Otsin: Anton Viljand s.1870-1900

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
AntonViljand
Status: Eemal

Otsin: Anton Viljand s.1870-1900

Postitus Postitas AntonViljand »

Anton Viljand'i
järglane Ukrainast 🙂 palub abi oma vanavanaisa kohta info leidmisel: täpne nimi, sünniaeg ja -koht, vanemad, õed-vennad ja nende järglased. Täpseid fakte AV kohta pole, toon siinkohal ära loetelu sellest, mis praegu veel teada on. Kõik nimed on üles kirjutatud kuulmise järgi NII, NAGU NEID KUULEB ja HÄÄLDAB UKRAINLANE ja KIRJUTAS ta need mulle UKR ja VENE KEELES ning minu poolt tuvastatud (looda, et õieti) tänapäevased nimed on sulgudes, näit: Вілянд (Viljand). Samuti on sulgudes minu märkused.
1. kõik dokumendid ja fotod hävisid 2.MS ajal Ukrainas maja põlengus (Fakt).
2. AV oli erialalt настройщик или механик на мельницах или мануфактурах
(veski- või manufaktuuri-seadmete häälestaja või mehaanik) (Fakt).
(Arvatavasti õppinud seda ala kutsekoolis ja/või veskis või manufaktuuris).
3. AV abiellus Poolas Čenstuhov'is (Częstochowa), Lodz'i (Łódź) maakond, väga noore poolatariga Юлия Газицкая (Julia Gazycka), kes oli pärit, vaesunud aadli perekonnast (Fakt). Võimalik aeg 1.MS eel või algul.
4. 1.MS algul nad põgenesid sõja jalust Poolast Ukrainasse (Fakt).
5. 1918a (arvatavalt aasta algul) sündis neil poeg Анатолій, kohas: Хмельницька область, село Старий Остропіль (Fakt).
6. 1.MS lõpul või pärast lõppu, kui poeg oli 10 kuune, suundus AV tagasi oma kodukanti (Fakt).
7. AV kodukoht pole teada, Балтика võis tähendada nii Eestimaa- kui ka Liivimaa kubermangu (viimane on Lõuna-Eesti + Põhja-Läti). (Балтика võib viidata ka mere lähedusele. Tuntuimad manufaktuurid Eestis on Narvas ja Sindis ning BALTI manufaktuur Tallinnas. On tähelepanuväärne, et kodukoht on Baltika, mitte linn või kubermang, kuid 1 mis kindel: järglased peavad teda siiski eestlaseks, mitte lätlaseks või liivlaseks);
8. Прадед очень хотел вернуться на родину, на Балтику, увидеться с родними, но когда переходил линию фронта его убили. Ето уже люди пересказали. И так осталась фамилия (perekonnanimi) ...ну и вся история моя.
9. On alust arvata, et AV sugulased Eestis, peavad teda teadmata kadunuks ja kellegi sugupuule on joonistatud murdunud oks.
Võimalikud nimekujud 150a tagasi: Anto, Tõnis, Tõnu, Tõnn, Tõnno, Antu, Hando, Tennu, Tinnu, Wiljand, Wiljandi, Willand, Willandi, Wilandi, Wieland (neid võib olla veel).
Tänan juba ette kõiki, kes otsinguis kaasa löövad! Igasugune abi, ka kõige pisem vihje või märkus, võib saada määravaks selle "nõela leidmisel heinakuhjast".
Lõpetuseks:
mida aeg edasi, seda enam dokumente digitaliseeritakse ja üha kiirenevas tempos ning alles siis, kui selle isiku Eesti päritolu tuvastamine on pea täiesti lootusetu, suundun oma otsingutega Lätti, mitte enne.
Vabandan, et nii pikk jutt, ju ma teisiti ei oska.
Toivo
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”