Räpina kihelkonna sugupuude UUS NÄITUS

Vasta
Eike Riis
Postitusi: 280
Liitunud: Reede 22. Juuli 2005, 18:06:07
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Räpina kihelkonna sugupuude UUS NÄITUS

Postitus Postitas Eike Riis »

Eesti Genealoogia Seltsi (EGeS) Tallinna osakonna Võrumaa sugupuude uurijad ja Võrumaa osakond koostöös Räpina koduloo- ja aiandusmuuseumiga (Pargi 28, Räpina) korraldavad 08. septembrist 30. novembrini 2007. a

Räpina kihelkonna sugupuude ja suguvõsauurimuste UUE näituse.

Kuna eelmine Räpina kihelkonna sugupuude ja suguvõsauurimuste näitus Kaika suveülikooli raames Ruusal oli kõigile huvilistele vaatamiseks väljas vaid kolmel augustikuu päeval ning kõik huvilised ei jõudnud sellega tutvuda, siis otsustati viia näitus pea kolmeks kuuks Räpina koduloo- ja aiandusmuuseumi.

Näitusel saab vaadata Räpina kihelkonnast pärit ja kihelkonnaga seotud sugupuid ja suguvõsauurimusi ning ajaloolise Võrumaa sugupuude uurimist ja Eesti Genealoogia Seltsi tutvustavaid materjale.

Kuna näitusepinda on rohkem ja eksponeerimisperiood pikem, siis kogume näitusel eksponeerimiseks Räpina kihelkonna suguvõsatabeleid, perekonnakroonikaid, suguvõsauurimusi, suguvõsa kokkutulekute kroonikaid ja fotoreportaaže, koduloolisi uurimusi jms juurde.

Pole tähtis, kas uuritud on 4 või 14 põlvkonda, kas sugupuu on kunstiliselt kujundatud, arvutist välja trükitud või tapeedi tagaküljele joonistatud, kas see on tehtud viimastel aastatel või juba aastakümneid tagasi. Eesmärk on näidata võimaluste paljusust ja anda tegijatele võimalus oma uurimuste tutvustamiseks laiemale ringkonnale, samuti saada uusi kontakte. Olgu eelnevalt toimunud Võrumaa sugupuude näituste ülisuur populaarsus ja äärmiselt positiivne järelkaja julgustuseks kõigile kahtlejatele.

Räpina koduloo- ja aiandusmuuseumi palub võimalusel lisada sugupuudele ka illustratiivset materjali (nt fotosid), et muuta näitus veelgi atraktiivsemaks. Digitaalsed fotod (võimalusel koos lühikirjeldusega) võib saata muuseumi e-posti aadressil rapinamuuseum@hot.ee. Muu illustratiivse materjali palume tuua näituse korraldajatele.

EGeS kutsub näitusel osalema lisaks oma liikmetele Räpina kihelkonna sugupuude uurijaid ka väljastpoolt seltsi.
Eksponaatide esitamise tähtaeg on hiljemalt 31. augustil 2007. a.

Eksponaate saab tuua näituse korraldajatele:
- EGeS-i Tallinna osakonnas Kairi Järvpõld; tel 654 1009, 52 39 129; e-post: kairi.jarvpold@lycos.com
- EGeS-i Võrumaa osakonnas Maimu Hinn; tel 5190 9744; e-post: hinnmaimu@hot.ee
- Räpina koduloo- ja aiandusmuuseumis Kersti Murumets; tel 796 1661, 52 07 811; e-post: rapinamuuseum@hot.ee

Seda teadet võib edastada kõigile, keda teate või arvate näitusel osalemisest huvitatud olevat.

Parimat,
Kairi Järvpõld
Vasta

Mine “Räpina kihelkond”