Hetkel veidi ummikus.
Leidsin vanaisa jutu järgi personaalraamatust ilusasti Oolu Jaagu talu, kus olevat perenaiseks olnud Mari Piip (Põld) ja koduväiks kõrvaltalu perepoeg Kustaw Piip, mis tundub, et klapib. http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1245.1.313:21
Tegelikult jooksin siiski sellel lehel suht kokku, sest isikuid on talude alla märgitud palju ja mõningad seosed jäävad algajana ja saksa keele mitteoskajana selgusetuks.
Sellest saan aru, et mõlema talu perenaised on uuesti abiellunud ja põhilised lapsed eelmiste meestega. üks asi, millest aru ei saanud, oli see, et Oolu Jaagu talu kirjades on minu arusaamise järgi Maril 6 last ja tema vennal Mardil 2 last. Eerike Madise talu all on aga Kustawi ja Mari lasteks märgitud mingi kombinatsioon nendestsamadest lastest pluss-miinus mõned nimed, kokku 8 last. Millest selline asi võiks tuleneda?
Mida tähendab maha tõmbamine (näiteks Mart Põld)? Surma aega pole samas kirja pandud. Liikus ära selle kiriku piirkonnast?
Mida loeb sealt lehelt välja Ado Piip ja Aadu Põld kohta?
Mis kuupäev võiks olla 20.august 1927 (Aadu Põld pidi sündima umbes sajand enne seda, et olla oma laste isa ja Mari mees)?
Mari Kibir on ilmselt Juhan Kibiri (Mari uue mehe) õde, kuna sünniaastad on lähestikku ja isanimi sama?
Kes võiks olla Seppelid Eerike Madisel ja need tegelased Oolu Jaagul?
(Hantsu naine?) Liisu Piip võiks olla ilmselt Ado Piip ema, arvestades sünniaastat, perekonnanime ja elukohta Eerike Madisel?
Edasi Ado Piip jälgi ajades jõudsin Ado ja Marri abieluni. Mina lugesin isanimede kohalt välja "... Pelli Hans" ja "... Jürri Mihkle ... Ado Reitel" - kui keegi oskab rohkem deshifreerida ja punktiire täita või minu tõlget korrigeerida, siis oleks huvitav

sealt edasi siis juba abielukande juures märgitud vanuse järgi hakkasin otsima Ado sünnimärget, aga jõudsin jällegi raskusteni - nimelt tundub, et selle vahemiku sees on antud inimestele liignimed ja Ado sündimise ajal neid veel ei olnud. jõudsin siiski selle märkeni - ehk siis kas ma tõlgendan õigesti, et Erike Maddise Siimu (Simo) väimees Hansule ja tema naisele Liisule (Liso, kes on siis ilmselt Siimu tütar) on sündinud poeg Aadu (Ado)? Ülalpool märgitud fakt Liisu Piip kohta ja talunimi tundub toetavat seda fakti, et see sündinud Ado ja eelpoolmainitud Ado Piip peaks olema sama isik?
Kuidas selles kandes olevat daatumit tõlgendada? 33/28 ei ütle mulle hetkel midagi. lisaks on lehekülje ülaserva mõrgitud aastaarv 1826, mis on 2 aastat varasem, kui Ado ja Marri abiellumise juures oleva vanuse järgi arvutatud (1856-28=1828).
Marrit, kes peaks olema Adost aasta noorem, ma sünnimeetrikast ei osanudki leida - sealt edasi kuni aastani 1829 on küll paar Marrit, kelle isa nimi on Ado, aga sünnikoht ei ole Taibel...