aidake palun!!

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
liisuemme
Status: Eemal

aidake palun!!

Postitus Postitas liisuemme »

Saaga EAA.1267.1.319:77?2507,2132,2431,257,0

Kes on Mai Pettai Johannile? Ja mis nende kahe nime juurde on kirjutatud? Mis tähendavad need A.+B cop.C.+ tähised? Mis on kirjutatud lahtrisse Bemerkungen ? Kas olen õigesti aru saanud, et Anna Simson on Johanni naine?

Nii palju küsimusi aga ehk saan vastused:) olen täielik algaja veel :)
Assar
Kontakt:

Re: aidake palun!!

Postitus Postitas Assar »

liisuemme kirjutas:Saaga EAA.1267.1.319:77?2507,2132,2431,257,0

Kes on Mai Pettai Johannile? Ja mis nende kahe nime juurde on kirjutatud? Mis tähendavad need A.+B cop.C.+ tähised? Mis on kirjutatud lahtrisse Bemerkungen ? Kas olen õigesti aru saanud, et Anna Simson on Johanni naine?

Nii palju küsimusi aga ehk saan vastused:) olen täielik algaja veel :)
Segane lugu jah! Võta skeptiliselt minu arvamusi! Ma tükk aega üritasin seda aritmeetikat lahti mõtestada
Nende juurde on justkui kirjutatud et, Peetril on poeg
A. Adam
B. Jaan

(sellest aru ei saa, mis Jaani järel enne (Talw) kirjutatud on)

Mai Pettai nime alt loen välja, et A+ (ilmselt Adam on surnud); B cop (Jaan on abiellunud) ja C + (C, kelle nime ma ei tea on surnud)

Johann ise oleks D´ga tähistatud ja abielus Anna Simsoniga.

Mai Pettai ees on justkui F märgitud, kuigi ta on Johannist vanem. Aga võimalik, et tüdrukute loetelu algas siis kui pojad otsa said (oletus).

Mai Pettai kohalt loen välja, et ...
A cop
B ja C ... ei saa aru, mis nendega on
D ja E cop
G +
H. .?. .?. I cop

tundub, et see loetelu on varasem, sest siin oli näiteks A (Adam) abielus, aga Mai Pettai nime all on ta juba surnud.

Märkused:
Mai Pettai ema on Liiso Kolk
Nende numbrite juures olevatest tähtedest ma isegi ei taipa, mis tähestikust need pärinevad ...

No päris kõiges aidata ei suutnud. Keegi aitab ehk edasi!
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Kirsti Ervola

Re: aidake palun!!

Postitus Postitas Kirsti Ervola »

Tere,
leheküljel on küll palju info, aga ainult selle põhjal pole võimalik Mai ja Johani sugulusest täpselt selgust saada. Tõenäoliselt on need vennaste lapsed, aga vastust peab otsida vanemate personaalraamatuide ja meetrikate abil.

Tähtide A, B, C jne abil pastor on püüdanud panna Pettai perekonna liikmeit korda.

Johann on Jaani poeg, ema nimi on Trino. Johann sündis 29.3.1850 ja on surnud 10.12.1914. Märkuste lahtris on viide eelmise personaalraamatu (1869-91) leheküljele 787 kus on Jaan Pettai lapsed ja ka Johann Pettai pere.

Mai on Adami tütar, sündis 13.7.1846, elas ilmselt vahedal Otepääs, läinud 1.3.1892 Moloskovitsa, Ingerimaale. Märkuste lahtris on tema ema nimi, Liiso Kolk, ja märkus, et tema pole käinud armulaual 10 a. ajal. Numbrid on viideit eelmiste personaalraamatuide leheküljile. Sealt leidub Adam Pettai lapsed, vanemad ja õed-vennad – nende seas ka Johann Pettai isa Jaan. 786 (1869-91), 626 (1853-71), 278 (1841-52).
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”