Kõik geni.com kasutajad!!!

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
malle
Postitusi: 99
Liitunud: Teisipäev 03. Aprill 2007, 19:12:04
Status: Eemal

Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas malle »

Harja teeb mul punaseks suhtumine andmetesse- pühha jummal - kirjutage ikka juurde, kus inimene sündinud on! Kogu Eesti on sama nimelisi inimesi täis, kes siis lõpuks aru saab, kes on kes? Siia juurde rohelistele- googelda kohanime, vali eesti keelsed lehed- tulemus- saksa keelne nimi Eestis, ja saate teada, kus teie esivanem sündinud on. Ja veel tahan öelda seda, oleks ikka õige kirjutada inimese sünninimi nii, nagu talle sündides anti. Sama moodi koputus südamele inimestele, kes algse w- tähe on juba 1835 v-täheks vahetab.
Ei tasu rikkuda ikka meie esivanematele antud nimesid, need on pühad ja peaksid eksisteerima nii kaua, kui vahetati pass või vahetati nimi seoses nõukogude liiduga.
micky
Postitusi: 131
Liitunud: Teisipäev 03. Aprill 2007, 16:10:04
Asukoht: Virumaa
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas micky »

Tere! Suhtun GENI - sse üldse skeptiliselt ja suure ettevaatusega. Kui ma kunagi seal alustasin, tegutses seal veel väga vähe inimesi ja lisaks enda poolt sisestatud andmetele polnud sealt suurt midagi leida. Nüüd, kui mingil kummalisel põhjusel on rahvast haaranud GENI - buum, on küll võimalik leida täiendavaid andmeid, kuid sageli ei saa nende õigsuses kindel olla. Seetõttu mul ongi hea meel, et ma kasutan enda sugupuu koostamiseks teist programmi ja vaatan Geni - sse ainult huvi pärast. Tegelikult on ju tegemist hea algatusega ja mitte halva programmiga, kuid vastutustundetud inimesed, kes kannavad sinna andmeid lihtsalt selleks, et endast märk maha jätta, rikuvad asja ära. Ajapikku olen selgeks saanud, keda tasub tõsiselt võtta ja kelle sisestatud andmeid võib usaldada. Tänud neile, kes tegutsevad seal asjatundlikult ja on alati valmis koostööd tegema.
Nõustun kõigega, mida eelkirjutaja välja tõi. Tahan veel lisada, et kui kannate Genisse andmeid, siis püüdke ikka natuke rohkem kodutööd teha ja lisada nii sünniajad, sünnikohad, asukohad, e-mailid. Elusolevate puhul ehk eriti viimased, sest kui ehk andmekaitse seadusest lähtudes ei saa isikuandmeid sisestada, siis saaksid need, kes sugupuude koostamisse tõsiselt suhtuvad, kontakteeruda ja andmeid küsida. On ju nii palju seda, mis ühe asjaliku sugupuu sugupuuks teeb. See ei ole ju ainult pikk nimede loetelu, vaid midagi enamat.
Lõpetuseks: KUI SA POLE OMA TEADMISTES KINDEL, SIIS KONTROLLI ANDMEID VEEL JA VEEL, ENNE KUI NEID SISESTAMA HAKKAD.
Lugupidamisega
Urve Mikker.
Arvo.Jägel
Postitusi: 939
Liitunud: Laupäev 18. Detsember 2010, 14:20:12
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Arvo.Jägel »

Lisaks veel niipalju, et alternatiivsed nimekujud on soovitav Personal osakonda, Nicknames lahtrisse kirjutada - see pidi ka otsingus välja tulema (ehk siis sünninimeks näiteks Wio ja hüüdnimedesse Viiu lisaks; ma olen ka vahetuvad talunimed samasse kohta kirjutanud).
Mina olen genisse pannud ka kahtlaseid andmeid, aga sel juhul alati jutt juurde, mis on kahtlane ja miks ma siiski julgen isiku just sinna ja selles kontekstis lisada. Kui keegi tahab täpsustada, siis on ta alti teretulnud.

Mis sünnikohta puutub, siis see pole kahjuks alati teada (osa isikuid ju vaid kaudsete viidetega määratud); tihtipeale siiski kas sünni või surma puhul ikka kihelkonna välja mõtleb. Eks ta väheke nukker ole jah kõigile nimekaimude haldajatele kirjutada ja teada saada, et oi, see hoopis teisest eesti otsast pärit.

Arusaadavalt ei ole geni autoriteetne allikas, kust lisainfot otsida (küll nähtud, kus poeg on vanem kui isa jmt); samas mõningaid seoseid ja vihjeid sealt leiab.
Viimati muutis Arvo.Jägel, Esmaspäev 14. Veebruar 2011, 20:00:02, muudetud 1 kord kokku.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga :)
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
fossiil
Postitusi: 376
Liitunud: Kolmapäev 02. Juuni 2010, 15:21:06
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas fossiil »

Eespool kirjutajal teeb harja punaseks, et inimesed ei kirjuta esivanemate juurde sünnikohti.
Minul omakorda tegi harja punaseks, kui püüdsin kirjutada sünnikohti, aga Geni ei söönud neid. Kui mu esivanema sünni- ja elupaigaks on kirikuraamatus kirjutatud Koljo, siis ma tahakski Genisse kirjutada sellise kohanime, seda enam, et ma ei tea, kuidas seda kohta tänapäeval kutsutakse või kas selline paik täna ka veel asustatud on, või on ta praeguseks üldse olematu. Aga Geni ei salvesta selliseid kohanimesid. Või kui salvestabki, siis mina ei oska seda moodust leida (tõsi, ma pole arvuti kasutamises eriline osavnäpp ka)
Teine - kirjutatagu need nimekujud, mis vanades meetrikaraamatutes antud - on samuto problemaatiline. Näiteid minu esivanemate erinevatest kirjutusviisidest läbi kirikuraamatute: Jac-Jack-Jahk... Sihm-Simm-Siehm, Tawet-Dawid-Tawo-Tao, Olof-Olow-Olf-Olo... või talunimi Äo-Eo-Äwo-Ewo-Ääweri-Eweri-Ewerti-Häri (kõik üks ja sama talu)... siis mille järgi ma peaksin otsustama, milline neist nimedest Genisse panna, et asi õige oleks?

Aga tõsi on küll see, et olen minagi leidnud Genist väga küsitavaid andmeid. Selle põhjal ei tahaks siiski inimesi vastutustundetuteks nimetada, vaid inimlikke eksitusi ja näpuvigu tekib meil kõigil, eriti algajatel sugupuu uurijatel, kelle informeerituse tase ei ole veel nii suur. Ei tasu nende peale pahandada, vaid juhtida tähelepanu ebatäpsustele ja aidata.
j7319
Postitusi: 14
Liitunud: Neljapäev 02. Detsember 2010, 00:00:12
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas j7319 »

Veidi mõtlemisainet:

http://www.isik.ee/failid/nimede_normimisest.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.geni.com/discussions/63188" onclick="window.open(this.href);return false;
malle
Postitusi: 99
Liitunud: Teisipäev 03. Aprill 2007, 19:12:04
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas malle »

Siis vastuseks näit. Fossiilile. Kummaline, et ei saa muuta sünnikoha kohta. Avades isiku profiili genis, pärast sünni daatumeid tuleb sünnikoht. Sinisega on seal all- muuda asukoha üksikasju (kasutan ise alati seda) Sinna võib sünnikohaks kas või kihva-kaalia kirjutada.
Samas toon näite, minu sugulased Pangodi vallast külast nimega... Kahjuks seda küla pole enam! Aitab ju ka , kui kirjutada inimese juurde sünnikoht Pangodi. Tegemist ju ikka inimesega, kes pole Pärnus sündinud.
Mul ei olnud seda probleemi kuhugi kirjutada, eeldatavasti on isik.ee lugejaskond 90% geni kasutajad. Kui ikka saadetakse mulle mestimiseks Liisa Tamm näiteks, puuduvad inimese sünniaastad ja koht, siis kuidas saan oma Liso Tamme mestida.
Lihtsalt soovitus kõigile, kui te teete midagi, tehke seda korralikult!
Miks me siis räägime nõuka ajal nimede " vägistamisest ", kui ise paneme juba 1750 sugulastele nimeks Tamm (näiteks), tegelikult oli Tamme Juhan ja Tamm sai nimeks alles 1835.
Minule igatahes tekitavad need probleemid topelt tööd. Kõik me ju tahame, et meie sugupuu netis oleks veatu. Siiski tulevad kuskilt inimesed, kes ei oska või ei taha harrastada asja südamega. Siia veel tähelepanek noorematele, geni.com pole kindlasti mingi kohtingu portaal, kuhu oma igas poosis fotosid riputada. See eeldab ikkagi suguvõsa uuringut, kus oma fotoalbumitest tuuakse esile just vanad fotod, mälestused, kirjad neist, kes on lahkunud meie keskelt.
fossiil
Postitusi: 376
Liitunud: Kolmapäev 02. Juuni 2010, 15:21:06
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas fossiil »

Ohoo, ma ei taibanud seda sinist teksti üldse klikkidagi. Aitäh õpetamast. :)
Nimede kohapealt oleksin siiski ettevaatlik. Näiteks minu esivanematest mõnedel olid enne 1835. aastat juba perekonnanimed. Tõsi on küll see, et kui mõni inimene on pannud oma perekonnanimeta esivanemale juurde perekonnanime, siis minus on see paaril korral tekitanud vajaduse otsima minna, kas ma olen esiisa perekonnanime kuskil maha maganud ja nõnda olen paaril korral nö "tuult väljal püüdmas käinud", st. otsinud perenime, mida tollal siiski olemaski veel polnud. Mis aga eesnimedesse puutub, siis olen igati Fred Pussi kirjapandu poolt ja teisendan hingepiinadeta Liso Liisuks, Anno Anuks, Jurri Jüriks ja Jacki Jaaguks. Lööge maha või pooge oksa, aga nii ma teen. :P
micky
Postitusi: 131
Liitunud: Teisipäev 03. Aprill 2007, 16:10:04
Asukoht: Virumaa
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas micky »

Nõustun täiesti sellega, et on algajaid, kes oskamatusest võivad teha näpukaid ja neid tuleb aidata. Samal ajal jään ka selle juurde, et Genis on üksjagu vastutustundetuid lahmijaid, kes sisenevad sinna korra või kaks sooviga lihtsalt midagi kirja panna. Meie enda sugupuus on näiteks minu üks poegadest kirjas seal, kus ta peaks olema, aga samal ajal on minu äiale lisatud veel üks suvaline vend, kelle lapselapseks on jällegi minu poeg. Ja olen muidki sarnaseid " apsakaid " näinud. Kuidagi ei oska selliseid asju liigitada lihtsalt oskamatuse alla. Poeg tegeles kaua Genis sellega, et parandas valesid sissekandeid, kulutas sellele palju aega. Lõpptulemuseks oli see, et ka tema loobus Genist. Mis puutub perekonnanimedesse, siis ma ise jälgin hoolega, kas ikka üks või teine isik selle perekonnanime ka sai. Kui ta ikka suri näiteks 1828 ja ülejäänud perekond sai perekonnanime 1835, siis sellel konkreetsel isikul seda perekonnanime ju ei olnud. Rääkimata nendest, kes surid juba 18. sajandil. Muidugi, oli neid, kellel oli perekonnanimi juba varem, aga sellisel juhul on nad perekonnanimega kirjas ka hingeloendis ja muudes dokumentides.
maiasmokk
Postitusi: 69
Liitunud: Esmaspäev 19. Juuli 2010, 10:59:07
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas maiasmokk »

Sünnikohti ei märgi mina sellepärast, et ei suuda otsusele jõuda kuidas märkida. 18. saj lõpus sai talunimed sünnimeetrikasse märgitud, aga sama talu on kirjas mitut mood. Nt Soero ja Sõro on sama. Soero/Sõro on Valtu mõisa all, aga kirja on pandud kui Waldau, või veelgi varem kui Kotz.

Dilemmat väldin nii, et panen lingid Saagasse siis on huvitatuil hea ise vaadata.

Ega vist eriti suurt tähtsust ei ole millise nime panen, kes kohaga tuttav on ja meetrikaid uurinud jagab ära, aga mingi järjepidevus võiks ju olla.
Arvo.Jägel
Postitusi: 939
Liitunud: Laupäev 18. Detsember 2010, 14:20:12
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Arvo.Jägel »

Märgi sünnikoht ikka, kasvõi praost- ja kihelkonna tasemel (küla muidugi juurde, kui teada on) - võimalike seotud isikute otsimisel on niimoodi palju parem näha, kas üldse hakata edasi kaevama või mitte. Kahe isikuga pole muret (kui Saaga viited olemas), neljakümne potentsiaalse kandidaadi puhul juba on.
Ja kui sünnikohta ei tea, siis kirjuta tavaline elamise koht AboutMe osakonna algusesse - see paistab ka erinevates kohtades välja ja igati abiks.
--
Mõtlesin siin nende nimede normeerimise üle ja ilmselt on vanadel kaladel õigus - vähemalt ühes kohas genis peab nimi normitud kujul olema. Mulle meeldib küll endale suguvõsa just vanade nimedega vaadata (selline ajaloo hõng tekib asjale), aga otsingu jaoks peavad kõik variandid kirjas olema. Ma olen algaja amatöör ka niikuinii :)
Õnneks geni otsib üle hüüdnimede vabalt.
--
Keegi väitis, et geni ülesanne on olla abiks genealoogiale, aga mitte facebooki laadset keskkonda luua. Ma ei ole kindel, et geni omanike ja äristrateegia väljatöötajad seda niipidi näevad - genealoogia on ilus trikk rahva juurdemeelitamiseks, aga tulu saavad nad kindlasti rohkem elusoleva rahva seoste müügist, justnagu facebook; sellest need seinad ja pildid ja muu tilulilu.
Hallis kirjas jutud on lihtsalt loba, postituse väärtuslik osa on ikka musta värviga :)
NB! Hetkel tunnen huvi Harku Kask'ede vastu!
Erast Parmasto
Postitusi: 30
Liitunud: Teisipäev 19. Juuli 2005, 22:52:07
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Erast Parmasto »

fossiil kirjutas: Aga tõsi on küll see, et olen minagi leidnud Genist väga küsitavaid andmeid. Selle põhjal ei tahaks siiski inimesi vastutustundetuteks nimetada, vaid inimlikke eksitusi ja näpuvigu tekib meil kõigil, eriti algajatel sugupuu uurijatel, kelle informeerituse tase ei ole veel nii suur. Ei tasu nende peale pahandada, vaid juhtida tähelepanu ebatäpsustele ja aidata.
Paraku on seal olnud ka teadlikku valeandmete sisestamist - reaalsuse virtuaalset muutmist. Sellest peale hoian GENIst eemale nagu katkust.
Assar
Postitusi: 2215
Liitunud: Neljapäev 30. Märts 2006, 09:58:03
Asukoht: Viljandi
Kontakt:
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Assar »

Erastiga täiesti nõus!
See Geni võiks profiilide sisestamisel lähtuda mitte sellest, et kes esimesena sisestas see jääbki selle profiili esmahaldajaks vaid sellest, kes antud profiili haldajatest on isikuga kõige lähem sugulane.
Seal genis tuulab terve posu selliseid vendi ringi, kes sisestavad sinna kõik andmed mis näppu jäävad hoolimata sellest, kas need nende sugulased on või mitte (mis mõte sel on, jäägu nende südametunnistusele). Pärast on tõeline häda sellistega koostööd teha, kui osa andmeid minu suguvõsa puudutasid (reeglina peetakse end ka "genispetsideks", kes paremini teavad - nimesid ei nimeta). Nii võibki tekkida olukordi, kus isegi oma vanematel või vanavanematel ei õnnestu andmeid parandada, sest juhtumisi olid need andmed varem olemas ja "spetsialisti" sisestatud.

Minu arust võiks kehtida Genis selline eetika, et inimesed sisestavad vaid oma suguvõssa puutuvaid andmeid ja ei kipu eriti laiama hõimlaste ja hõimalastehõimlaste puudesse. See mida genisse sisestatakse olgu iga suguvõsa sisemise kokkuleppe (koostöö) küsimus, mitte suvaliste kõrvalseisvate inimeste pealesunnitud tõde. Paraku see eetika ei toimi :?
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Uku.Velbri
Postitusi: 1105
Liitunud: Laupäev 15. September 2007, 17:43:09
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Assar kirjutas:Minu arust võiks kehtida Genis selline eetika...
Geni ja eetika :D :D :D . Ja mina mõtlesin, et õpetajad on kuivikud, tuleb välja, et humoriste on ka ikka :roll: . Geni ja eetika on teineteisest sama kaugel kui jääkarud pingviinidest. See on üsnagi süüdimatuks loodud keskkond ja mina isegi ei aima, kuidas seda võiks muuta. Ise ma sinna ammu enam midagi ei lisa, mis kunagi sai kantud, see on, ja nii jääb.
Mis puutub eelpool mainitud nimede normeerimisse, siis minu jaoks on tegu hälbega inimeste mõtlemises. Või siis minu omas. Kuna meetrikad on üldjuhul saksakeelsed, siis tuleb selle järgi ka toimida. Minu eesläinute perenimi oli Welber (saksa hääldus Velber), mitte Velber (hääldamisega Felber)...
Ja eesnimedest. Tore kui kõik normeerivad, üks muudab Liso Liisoks, teine Liisuks, kolmas Liisiks, neljas Liisaks, viies kirjutab Liis ja kuues jätab algse kuju - Liso. Kui nüüd need puud Genis ühendatakse, siis on ühe tütre/naise/õe asemel kuus kirjet... veri naiss. Minu nägemuse järgi on ainus võimalus jätta inimesele tema sünnimeetrikasse kantud nimi.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
______________________________
Exitus opes excusare potest,
dum sit aliquid ad finem excusandum.
micky
Postitusi: 131
Liitunud: Teisipäev 03. Aprill 2007, 16:10:04
Asukoht: Virumaa
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas micky »

Aitäh, Uku! Lõpuks oskas keegi väga lühidalt ja konkreetselt kokku võtta selle, millest mina siin pikalt ja laialt seletasin. Ise samas seisus - andmeid Genisse ei kanna juba ammu ( mõne sugulase palvel mõnikord siiski, aga siis on need ka andmed kaugemast ajast ), aga need mis on kantud, on sinna ka jäänud. Ka Assari jutt " genispetsialistidest" oli kümnesse.
Urve
fossiil
Postitusi: 376
Liitunud: Kolmapäev 02. Juuni 2010, 15:21:06
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas fossiil »

Kulla nime normeerimise vastased, palun seletage siis mulle ära, kuidas te kannaksite sisse nime, mis sünnimeetrikas on kirjutatud Ewo Jahn, abielludes on ta nimeks Hääweri Jan, lapsi saades on ta kord Eo Jahn, Äo Jahn, Äwo Jan, surres hoopis Eweri Joan ja personaalraamatus isanimena Äwerti Jaan?
Ja kuidas te kannaksite sisse eesnime, kui ta on ühes kandes Dawit, teises Tawid, kolmandas Tawo, neljandas Tawet, viiendas Tao jne?

Pealegi ei ole mina sugugi kindel kõikide kirikuõpetajate kirjaoskuse tasemes, sest ajuti kohtab sissekandeid, mille põhjal võiks küll arvata, et kirjutaja oli düsgraafik. Kas sellisel puhul ikka tasub see vigaselt kirjutatu ainuõigeks kuulutada? Minu kasuisa perekonnanimi oli ühes sissekandes Kahlbärry (peaks olema Kalberg), mina igatahes keeldun kirjutamast seda nime nii väärakal kujul, olgu see kirikuõpetaja selle kasvõi kuldtähtedega kirikuraamatusse maalinud.
fossiil
Postitusi: 376
Liitunud: Kolmapäev 02. Juuni 2010, 15:21:06
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas fossiil »

Aga see, et mõned inimesed sisestavad meelega Genisse valeandmeid - ma pole ise selle peale tulnud ja ma ei taipa ka, mis sellisel juhul nende valeandmete sisestamise motiiviks või eesmärgiks võiks olla?
Raigo
Postitusi: 28
Liitunud: Reede 05. Märts 2010, 17:21:03
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Raigo »

Kas keegi oskab seletada, kuidas peaks toimima, kui toimuvad Genis isiku topeldamised. Sugupuud kattuvad ja tihti esineb isikute topeldamist ja ka kolmekordistamist. Millest siis alustada, kui märkad oma sugupuusse sisselogimisel, et isikuid on näiteks topelt? Oma sugupuu topeldamiste kõrvaldamise tuhinas ei ole enam võimalik ka oma sugupuusse siseneda. Vastus on: We´re having a problem completing your request ....
Ehk oskate nõu anda?

Raigo Piilberg
micky
Postitusi: 131
Liitunud: Teisipäev 03. Aprill 2007, 16:10:04
Asukoht: Virumaa
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas micky »

Vastuseks fossiilile: Keegi ei väida, et Genisse kantakse meelega valeandmeid. Minu arvates käib see nii, et mingil hetkel on kellelgi tekkinud tuhin Genisse ka endast ja võimalikest sugulastest märk maha jätta ja kantakse sisse täielikult kontrollimata andmeid. Näiteks meenub järsku, et kunagi vanaema vist rääkis kellestki vanatädist nimega Anni Muru, kes ilmselt oli vanaema õde, ja ilma igasuguse kontrillita see tädike nii ka Genisse kantakse. Tegelikult oli see isik hoopis nimega Annete Murro ja ta oli vanaema lelletütar. Andmed on valesti sisse kantud ja edasi suur segadus käes.
fossiil
Postitusi: 376
Liitunud: Kolmapäev 02. Juuni 2010, 15:21:06
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas fossiil »

micky,
vabandust, kui Erast Parmasto sõnavõttu valesti tõlgendasin.
u.kask
Postitusi: 31
Liitunud: Pühapäev 24. August 2008, 17:41:08
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas u.kask »

Unustage ära, et geni on aastal 2011 mingine tõsiselt võetav püha asi. Minu sugupuu on ammu mälupulgal programmiga Ahnenblatt. Genisse ma muidugi lisan ja kutsun meelega teisi sinna asju lisama. Minupärast lisagu kasvõi minu puusse genis Kalevipoeg ja Saarepiiga koos nende järglastega kasvõi kolmekordselt, mul on üsna savi. Niipalju on ehk veel mõistust mulle pähe jäänud, et oskan läbi näha, mis õige ja mis jüra ning õige asja kenasti mälupulgale õigesse sugupuusse talletada. Geni on muutunud minu jaoks ainult info hankimise kohaks kui löön geni otsingusse mõne nime sisse ja sealtkaudu uurin, mis õige ja mis vale.
Ja mis puutub geni tuhinasse, siis sobib tänasesse päeva väga hästi üks fraas: "Kui Arno ratest facebooki tuli, olid sõbrad juba genisse läinud"
passer urbanus
Postitusi: 939
Liitunud: Neljapäev 30. Juuli 2009, 16:07:07
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas passer urbanus »

Pilt
kirsi83
Postitusi: 60
Liitunud: Pühapäev 25. Oktoober 2009, 14:24:10
Asukoht: UK
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas kirsi83 »

fossiil kirjutas:Aga see, et mõned inimesed sisestavad meelega Genisse valeandmeid - ma pole ise selle peale tulnud ja ma ei taipa ka, mis sellisel juhul nende valeandmete sisestamise motiiviks või eesmärgiks võiks olla?
Eks geni üks põhimõte ongi see et inimesed sisestavad need andmed mida teavad, kõik ei istu kogu aeg kirikuraamatutes, vaid sisestavad endale teadaolevad andmed, nii nagu näiteks sugulastelt kuuldud. Ning kui genisse satub keegi kes neid andmeid paremini teab, siis saab ju parandada. Vahel on ka kirjalikes allikates erinevad andmed, näiteks olen näinud dokumenti kus minu vanaemale on märgitud aasta hilisem sünniaasta.
Nii et vaevalt et keegi meelega valesid andmeid sisestab, lihtsalt ei teata korrektseid andmed ja loodetakse et kande leiab keegi kes paremini teab ja parandada oskab.
u.kask
Postitusi: 31
Liitunud: Pühapäev 24. August 2008, 17:41:08
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas u.kask »

kirsi83 kirjutas: Nii et vaevalt et keegi meelega valesid andmeid sisestab, lihtsalt ei teata korrektseid andmed ja loodetakse et kande leiab keegi kes paremini teab ja parandada oskab.
Kujutage endile ette sellist absurdset olukorda. Ja see ei ole anekdoot.
Aastaid tagasi kui mu oma järeltulijad alles gümnaasiumis olid, tuli neil teha mingine uurimistöö sugupuust. Hakkasid siis korralikud õpilased oma vanemaid ja vanavanemaid küsitlema, et kus ja kuidas. Ent nagu ikka leidus ka lohesid, kes ei viitsinud teha, siis võeti sõbra sugupuust mingine osa ja lihtsalt lambist poogiti end sinna juurde. Kõige kurioossem oli see, et üks klass tegi end kõiki omavahel sugulasteks. Said oma hindekese kätte ja rahu majas. Nüüd on sellest möödunud hulk aega ja kui mõni järeltulev võsu leiab issi või emme sugupuu (minu laste oma on siiani alles), mis omal ajal pulli ja hinde pärast tehtud ja toksib selle tõe pähe genisse, panen kolm punkti... ja itsitan täie mõnuga.
kirsi83
Postitusi: 60
Liitunud: Pühapäev 25. Oktoober 2009, 14:24:10
Asukoht: UK
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas kirsi83 »

Muidugi teine asi on see et tihti inimesed lihtsalt ei tea oma sugulasi. Emad valetavad isade kohta ja siis tekivadki kahtlase väärtusega sugulased. Näiteks mul on praegu olukord, et üks naine väidab, et tal on mu sugulasega laps, aga sugulane ei tunnista ja pole nagu põhjustki. Minagi olen lapsest saadik teadnud et see sugulane on viljatu...ja siis äkki laps! Nii et võta siis nüüd kinni... ilma DNA analüüsita ei selgita siin midagi. Ja sellest ei paista asjaosalised huvitatud olevat...
Viimati muutis kirsi83, Teisipäev 01. Märts 2011, 20:20:03, muudetud 1 kord kokku.
Assar
Postitusi: 2215
Liitunud: Neljapäev 30. Märts 2006, 09:58:03
Asukoht: Viljandi
Kontakt:
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Assar »

Üks põhjusi, miks inimesed hoogsalt võõraid sugupuid sisestavad võib olla ilmselt see, et nii loodetakse sundida võimalikult palju erinevaid sugupuuuurijaid endaga kooostööd tegema. see annab neile võimaluse "kõigega kurssis" olla (iseenesest ju haiglane) kõigiga mingit "kompetentset" suhtlust arendada jne.

Tahaks ainult loota, et mingil hetkel ei hakka nad seal genis meie suguvõsadega hookuspookust tegema ja neid kummalisel viisil kokku liitma, midagi kustutama jne.

Peale selle Linnavarblane, puht pedagoogilisest huvist - joonistasid sa selle pildi tõesti ise ... :!: :?:
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
passer urbanus
Postitusi: 939
Liitunud: Neljapäev 30. Juuli 2009, 16:07:07
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas passer urbanus »

mkmm, tema tegi: http://www.geni.com/people/Pablo-Picass ... 8763058722" onclick="window.open(this.href);return false;

mu meelest iseloomustab selle jutulõnga olukorda mitmel tasandil.
Assar
Postitusi: 2215
Liitunud: Neljapäev 30. Märts 2006, 09:58:03
Asukoht: Viljandi
Kontakt:
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Assar »

passer urbanus kirjutas:mkmm, tema tegi: http://www.geni.com/people/Pablo-Picass ... 8763058722" onclick="window.open(this.href);return false;

mu meelest iseloomustab selle jutulõnga olukorda mitmel tasandil.
Pablo Picasso oli tore mees küll, aga paraku ei leia mis seos tal endal Geniga olla võis. Millegi pärast arvan, et ta geni kasutaja polnud, nagu käesoleva jututeema pealkiri eeldaks.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Uku.Velbri
Postitusi: 1105
Liitunud: Laupäev 15. September 2007, 17:43:09
Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas Uku.Velbri »

Assar kirjutas:Pablo Picasso oli tore mees küll, aga paraku ei leia mis seos tal endal Geniga olla võis. Millegi pärast arvan, et ta geni kasutaja polnud, nagu käesoleva jututeema pealkiri eeldaks.
:D :D Ega Pablol ei olegi. Küll aga pildil hobuse ja kaabu vahele soditud meesterahval, kellele tuulikud üsnagi vastukarva olid.
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
______________________________
Exitus opes excusare potest,
dum sit aliquid ad finem excusandum.
urmash
Postitusi: 50
Liitunud: Neljapäev 06. Detsember 2007, 14:56:12
Kontakt:
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas urmash »

Tere

Olen geni kasutaja, üle tuhande nime sisestanud ja sadu profiile ühendanud. Olen vigu teinud ja neid ka parandanud, valesti kokku liitnud ja siis lahutanud. Miks ma kasutan geni, muude programmide ja vahenditele lisaks on see parim keskkond ühistööks ja selle tulemuste kasutamiseks. Väga lihtne on saagast otse andmeid lisada või sugupuu-programmist üles laadida. Kontrollimata andmeid hoian ja töötlen oma arvutis. Sageli satub ette ka infot inimeste kohta kes pole sugulased, siin on geni asendamtu vahend, saab kontakteeruda profiili haldaja võtmeisikuga ja info kasulikuks muuta.

Usun et, geni-karavan läheb ka tulevikus teistest edasi kaugemale, hoolimata probleemidest ja rahulolematutest omaette nosserdajatest.
UrmasH:

Erk, Paat
jaaguar
Postitusi: 64
Liitunud: Laupäev 09. Jaanuar 2010, 21:20:01
Status: Eemal

Re: Kõik geni.com kasutajad!!!

Postitus Postitas jaaguar »

Geni tundus algul turvaline ja kindel - nüüd ei ole see enam nii.

Esiteks saab Genis lisada iga meiliaadressiga enese jaoks lisa profiili. Üldiselt on see Geni põhimõtete järgi lubatud. Kuid seda on ka kurjalt kasutatud olemasolevatele profiilidele libaprofiilide tekitamiseks ja ilma profiili haldaja teadmata mestimiste läbiviimiseks.
Samuti on sobivas kohas puuga mestitud lisaprofiilide abil võimalik andmete kopeerimine ja privaatandmete nägemine.

Seda soodustab profiilide haldajade ükskõiksus mestimiste sisu suhtes ning nad mestivad etteantud profiilid selleks, et kiiremini eest ära saada.

Geni kasutajad - olge mestimistel tähelepanelikud ja ettevaatlikud!
Hannes

Uuritud: Jaagura (Jakobson) Laiuse ja Peets Virumaal, Pann Põlvamaal, Viidik Tartumaal, Poots Võru- ja Valgamaal.
Uurimisel: Korba Läänemaal
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”