt nendest asjadest? Kus kohast võeti 19 saj.vallaslapsele isanimi .Surma sissekandel on märgitud isa nimeks Mart, kas ma pean seda tõe pähe võtma ja kes ta sel juhul ikkagi oli?Sünni sissekandel ju isanime ei ole ja 14aastasena pihiliste nimekirjas samuti mitte.
-
Assar
- Kontakt:
- Status: Eemal
Re: vallaslaps
'Päikseke kirjutas:Kas keegi seletaks natuke lähemalt nendest asjadest? Kus kohast võeti 19 saj.vallaslapsele isanimi .Surma sissekandel on märgitud isa nimeks Mart, kas ma pean seda tõe pähe võtma ja kes ta sel juhul ikkagi oli?Sünni sissekandel ju isanime ei ole ja 14aastasena pihiliste nimekirjas samuti mitte.
Ma kujutan ette, et kui kellegil sündis vallaslaps, eks kirikuinimesed mõnedel juhtudel võisid vägagi piinata toda naist, et kellega ta ...
Mõnedel juhtudel on ka ära mainitud "isa olevat Aru Juhan vms". Kui see ka kirja ei saanud võisid kõik niikuinii teada, et isa oli Aru Juhan ja sellisel juhul võis ta surmakandel ikkagi õige olla.
Samas naine võis isa kohta alati valetada ka. Ja mis isadesse puutub siis nendes ei saa kunagi kindel olla. Emas veel võib, aga isas küll mitte. Kus ma tean ka abieluinimeste puhul, kas isa ikka oli see päris isa. Kas emagi seda alati täpselt teab?
Meie surnuid üle kuulata ei saa ning peame paraku piirduma sellega, mis dokumentidest järeldada on võimalik. Kui meil pole põhjust Mardi isadust kahtluse alla seada, siis peame teda isaks pidama. Kui aga kahtleme vajame me rohkem "tõendeid" ja peame situatsiooni põhjalikumalt uurima ja lootma, et kuskil on veel see Mart ikkagi kirja pandud. Lihtsalt ära unustada surmameetrikas kirjas olnud isa pole ka mõtet. Soovitan selle info säilitada vähemalt märkuse kui mitte kindla teadmisega.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716